Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Újra nyomoznak a Hajdú-Bét csődje ügyében

A Kecskeméti Járási Ügyészség új információik alapján csődbűncselekmény gyanúja miatt elrendelte a nyomozás folytatását a Hajdú-Bét 2004-es csődjének ügyében, ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Magyar Hírlap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi igazgatóságának szóvivőjétől.
Sárközi Alexandra az újság hétfői cikke szerint elmondta, hogy a nyomozást a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja le, ám erről a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre bővebb tájékoztatást nem adott.

A lap emlékeztet arra: a Hajdú-Bét iratait előbb Diósjenőn egy marhaistállóban tárolták, majd a Csepel Művek egykori biharkeresztesi gyáregységébe kerültek egy magánportára. A Magyar Nemzeti Levéltár célellenőrzést rendelt el a felszámoló által bérelt telephelyen, felfüggesztette a Hajdú-Bét-iratok selejtezését és jogszabály-módosítást is kezdeményezett, mert a felszámolt cégek iratanyagának őrzése során sok anomáliát tapasztaltak.

A Magyar Hírlap Fülöp Tamás főigazgató-helyettestől megtudta, a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár még 2013 őszén átvette a felszámolótól a Hajdú-Bét maradandó értékű iratait, amit 2014. május 7-én a nyomozóhatóság le is foglalt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás volt egy családi házban Bátonyterenyén

A házban egy ember tartózkodott, őt kórházba vitték. Tovább olvasom