Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Szlovákiában is pusztított a vihar

Számos problémát okozott az özönvízszerű sűrű eső és az azt kísérő szélvihar Szlovákiában péntek délelőtt.nRévkomáromban néhány családi ház pincéje telt meg vízzel.

Szinte minden régióban kisebb-nagyobb áramkimaradások voltak, s a lezúduló eső, miután a csatornák megteltek, a településeken elöntötte az utcákat, aluljárókat és a pincéket. Számos helyen a vihar fákat tépett ki, ágakat tördelt le, amelyek az utakra hullva akadályozták a forgalmat. Néhány helyen a kiadós eső annyira felduzzasztotta a helyi patakokat, hogy kiléptek medrükből.

Nyitra megyében a magyar határon fekvő Párkányban keletkezett a legtöbb probléma, ahol a víz több tucatnyi családi ház és háztömb pincéjét, valamint különféle cégek székhelyeit öntötte el. A víz kiszivattyúzásába a helyi tűzoltók mellett az újvári tűzoltók is bekapcsolódtak - közölte Viliam Pánsky, a megyei tűzoltóság szóvivője.
Hasonló a helyzet a közeli Zselízen is. Ott az úttestre esett fák akadályozzák az autóforgalmat. A Nyitrától nyugatra fekvő Aranyosmaróton a víz veszélybe sodorta az egyik üzemanyagtöltő állomást is. Révkomáromban néhány családi ház pincéje telt meg vízzel.

Gondok vannak a közép-szlovákiai Garamszentkereszti (Ziar nad Hronom) járás több településén is, ahol néhány utat elöntött a víz, és azok járhatatlanok. Garamszentbenedeken a csatornák nem bírják elvinni a sok vizet, és ismét víz alá került a helyi sporttelep egy része.
Selmecbányán kiömlött a helyi patak, de nagyobb károkat nem okozott. A víz a kerteket öntötte el. Zsolnáról és Túrócszentmártonból többszöri délelőtti áramkimaradásokról szólnak a jelentések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fico szobrot avat Révkomáromban

Cirill és Metód-szoborcsoportot lepleznek le Révkomáromban vasárnap este, a szláv hittérítők… Tovább olvasom