Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Ukrajnának gyűjt a Vöröskereszt

Ukrajna segélykérésének eleget téve a Magyar Vöröskereszt rendkívüli gyűjtőakciót hirdet a nyugat-ukrajnában rohamosan terjedő H1N1-járvány terjedésének megfékezésére.

Az akció elsősorban a kárpátaljai, zömmel magyarlakta területek gyógyszerekkel, szájmaszkokkal, és más egészségügyi szerekkel való ellátását tűzte ki célul.

Az így összegyűlt készleteket a Magyar Vöröskereszt Ukrajna Magyarországi Nagykövetségével közösen haladéktalanul eljuttatja a rászorulókhoz.

Elsősorban lázcsillapítót, antibiotikumokat, maszkokat, bármilyen, influenza-elleni gyógyszert és vitaminokat várnak. A szervezet arra kéri a lakosságot, a felajánlott készleteket juttassa el a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságára (1051 Budapest, Arany János utca 31.), vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebb eső Vöröskereszt irodával. Az adományok átvétele folyamatos.

Az ukrajnai járvány kitörése miatt a szervezet H1N1-oltás beadását szorgalmazza.

A pandémiás helyzetre való tekintettel a Magyar Vöröskereszt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal közösen H1N1-elleni oltással látja el az ukrán-magyar határállomások mindkét oldalán szolgálatot teljesítő munkatársakat annak érdekében, hogy az emberről emberre történő fertőzés veszélyét csökkentse. Ukrajnában a H1N1-influenza terjedése már átlépte a járványküszöböt, a helyi hatóságok több helyen korlátozták a nyilvános kapcsolatok lehetőségét óvodák, iskolák, egyetemek bezárásával, a tömegrendezvények betiltásával.

Több várost karanténba helyeztek. A pánikba esett lakosságnak az általános gyógyszerhiánnyal kellett szembesülnie, így a szervezet számít a magyar lakosság segítségére.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége korábban közzétette a megelőzést segítő ajánlásait az ún. új típusú influenza terjedése (amit H1N1-ként is említ a média) kapcsán. A szervezet 5 lépésben foglalja össze azokat az ajánlott óvintézkedéseket, melyekkel a lakosság a lehető legtöbbet tehet saját és szerettei egészsége megőrzéséért. A www.bestdefence.org címen megtalálható weboldal a multimédia segítségével harcol a betegség terjedése ellen. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége ajánlásait tartalmazó magyar nyelvű plakát letölthető a http://www.voroskereszt.hu/images/h1n1/bestdefence.pdf címről.

Lakossági forró drót: +36 1 374-1355

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OGY: Sólyom sérthetetlen, de nem bírálhatatlan

Beszéltek a munkanélküliségről, az államfő sérthetetlenségéről, és a frekvenciapályázatról is. Tovább olvasom