Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Újabb videó a Youtube-on: ezúttal az MSZP adatbázis kezeléséről

A Kubatov-videó után ma egy újabb dokumentum került fel a Youtube-ra. Az eltorzított hang azt magyarázza el, hogy az MSZP miképp használja választói adatbáziskezelő rendszerét.

"Az EP ideje alatt tudtuk, hogy kitől kaptuk meg a kopogtatócédulát és kitől nem" - hangzik el a felvételen. "Vasárnap is fel kellett hívni, el kellett menni az (... aktivistáinknak) az emberekhez, így tudtuk őket mozgósítani. 2002-ben így nyertük meg a választást" - magyarázza az eltorzított hang, majd nagy részletességgel elmagyarázza, hogy milyen adatokkal, hogyan dolgoznak. 

"A kopogtatócédula begyűjtő adatbázist aktívvá tették és arra kértek minket a központban, hogy ha begyűjtjük az ajánlószelvények, azokat rögzítsük be a rendszerbe folyamatosan. És minden egyes akciónál, EP önkormányzati vagy országgyűlési választáson ezeket ha felrögzítjük, le tudjuk majd szűrni különböző módon" - hangzik el. 

"A más politikai szimpátiával rendelkező politikusok és családtagjaik, valamint a választási bizottságokban részt vevő szavazatszámlálók adatai is hozzáférhetőek és ezeket is nyilvántartjuk" - állítja a videón mindvégig inkognítóban maradó informátor. Férfi-nő, cég, intézmény alapján is szűrhetőek az adatok- mondja.

A teljes videó a Youtube-on:

    A videóra csiga_biga nicnevű kommentelőnk hívta fel a figyelmet, a Kubatov-beszédről szóló cikk alatti hozzászólásokban.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. jörg 2010. április 09. 15:36
  „VONA GÁBORT FELJELENTETTE AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER

  Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken a Legfőbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt Vona Gábort, a Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét.

  Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pénteki közleménye emlékeztet: Vona Gábor pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén kijelentette, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a Parlament első napján Gárda-mellényben fog megjelenni. A tárca szerint a Jobbik elnöke ezzel a nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el.”
 • 55. jörg 2010. április 09. 15:24
  „Jobbnyikok!

  Útravalóul:

  BETELT A POHÁR

  2010-04-09 13:10
  Betelt a pohár: alapítója hagyja ott a Jobbikot (+videó)

  Kilépett a Jobbikból Rocskár György, a párt szegedi szervezetének korábbi elnöke. Döntését a Jobbik utóbbi időben megváltozott politikai irányvonalával indokolta. Elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy olyan emberek kerültek a pártba, akiknek csak megélhetési politizálást jelent a Jobbik.

  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=316712

  NESZTEK!!!!”
 • 54. Szabra 2010. április 09. 15:06
  „45. Phobos !

  Ezt a választást nem a FIDESZ nyeri, hanem az MSZP veszíti! Nem a FIDESZ nagyszerű kampánya, hanem az elmúlt 8 év gyalázatos kormányzása állította elő a jelen helyzetet, mert a munkanélküliség , az államadósság, a korrupció, a szegényedés, az erőszakos cselekedetek, stb. stb, bizony hihetetlen mértékben nőtt a múlt 8 évben. Ennek a magyarázata a változás igénye! Mindenkinek kívánok a mainál sokkal szebb jövőt!!!”
 • 53. matezsu2 2010. április 09. 14:08
  „Adatbázisa minden pártnak van!!!!!! Erre való a számítógép adatbáziskezelője. Mindenki saját maga nyújtotta ba nekik a nevét, címét, személyiszámát a kopogtatócédulán, a többi adatunkat, ki tudja mit, honnan, a pártok a választási bizottságtól megkapták kb2-3 hete. Kultúremberek!!!!! Mit pampogtok, a kopogtatót ha megkapták a pártok, gondolom jelólték a listán, amit hangsúlyozok, megkaptak!!!!!!
  Ha így be vagytok sz...va az adataitokért, ne iwiwezzetek, mert az iwiwet a titkosszolgálat hozta létre, és működteti, hogy így is képben legyen:):):):) De akinek nincs vaj a fején az nem parázik.”
 • 52. FREDDY/S 2010. április 09. 12:36
  „A láncszavazást az MSZP követte el, ami azért törvénytelen, nemde...”
 • 51. laposibenö 2010. április 09. 12:19
  „Ez nyilvánvaloan csak eggy szánalmas terelési kisérlet a törvénysértésen lebukott Fidesz részéröl.”
 • 50. HR_XAR 2010. április 09. 11:31
  „Mi van fidesz? Mocskolódni kell, mert lebuktatok? :)))”
 • 49. Fürgeszarvas 2010. április 09. 11:11
  „Enyhén szólva is gyanús ez a video az eltorzított hanggal,a felismerhetetlen háttérrel ! Hamisítványnak tűnik , mégpedig abból az apropóból készítették ,hogy ellensúlyozza a Fidesz Kubatov-féle öngólját ! ! A Magyar Nemzetet most is be fogják majd perelni , és a korábbi néhány száz perhez hasonlóan ezt is el fogja veszíteni a Magyar Nemzet ! Szerintem !”
 • 48. Luighi 2010. április 09. 11:10
  „Azt már hallottátok, hogy az összes magyar lovasszobron kicserélik a fejeket Viktoréra!?
  Itt sorakoznak frissen leöntve nálam, mind az 1956 darab!
  Nehogymá a Kósának legyen debrecenben freskója Orbán úrnak meg lovasszobra 1 se!
  És a "Pelé álma" nevűn is dolgozunk már gőzerővel! Az 2m-rel magasabb lesz mint a Sztalin szobor volt, és a Kossuth téren állítjuk fel! A 89cs es foci aranyozott lesz! És őrségváltást is terveznek mellé látványosságként!”
 • 47. miracle. 2010. április 09. 10:44
  „Szóval fidesz fanok!
  A fidesz nyugodtan megteheti a törvénysértést, mert amúgy ez egy "normális" dolog és minden párt csinálja amúgy is?
  Akkor csak egy kérdésem van: mi a különbség a fidesz és az mszp között, ha a törvénysértésben kéz a kézben egyre vannak hangolva?
  Vagy a mi kutyánk kölykét ne bántsuk?
  Mi ez a kettős mérce?”
 • 46. Abrafax 2010. április 09. 10:07
  „Most már nyilvános, hogy az MSZP 2002-ben a szavazás napi mozgósítással nyert, amire Ron Werber tanította őket. (megjegyzem: ez nem törvénytelen, inkább joghézag)
  Ezek szerint a 2002-es közvéleménykutatások helyes eredményt mutattak. Éppen csak azzal nem tudtak számolni, hogy a szocik még a haldoklókat is idő előtt az urnához szállítják.

