Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Ünnepi zászlófelvonás kordonok mögött

Közjogi méltóságok jelenlétében, a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával megkezdődött a Kossuth téren az augusztus 20-i központi állami ünnepség.
A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vett Sólyom László köztársasági elnök, Bajnai Gordon miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, valamint Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság és Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

A zászlófelvonáson a kormány több tagja mellett jelen voltak a diplomáciai testület és az egyházak képviselői, valamint több politikus is.

A rendőrség kordonokat állított fel a Kossuth tér környékén, a Vértanúk terét körbezárták, és szintén elzárták a Szalay utcát is. Bejutni a Kossuth térre csak az Alkotmány utcáról lehetett. Az Alkotmány és a Honvéd utca sarkán detektoros kapukat állítottak fel és csak szigorú ruházat- és táskaátvizsgálás után lehetett a térre menni.

Száznál is több autót szállítottak el a rendőrök Budapest belvárosából az augusztus 20-i rendezvények miatt lezárt területekről. A kocsikat a környező utcákban kereshetik a tulajdonosaik - írja az Index.hu.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. egysoproni_ 2009. augusztus 21. 21:22
  „28. Reális!
  O.V. lopása fog még neked (is) fájni! Nem kicsit, nagyon...!”
 • 28. Reális 2009. augusztus 21. 14:44
  „ov nevét azért írom kisbetűvel,mert haragszok rá,mert elqrta a rendszeráltást és 2006.okt. 23-án nem állt a nép élére,amikor meg lehetett volna dönteni a jelenlegi hatalmat!Nem ov vezényli utcára az embereket,hanem a bal saját maga provokáló politikájával,magyarellenes,családellenes politikájával,korrupt embereivel!ov mögött akárhogy is nézzük kb. 2-2,3 millió szavazó mindig lesz!ov sem fog csodát tenni,mert azt csak a Jobbik tudna,de legalább nem megy nyíltan a gyereket nevelő családok ellen és nem folytat vegytiszta magyarellenes,idegenszívű kormányzást!Ja hogy az ov is lopott?Lehetséges,de azt nem láttuk és nem fájt!De ti még lopni sem tudtok!”
 • 27. Gab2000 2009. augusztus 21. 12:55
  „Én csak egyet tudok érteni az előzőekkel, de hozzá tenném:

  Miért nem lehet olyan törvényt hozni, hogy politikai státuszt maximum 2 cikluson keresztül lehessen birtokolni illetve részt venni és soha többet ez vonatkozzon FB, IG tagságra is csak társadalmi munkában lehessen végezni de akkor is ott marad a korrupció lehetősége.

  Másik anno én emlékszem arra hogy volt egy olyan alapszabály a FIDESZBEN, hogy csak 35 éves korig lehet tag lenni, de hát amikor Orbán Viktor és a többi párt alapító ezt a kort kezdte közelíteni akkor ezt meg változtatták arra hivatkozva hogy KDNP-s idős politikusok is tagok lehessenek.

