Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Változott a továbbtanulási könyv!

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006 c. kiadvány hivatalos kiegészítése

A 2006. február 15-ig benyújtandó felvételi jelentkezésnél a felvételi tájékoztató  kiadványt és a ma nyilvánosságra hozott kiegészítést együtt kell figyelembe venni azoknak a középiskolásoknak, akik tovább tanulni szándékoznak.

A bővítésben az újonnan induló alapszakok államilag támogatott irányszáma az adott intézmény, kar létszámán belül került meghatározásra, vagyis az nem növeli a felvehető összlétszámot. A többciklusú képzés bevezetése a képzés átalakításával jár. 2006. február 5-ig az oktatási miniszter az akkreditálás alatt lévő szakok indításáról még egy közleményt tesz közzé.

Mint közismert, 2006. március 1-jétől a felsőoktatásban új törvény lép hatályba, amelynek megfelelően bővül az állami támogatásban részt vevők köre. Mindenki számára 12 államilag támogatott félév vehető igénybe, amelynek feltétele az államilag finanszírozott (az FFT-ben „Á" jelű) képzésre való jelentkezés és eredményes felvétel. Költségtérítéses képzésben már megszerzett oklevéllel is lehet jelentkezni államilag támogatott képzésre. Államilag támogatott főiskolai szintű végzettség birtokában a 12 félévből fennmaradó támogatott képzési idő kiegészítő alapképzésben (K) vagy később mesterképzésben vehető igénybe.

A teljes bővítmény, amely újabb segítség lehet
a tovább tanulni szándékozóknak, az OM honlapján kívül honlapunkról is letölthető:
A kiegészitett lista letölthető változatban itt >>

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar kamion balesete miatt zártak le egy határátkelőt

Több mint hat órán át akadályozta a forgalmat egy magyar kamion balesete a cseh-német közúti… Tovább olvasom