  Most pedig a szoci-jobbik népfront minden szavazója egy emberként hördül fel, hogy a Fidesz miért nem nézte ölbe tett kézzel az egészet, ahelyett, hogy lajstromoz és mozgósít.”
 • 45. Phobos 2010. április 09. 10:00
  „Furcsa támogatottság

  A közelgő választásokat még akkor is a Fidesz nyerné, ha a mai nap Orbán Viktor is összehozna egy öszödi beszédet, amelyben az áll, hogy az adófizetők vérrel és verejtékkel befizetett összegeiből kíván magának aranypalotát építeni. Ez tény, ez ellen senki nem tehet semmit. Azonban a kétharmad, vagyis a gátak nélküli kormányzás lehetősége már koránt sem volt ennyire egyértelmű: a Jobbik és az LMP hétről-hétre növekvő népszerűsége, és a kispártok támogatóira ,,jellemző" rejtőzködő szavazók kérdőjelet formáltak a kérdés felett - még úgy is, hogy a Jobbiknak sikerült a péniszpumpás, helótás prominenseivel lejáratnia magát.

  Azonban semmi nem indokolta a Fidesz győzelmét: ellenzékben a ,,konstruktív" jelző pont annyira volt rájuk jellemző, mint az ,,együttműködő" a válság beütésekor, programjukról pont annyit tudunk mint a halál utáni életről, és a kampányuk a legnagyobb jóindulattal sem sikeredett közepesnél jobbra - hogy a felszólalásaikat övező populizmust ne is említsük. Az egyetlen dolog, ami megalapozta, bebetonozta, és megváltoztathatatlanná tette a Fidesz győzelmét, az az MSZP minősíthetetlen szereplése volt.

  Bár a Bajnai Godon vezetésével felállt válságkezelő kormány lehetőségeihez képest jól szerepelt, de ezt az MSZP-nek nem sikerült saját érdemeként feltüntetnie - ráadásul mindenki tudja, hogy Bajnai idén biztosan távozik, és nála csak rosszabb jöhet. Azonban Gyurcsány haláltánca, naponta felszínre törő, MSZP-s prominenseket buktató korrupciós ügyek, és a szocialisták elégtelent érdemlő kormányzása mindenki számára egyértelművé tette, hogy más kell. És sokak számára nem létezik más, mint a nagy ellenfél, vagyis a Fidesz. (Tehát ismét nem azért lesz a Fidesz kormányon, mert őket akarjuk, hanem azért, mert az MSZP-t nem akarjuk).

  Hatalmas pofonok

  Mivel rengeteg támogatója van, ezért rengeteg embert érdekelnek a Fidesszel kapcsolatos ügyek - ám mivel a párt semmit nem mond saját elképzeléseiről, ezért nagyobb visszhangot kapnak azok, amiket mások hoznak fel. Így csattanhatott az erejénél is nagyobbat az a hatalmas pofon, amit egy szélsőjobboldali hírportál adott tegnap a narancsos ligának. Kubatov Gábornak, a Fidesz kampányfőnökének és pártigazgatójának kiszellőztetett beszéde egyértelműen igazolja, hogy létezik titkos, töbmilliós Fidesz adatlista, ahol nem csak e-mail cím, lakcím és telefon van meg, hanem a párthovatartozás is. Ráadásul nem csak a saját szimpatizánsokról, hanem az ,,ellenségről" is megvan minden adat.

