Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Vona: a Jobbik áttörését és néppárttá válását hozta az elmúlt év

A Jobbik áttöréséről, néppárttá válásáról beszélt Vona Gábor a 2015 első félévét értékelő keddi sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerint a Fidesz  megroppant, a baloldal pedig agonizál, így a következő választáson  két alternatívája lesz az embereknek: a Fidesz, illetve a Jobbik.  

Azt mondta, hogy a baloldal próbálja összemosni a Jobbikot a  kormánypártokkal, azonban ezt a parlamenti szavazások sem igazolják.  A Jobbik a javaslatok tartalma és nem azok előterjesztője alapján  dönt egy-egy kérdésben - fejtette ki.  

A Fidesz és a Jobbik közötti világos választóvonalként az  arroganciára és a korrupcióra hivatkozott. Értékelése szerint a  Fidesz számtalan jelét mutatja a cinizmusnak, és miközben 2010 előtt  úgy vélték, hogy az MSZP-t lehetetlen felülmúlni a korrupcióban, ezt  megcáfolta az élet.  

Vona Gábor képmutató hozzáállásnak minősítette, hogy a  kormánypárti képviselők elzárkóztak a velük egy háztartásban élő  hozzátartozók vagyonnyilatkozati nyilvánosságától és azt is szóvá  tette, hogy nem reagáltak arra az "egyszerűen cáfolható gyanúra",  hogy a Quaestorból menekítettek-e ki pénzt a bedőlése előtti  napokban. A jobbikos politikus kifogásolta azt is, hogy semmilyen  következménye nem volt a kormányközeli maffiózókat emlegető Tiffán  Zsolt Facebook-bejegyzésének, miközben szerinte elvárható lenne,  hogy feljelentés szülessen és a sajtó is jobban érdeklődjön a téma  iránt.  

A Jobbik őszi törekvései között Vona Gábor a korrupcióellenes  küzdelmet, a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának  lehetőségét, a magyar-cigány együttélés problémáinak megoldását és  az Európai Unió jövőjének megvitatását említette.  

Kifejtette: a magyar-cigány együttélésre a bevándorlás miatt  kevesebb hangsúly esett, azonban a mai napig problémát okoz. A  Jobbik vezetője konstruktív szakmai vitákat sürgetett és  kijelentette: "szerintünk nincs rendben ez a kérdés és égető a  helyzet", megoldásokat kell találni.  

Az unió helyzetére vonatkozóan azt hangoztatta: bízik benne,  hogy a kormány a "verbális uniószkepticizmusán túl érdemben is  hajlandó foglalkozni" a csatlakozási szerződés és az alapszerződések  módosításával. A pártelnök nemzeti ütemterv, nemzeti minimum  kidolgozását szorgalmazta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: elfogadhatatlanok Novák Előd szavai

Novák Előd hétfőn látszatmegoldásoknak minősítette a kormány népességpolitikai intézkedéseit és szóvá tette, hogy a magyarság kisebbségbe kerülhet saját hazájában. Tovább olvasom