  Kár hogy erre sokan nem emlékszenek, de hát ilyen a politikai és a párt állás.”
 • 26. kolombela 2009. augusztus 21. 11:13
  „egysoproni_ 2009.08.21. 10:06
  Csak egyet tudok veled érteni. Meg azzal is, hogy a jelenlegi hatalmon levő cionista, ország kifosztó, csak a saját érdekeit figyelembe vevő bűnszövetkezet és holdudvara, valamint az ellenzéknek tartott ugyancsak cionista segget nyaló fidesz-KDNP másik bűnszövetkezet is takarodjon el a magyar politikai életből. Ha ez megvalósul, akkor beszélhetünk Magyarország újjáépítésének elkezdéséről, addig csak a punnyadás lesz, legfeljebb a hatalmat bitorlót másnak fogják hívni.”
 • 25. egysoproni_ 2009. augusztus 21. 10:06
  „24. Reális!
  Orbán Viktor (akinek a monogramját kisbetűvel írtad mert csak ennyire tiszteled) nem családellenes és mindenben a jót cselekszi. O.V. olyan ember aki fedezet nélkül ígérgette anno a 14. havi nyugdjjat holott a 13. havira sincs pénz. Ő volt az aki a egészségügyben 400 azaz négyszáz %-is béremelést ígért amiből 4% sem lett. Ő volt az aki a vizitdíjra aztmondta, hogy felesleges majd pedig amikor eltörölték akkor meg azt hajtotta, hogy a költségvetés pótolja ki a hiányzó összegeket! O.V. küldi ki az embereket az utcára balhézni mert azthiszi, hogy elér vele valamit. Igen elér! Még több kárt okoz az országnak! O.V. az aki teljesen becsületesen szerezte a vagyonát. Ja és azt sem felejtsd el, hogy Viktor anno loiberális is volt és most a másik oldalra állt át! Miért is? Mert úgy gondolja, hogy így is lehet győzni! Ne feledd, hogy az MSZP és az SZDSZ az első forduló utáni napon meg tudta kötni a szövetséget a második fordulóra, míg a Fidesz és az MDF két hét alatt sem volt képes. A jobboldal nem alkalmas kormányzásra, mert még a saját pártjai sem tudnak megegyezni egymással a választásokon. Ez kell neked? Hjrá! De tudod mit? Aztmondom, hogylegyen a jobboldal hatalmon 1 év mőlva és meglátjuk mi lesz! Ne feledd, jelenleg az IMF mondja meg, hogy mikor és milyen feltételekkeé ad Magyarországnak hitelt és ezen Viktor sem fog tudni változtatni. Ő is úgy fog táncolni ahogy neki fütyülnek.”
 • 24. Reális 2009. augusztus 21. 09:46
  „Álmodozzál csak soproni!Igazad van egy év alatt bármi történhet,még az is,hogy a Jobbik nyer!Nem kell kánaán nekünk,csak annyi,hogy ne lopják ki a zsebünkből a pénzt és ne nézzenek hülyének!ov még mindig a kisebbik rossz,ami jöhet a magyarra és manapság már annak is örülni kell,ha nem egy magyargyűlölő,családellenes kormányunk lesz!”
 • 23. janika 2009. augusztus 21. 09:36
  „Jobb lenne,ha az ősszel megszavaznák a visszahívhatóság törvényét! Szerintem nincs szüksége e népnek olyan képviselőkre akik csak a nyálukat tudják verni, de tehetségük nincs a jobb lét megteremtéséhez.”
 • 22. éaa 2009. augusztus 21. 07:51
  „suellen 2009.08.20. 20:16. valóban!
  Le style ? Olvassatok Spirót, Bachert... i tak dalse!”
 • 21. egysoproni_ 2009. augusztus 21. 06:01
  „Sokan akkor esnek majd pofára ha Orbán uralma alatt nem jön ez áhított kánaán!”
 • 20. janika 2009. augusztus 21. 05:37
  „Magyarországon, akkor lehet rendre és biztonságra számítani, ha akik ma a rácsok közt vannak ott is maradnak!”
 • 19. Intel 2009. augusztus 20. 23:11
  „Kérdésre válaszolva elmesélt egy történetet, amely szerint Helmut Kohl volt német kancellár könnyezni kezdett, amikor közölte vele, hogy megnyitják a határt. Szavai szerint a német politikus akkor azt mondta: mi németek Magyarországnak, a magyar embereknek sosem feledjük el, amit értünk tettek. A volt kormányfő a másik kitüntetett, Tölgyessy Péter rendszerváltozásról megfogalmazott gondolatai kapcsán azt mondta: szerinte az emberek 1989-ben szerették a rendszerváltást. A rendszerváltás az a hívó szó volt, ami mindenkinek megdobogtatta a szívét, mert akkor már mindenki vágyott a "szabad levegőre" - vélekedett. Felidézte: százötven-kétszáz ezer ember üdvözölte üdvrivalgással a köztársaság kikiáltását. Én akkor is mondtam, hogy vigyázat, ne kergessen senki illúziót, mert az átalakulás egy gyötrelmes, több évtizedig tartó, esetleg egy-két generációt felemésztő folyamat lesz. Nem lehet szilárd alapokon álló demokráciát kiépíteni egyik napról a másikra - hangsúlyozta.

