Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Változnak a Start-számlával kapcsolatos szabályok

Módosulnak október elsejétől a fiatalok életkezdési támogatásának kezelésére szolgáló Start-számlával kapcsolatos szabályok.
Módosulnak október elsejétől a fiatalok életkezdési támogatásának kezelésére szolgáló Start-számlával kapcsolatos szabályok: nemcsak a szülők, hanem más hozzátartozók is nyithatnak Start-számlát a megszületett gyermekeknek, illetve az életkezdési támogatás kezelésére szolgáló számlára a hozzátartozók már értékhatár nélkül fizethetnek be, adómentesen.

Míg korábban csak a 2006. január 1-je után született gyermekek javára lehetett Start-számlát nyitni, a lehetőség a jövőben fennáll azok esetében is, akik ezt megelőzően születtek, igaz, számukra az állam nem nyújt hozzájárulást.

Emellett Start-számla nyitható a 2005. december 31-e után született olyan gyermekeknek is, akik után szülőjük a családi pótlékot nem vette igénybe, bár jogosult volt rá, és a gyermeknek ezért nem lehetett Start-számlát nyitni.

A változtatás szerint a számlanyitáshoz nem kell igazolni, hogy a családi pótlékot ténylegesen folyósítják-e a szülőnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online is lehet állást keresni az Európai Foglalkoztatási Napon

Álláskereső börzét tartanak Brüsszelben október 6-án Európai Foglalkoztatási Nap (The European Job… Tovább olvasom