Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Vona: a gyermeknevelés legyen nyugdíjszerző tevékenység

A Jobbik a gyermeknevelés nyugdíjszerző tevékenységgé minősítését szeretné elérni a jövőben - hangoztatta Vona Gábor, a párt elnöke vasárnap.

Mindezt a Radikális változás című szakmai konferenciasorozat előtt mondta Vona a fővárosban.

A pártelnök a népesedés- és ifjúságpolitika témájú rendezvény előtt azt mondta, hogy ennek az elképzelésnek a finanszírozásához később maguk a gyermekek is hozzájárulnának: keresetük bizonyos százalékát a szüleik nyugdíjára fordíthatná az állam.

Mint hozzátette: a párt családbarát politikájába többek között beletartozik a családi adózás bevezetése is. Vona Gábor a párt ifjúságpolitikájával kapcsolatban annyit közölt, hogy ezen a területen meg kell jeleníteni hazafiasságot, a nemzettudathoz való tartozást.

Saját programjukról pedig azt mondta, hogy "ma egyedül a Jobbiknak van programja az országot érintő súlyos problémák megoldására, ezért bárki is alakítson kormányt a választások után, két lehetőség vár rá: vagy átveszi a Jobbik programját, vagy átadja a helyét a Jobbiknak.

Olvasóink írták

 • 9. széchenyi12 2009. november 11. 08:26
  „moderálva személyeskedő”
 • 8. Reális 2009. november 10. 10:21
  „Aki nem dolgozik,de tudna és lehetősége is lenne,az ne kapjon se segélyt,se nyugdíjat!Ilyen egyszerű!Már régen is megmondták,aki nem dolgozik,ne is egyék!Aki nem tesz a közösbe,ne is kapjon onnan!”
 • 7. janika 2009. november 09. 10:11
  „Ez a rendszerben csak is a fekete munka (mely értékeket) termeli a hasznot, de a nyugdíj alapot, azt a fekete munka munkáltatói nyúlják le. Ez eléggé köztudott. Viszont az a kevés nyugdíjalapot termelő amelyik becsületesen fizeti a járulékot, avagy vonják le tőle az egyre kevesebb. Ez is köztudott! Az is köztudott, hogy
  a hatalmon lévő politikai elit is tutja e fentieket mégsem tesz ellne jóformán semmit! Az is köztudott, hogy ezért nincs ebben az országban olyan hatalom, aki ezért felelősségre vonná a felelősöket.
  E rendszer vezetése a lakosság többségét a középkori állapotokba vezeti vissza hamarosan. A mai bérrabszolgákból lesznek a cselédek,jobbágyka, napszámosok stb. Már nem kell hozzá sok idő és elfelejthetjük, hogy mi az a nyugdíj!”
 • 6. load 2009. november 09. 09:09
  „1. Goldmund
  Az alanyi jogon járó anyasági nyugdíj nem helyettesíti a szociális segélyezést.
  Az általad példaként említett nyolcgyermekes, családját lopni tanító anyának viszont éppen úgy jár majd a nyugdíj, mint a jobb módú 1-2 gyermekesnek, aki egyébként nem lenne rászorulva. De ennek csak egy részét fizetnék a gyerekek, nagyobb részét a járulékfizetők.
  Ha ezt helyesled, helyeselned kell a nyugdíj járulék emelését is, vagy a jelenlegi nyudíjalap szélesebb körben való szétosztását, ami az egyéneknek nyugdíj csökkentést jelent.
  Az ötlet felveti a miből? kérdését.
  Szerinted miből?”
 • 5. janika 2009. november 09. 07:05
  „Minek fél a" pancser" ennyire a jobbiktól? Hisz jön a tél és nem olvad a vaj!”
 • 4. jánosi 2009. november 08. 21:35
  „Szerintem mindenkinek kicsúszhat egy - egy jó ötlete. Ez az !
  Az igazi anyaságot meg kellene becsülni ! a család amit az anya fog össze, pótolhatatlan.”
 • 3. neduddgi 2009. november 08. 21:28
  „moderálva személyeskedő”
 • 2. pancser 2009. november 08. 21:10
  „Vona, az is valaki?”
 • 1. Goldmund 2009. november 08. 20:38
  „Ez így jól hangzik. Ha ui. a nyolcgyerekes családanya arra neveli gyermekeit, hogy lopjanak meg segélyért álljanak sorba, akkor nem sok nyugdíjra számíthat. De ha tisztességes munkára, akkor jól élhet idős korában.

  Íme a "szélsőséges" Jobbik ötlete. Előre mutatóbb, mint ami eddig volt: szoc.segélyen eltartani félmillió naplopót.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaengedték a szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba került betegeket

Saját felelősségükre hazaengedték a fővárosi Erzsébet Kórházból a hajnalban szén-monoxid-mérgezés… Tovább olvasom