  Németh Miklós úgy látja, ma többen vannak azok, akik a rendszerváltozás veszteseinek érezik magukat, de ez a tendencia megváltozhat. Fokozatosan át fog fordulni, de nem holnap vagy holnapután. Jöjjön itt akármilyen kormány vagy koalíció, igen kemény kihívásokkal kell még szembenéznie - mondta a politikus. A volt miniszterelnök együttműködést szorgalmazott a pártok között. Álláspontja szerint a legfontosabb öt-hét terület főbb intézkedéseiről és irányvonaláról egyeztetniük kellene a politikai erőknek, és megállapodni abban, nyolc-tíz évig nem változtatnak azon, amit közösen elhatároznak. Hozzátette: nem látja optimistán a helyzetet, hogy erre képesek lennének a politikai pártok, de bízik abban, ha sokan és sokszor mondják ezt, akkor annak lesz eredménye. Néha fel kell tudnunk nőni bizonyos normákhoz - fogalmazott Németh Miklós, aki arra a kérdésre, a jövőben tervezi-e, hogy még aktív politikai szerepet vállal, úgy válaszolt: most nem foglalkozik ezzel.”
 • 18. Intel 2009. augusztus 20. 23:00
  „Magyarországon a valós félelmet Orbán politikája alapozza meg, külön félelmet kelt a jobbik.
  Itt már csak az a kérdésem, mi következik akkor, amikor 2010-ben e kettő politikai erő egymással találkozik?
  Mi lessz ennek a háborúnak a vége???”
 • 17. Primax 2009. augusztus 20. 21:29
  „moderálva személyeskedő”
 • 16. egysoproni_ 2009. augusztus 20. 21:04
  „14. suellen!
  Az MSZP és az SZDSZ az első forduló utáni napon meg tudta kötni a szövetséget a második fordulóra, míg a Fidesz és az MDF két hét alatt sem volt képes. A jobboldal nem alkalmas kormányzásra, mert még a saját pártjai sem tudnak megegyezni egymással a választásokon. A jobboldal addig nem érdemel kormányzati szerepet, amíg meg nem tanulja, amit a baloldal már megtanult. Orbán soha nem hazudott (eleget) öbbek közt gondolok itt a 7%-os gazdasági növekedésre, 400 százalékos ápolói béremelés ígéretére és a 14. havi nyugdíj ígéretére. Ezekból mi valósult meg? Semmi! Még csak meg sem közelítette az ígéreteit! Tudod Az aktuális hazugságnál csak az aktuális alternatív hazugság volt nagyobb, annyira, hogy azzal már nem is lehetett választást nyerni. Mint mindenre, erre is érvényes: mértéket kell tartani! Emlékezetes, hogy az Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje, Urbán László a 1998-ban azt mondta: ´más a kormányprogram és a más a választási program´. emlékezz arra is, hogy a Fidesz kormányzása előtt ´nagyívű´ adóreformot ígért, majd ebből semmit nem teljesített holott volt rá 4 éve.
  Orbán mit mondott? ´Minden fiatalnak be kell vonulnia katonai szolgálatra. ...minden magyar fiatalembernek kell kapnia alaki kiképzést, és bizonyos mértékű lelki felkészítést is. Ehhez ragaszkodni kell.´ Mindezek fényében a Fidesz 2004-ben megszavazta a sorkatonaság eltörlését. Szavahihetetlen párt szavahihetetlen vezetővel. Nekem ez a véleményem! Orbán ígér fűt, fát, de ugyanmár miért nem kérdez rá már valaki jobboldali, hogy honnan pótolná a kiesett pénzeket? Most is csak hazudik a vezér, amit már több mint 6 éve tesz. Tudod Ha az orbáni hazugságok lóháton járnának, már térdig járnánk a lószarban. Zárszóként csak annyit mondanék még, hogy a magyar demokrácia válsága nem kezelhető önmagában a kormányfő (Gyurcsány Ferenc) távozásával. A magyar politikai élet két erős emberének kettős leléptetésével talán még igen.”
 • 15. Gab2000 2009. augusztus 20. 20:51
  „Suellen egy kis csúsztatás nem árt ez a baj Magyarországon egy példa a völgyhíd amit említesz, jó lenne a történetét ismerni akkor egy kis adalék belőle:

  Nagyjából tíz év alatt összesen 47 tervváltozat készült, ezek közül azonban - az önkormányzati törvényben biztosított jogával élve - az 1800 lakosú kőröshegyi és a 2300 lakosú balatonföldvári önkormányzat mindössze egyet, a most megvalósuló völgyhidas megoldást támogatta. A két településsel végül 2000-ben sikerült megállapodni a völgyhidas megoldásról, s azt az önkormányzatok képviselő-testületei 2001 februárjában fogadták el. Így nemcsak az autópálya ezen szakaszának megépítése elől hárult el az akadály, hanem a teljes balatoni szakasz építését is érdemes volt elkezdeni, hiszen a különböző szakaszok összeérhettek.

