Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Volt titkosszolgálati vezetőket mentettek fel a hűtlen kezelés vádja alól

A bíróság államtitok miatt zárt ülést tartott, majd az ítélet rendelkező részét nyilvánosan hirdették ki, ám annak szóbeli indoklása már ismét zárt ajtók mögött hangzott el.
Jogerősen felmentette a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Laborc Sándor és Galambos Lajos volt titkosszolgálati vezetőt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú döntésében.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatott eljárást Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagy és Laborc Sándor volt dandártábornok ellen, akik a belső elhárítást végző Alkotmányvédelmi Hivatal elődjének, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak voltak vezetői egymást követően, a Gyurcsány-kormány időszakában.

Sajtóhírek szerint az ügyészség a Political Capital elemző és tanácsadó cégnek adott több tíz milliós megbízások kapcsán emelt vádat.

Galambos Lajos (b) és Laborc Sándor volt titkosszolgálati vezetők az ítélethirdetésen 2014. szeptember 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Galambos Lajos (b) és Laborc Sándor volt titkosszolgálati vezetők az ítélethirdetésen 2014. szeptember 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék tavaly bűncselekmény hiányában mentette fel a két volt titkosszolgálati vezetőt és két munkatársukat.

Az ügyészség Galambos és Laborc esetében fellebbezett, így csupán az ő ügyük került másodfokra, ahol szerdán a Fővárosi Ítélőtábla az ügy lényegét tekintve helyben hagyta az elsőfokú ítéletet és bűncselekmény hiányában jogerősen is felmentette a két egykori titkosszolgálati vezetőt. Két megvádolt kollégájuk vonatkozásában az ügyészség nem fellebbezett a múlt évi elsőfokú döntés ellen, így az ő felmentésük már akkor jogerőre emelkedhetett.

A másodfokú ítélethirdetést követően az ügyben védőként eljáró Zamecsnik Péter ügyvéd annyit mondott: megalapozatlan volt a vádemelés, amit a bírósági ítéletek első- és másodfokon is alátámasztanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

545 települési nemzetiségi választás maradhat el

A jelenlegi adatok szerint ezeken a településken mivel nincs annyi jelölt nyilvántartásba véve,… Tovább olvasom