Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Befejeződött az útfelújítások első üteme Balatonfüreden

Átadták Balatonfüreden a reformkori városrész két legforgalmasabb útját: a Jókai utca 71-es főút alatti részének felújítására, illetve a Huray utca rekonstrukciójára 80 millió forint támogatást nyert el uniós pályázaton a város, a beruházás teljes költsége 114 millió forint volt - közölte a város a honlapján.
Balatonfüred egyik legfontosabb gyűjtőútja, a Jókai utca - amely a forgalmat a felső városrészből és a buszpályaudvarról a Balatonhoz, illetve a hajóállomáshoz vezeti le - új burkolatot kapott, új parkolókat is kialakítottak. Az utca alsó részén bazaltköves díszburkolatot építettek.

A teljesen felújított Huray utcában kicserélték az útburkolatot, járdát építettek, kialakították a csapadékvíz-elvezető rendszert, az utca jobb oldalán pedig mintegy húsz autónak helyet adó parkolósáv létesült. A forgalom előtt néhány hete megnyitott utcákban a városrészhez illő új padokat és fából készült hulladékgyűjtőket helyeztek ki, a két utca átadásával a reformkori városrész komplex felújítása fejeződött be.

A balatonfüredi önkormányzat közlése szerint a következő jelentős útfelújítás már megkezdődött az Arácsi úton, a rendkívül rossz állapotban lévő utca felújítása több ütemben zajlik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Savaria Karnevál rendőrségi mérlege

A Savaria Történelmi Karnevál az előre nem tervezhető időjárási körülmények ellenére rendbontás… Tovább olvasom