Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Várható útlezárások az árvíz miatt

A Dunántúlon a Rába áradása miatt már lezártak több mellékutat, újabb lezárásokra a hét végén a Dunakanyar közeli utakon lehet számítani.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a katasztrófavédelemmel és a vízügyi hatóságokkal szorosan együttműködve, a Dunántúlon, a Rába áradása miatt az alábbi útszakaszokat zárta le a vízátfolyások miatt:

- a Rátót és Rábagyarmat közötti összekötő út,
- a Pinkamindszent és Pinkamindszenti határátkelő közötti útszakasz,
- a Rönök és Csörötnek közötti mellékút, illetve
- a Vasszentmihály és Csörötnek közötti alsóbbrendű út. Csörötnek települést a 8-as főút felől egyelőre nem lehet megközelíteni. A lehetséges kerülőút a 8-as út felöl Rábafüzesről Szentgotthárd felé.

A Dunántúlon további útlezárások várhatóak még Ivánc, Szakonyfalu, Rábatótfalu, Alsószölnök, Nemesmedves, Felsőmarác és Halogy településekre vezető utakon.

Az útlezárásokat táblákkal jelzi társaságunk, valamint folyamatos műszaki készenlétet és megerősített útellenőri szolgálatot is biztosítunk ezeken az útszakaszokon.

A Duna várhatóan a következő napokban kilép medréből a Dunakanyarban, ezért lehetséges, hogy ebben a térségben június 26-a és 29-e között a következő utakat kell lezárnia a Magyar Közútnak:

- A 11-es főút Visegrád és Dömös között,
- A Tahitótfalu és Kisoroszi közötti összekötő út. A lezárás esetén Kisoroszi országos közúton nem lesz megközelíthető.
- A 2-es főút a 28-29 kilométer között. A lezárás esetén Sződligeten csak egy sáv marad szabadon.
- Szobon és Nagymaroson várhatóan a révhez vezető utakat nem használhatják majd.

Társaságunk a lezárások pontos időpontjáról folyamatosan ad tájékoztatást az Útinform osztályán keresztül, illetve a következő elérhetőségeken (06-1-336-2400; utinform@kozut.hu; www.kozut.hu)

Kérjük a közlekedőket és a környéken lakókat, hogy hétvégi programjaik tervezésekor számítsanak ezekre a korlátozásokra, lehetőség szerint válasszanak más útvonalat utazásukhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszaka is dolgoztak a gátakon

Körmend közelében az éjszaka egy részében is dolgoztak a gátak megerősítésén, a Rába vízállása… Tovább olvasom