  A sztráda nyomvonalának kijelölése tehát végül az Orbán-kormány, a megvalósítás pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idejére esik. A 2002-es választási évben már folytak is tárgyalások a Vegyépszer-Ganz kettőssel a híd megépítéséről.[2] A hidat végül a Hídépítő Zrt. és a Strabag Zrt. Völgyhíd nevű konzorciuma építette.”
 • 14. suellen 2009. augusztus 20. 20:16
  „<moderálva sértő...> Vegyétek már észre ..., hogy az elvtársaitok a válság leple alatt lopják szét az ország romjait. A világválságnak már vége, mi még tovább dübörgünk a lejtőn lefele. Közben egyre másra drülnek ki a disznóságok. A gyerekemtől elveszik a családi pótlékot, közben meg a békávés elvtársak százmillókkal végkielégítik magukat a szar munkájukért. Közben építenek autópályát drágábban, mint az Alpokban, fúrnak alagutat a fosóhomokba, megépítik európa leg nagyobb viaduktját a somogyi lankákra, Sukoróról még n em is beszéltünk, és tartok tőle, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa. MUtyi, mumtyi mutyi mutyi mindenütt. Azt meg ugye ti sem hiszitek el, hogy demokratikusan lettek ezek a szarok újraválasztva. A hülye is tudja, hogyan hülyítették meg és vitték szavazni a cigányokat egy 1000 ft-os tikettért vagy egy tál gulyásért, a szépemlékű 13. nyugdíj megint csak erre volt jó. MIndenki látta a tévévitát a Viktorral, aki mindenkit figyelmezetett, mi következik. a kurcsány még az anyja picsáját is letagadta, aztán amikor a cigány-proli-nyugdíjas szavazói megválasztották, kiderült, hogy hazudtak reggel meg éjjel meg este. Csak egyet nem értek, hogy vannak még mindig ....., akik hisznek nekik.
  ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!”
 • 13. egysoproni_ 2009. augusztus 20. 19:02
  „Intel!
  Viktort ugyan ez a rendőrség fogja védeni mivel tőle fogja kapni a pénzt a bérekre és a benzinre. Amúgy én nemvagyok benne biztos, hogy Viktorék győznek a következő választásokon! Van még majdnem 1 év... ez az 1 év nagyon hosszú idő bizonyos értelemben.
  Szakaszok: 4 év a nép teljes elégedettségére, hiszen újraválasztották őket, 2 és fél év megszorítás rendbe jött költségvetéssel: azután a világválság (pont, amikor már lehetett volna lazítani) Tehát nem "minden" baj forrása, de mai bajaink túlnyomó többségének bizony ez az oka.
  A jobbosok hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a világon MINDEN államot letepert a válság, és azért már mégsem az mszp a felelős! Mindenütt nőtt a munkanélküliség, csökkent a GDP, stb.
  Egyébként pedig egy szavatok sem lehet a Medgyessyre: az általatok hivatkozott legtöbb állam éppen most követi el azt a "böszmeséget" hogy hagyja elszaladni az államháztartási hiányt a GDP 10% köré, ahonnan Gyurcsány visszafordított bennünket a megszorításokkal.
  Azaz náluk is lesznek megszorítások - pont akkor, mikor nekünk már könnyebb lesz. Elemzők szerint utolsónak mentünk be a forgóajtóba, de elől jöhetünk ki, éppen a nem túl népszerű szoros fiskális politikának megfelelően. Nem kell szeretni a fogorvost, vagy a sebész - hiszen fájdalmat okoz - viszont szükség van rá. Felnőtt ember ezt belátja - a kevésbé felnőtt csak toporzékol, mert fáj.
  Én azt mondom, hogy Orbannal 2010-ben az esely 10% alatti!”
 • 12. Intel 2009. augusztus 20. 18:42
  „Jövőre is ennyi kordon lesz majd.
  A kérdés, hogy Viktort, ki védi meg majd, mikor ennyire támadja a rendőrséget???”
 • 11. gelcsa 2009. augusztus 20. 18:29
  „Nem ünnep az, ahol nincs szabadság, és alapvető emberi jogok sincsenek, ez szolgasors, és megalázása az ünnepnek! Inkább szégyene az országnak, mint igazi ünnep!”
 • 10. vienna 2009. augusztus 20. 18:17
  „Primax, a vicceket hagyjuk meg ünnep utánra...”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a salgótarjáni pornózó bizottsági tag

Lemondott a Fidesz-KDNP által az önkormányzat pénzügyi bizottságába delegált képviselő… Tovább olvasom