  A lista alapján meg lehet mondani, hogy kik egy adott városban a ,,kommunisták" - ahogy Kubatov fogalmazott -, sőt ezt össze lehet kötni egyéb dolgokkal is. Például a Fidesz-kormány megalakulása után könnyen elbírálható egy kérelem, ha vissza lehet nyomozni, hogy az illető párt szimpatizáns-e, vagy sem - ez pedig a legsötétebb kommunista időket idézi.

  A lista efféle megléte természetesen többszörösen is törvényellenes, ami ellen majd minden párt ki is kelt, ostromolva a narancsosokat. Ám a fegyvertársak - mert nyilván az MSZP-nek is megvan a maga listája - vérszemet kapott károgásánál sokkal érdekesebb az, ahogy a Fidesz reagált az esetre.

  Ciki

  Igazából még egy szimpla beismerő vallomás és mélységes bocsánatkérés is jobban jött volna ki a párt számára, mint amit előadtak: ,,A mai napon az egyre nagyobb bajban lévő MSZP és Jobbik közös kétségbeesett kísérletet tett a Fidesz lejáratására. Lendvai Ildikó MSZP-elnök és a jobbikos kuruc.info internetes oldal közös akció során régi, kétségbeesett hazugságokat vett újra elő." Tegye fel a kezét, aki elhiszi, hogy Lendvai lepaktál a kuruc.infoval... Nem, itt még a Fidesz szóvivőjének a keze sem emelkedne fel. Nagyjából annyira valószínű az elgondolás, mint hogy Orbán Viktor titokban nőimitátor. Igaz, a másik megoldás sem sokkal elegánsabb: egyszerűen lecsapják a telefont.

  De ami még jobb, hogy a közlemény második felében sincs semmilyen olyan állítás, amely a hangfelvétel eredetiségét cáfolná - vagyis biztosra vehetjük, hogy az így elhangzott. És a felvétel alapján nehezen állja meg a helyét az a kijelentés, hogy ,,a Fidesz az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat.,, Minden esetre a feljelentések megérkeztek és Jóri András adatvédelmi biztos is megígérte, hogy ,,ha komoly aggályok merülnek fel, kivizsgálja az ügyet". (Igaz, nem tudni mi lehetne az egypártrendszer visszatérésnek illúziójánál komolyabb aggály.)

  Kisebb ütlegek

  A Fidesz nem csak ezt a nagy pofont kapta az utóbbi napokban: érkezett hozzá több másik is. Például Pokorni Zoltánt, a Fidesz egyik prominensét, és egyben a XII. kerület polgármesterét érték hazugságon - amely mellékesen egy komoly hűtlen kezelés vádjával is kapcsolatban van. De megemlítendő még a Kósa Lajost vesztegetéssel vádló, egyre extrémebb hátteret nyerő - már az NBH-t sem kímélő - videó is.

  Aztán Fót ügyeletes, Fidesz-fejpántos Rambó-polgármestere alakított nagyot a napokban, amivel nem csak saját magát, hanem pártját is rendesen lejáratta. A bizonyíték itt is egy hangfelvétel: Mády Zsolt városvezető ezen megfenyegeti Simó Attilát, a helyi Közszolgáltató Kft. ügyvezetőjét, hogy mondjon le, mert ha nem teszi meg, akkor április 11. után nem csak eltávolítják, hanem börtönbe is fog kerülni - a felvétel eredetiségét Simó megerősítette.

  Tényleg ilyen módon venné át a hatalmat a Fidesz a választások megnyerését követően? Tényleg azt akarjuk, hogy egy ilyen párt uralkodjon négy évig? Sokan a Jobbik nagyszámú bejutásáról festenek rémképeket, de úgy néz ki a valóság sokszor rosszabb, mint a képzelet..”
 • 44. hozsuzs 2010. április 09. 09:57
  „naivitás azt gondolni, hogy nincs minden pártnak listája a szimpatizánsokról, bizonytalanokról, vagy elutasítókról. Mindegyik rendelkezik ilyennel, az tuti! Éppen ezért álszentség ezen felháborodni, ocsmányságnak nevezni...az öszödi beszéd súlyával összehasonlítani pedig butaság, vagy szándékos torzítás.”
 • 43. vitriol2 2010. április 09. 09:26
  „minden egyes állitást ki kell vizsgálni, sajnos egyik párt sem "tiszta" már. a jobbik sem. minden olyan esetekben ahol más pártnál találtak érvénytelen "kopogtatócetlit" egyből hamisitást/csalást kiabáltak, de mikor a nőiélarcuk közvetlen közremüködésével a terrorista vádak alaposgyanuja miatt elözetesben lévő "terrorista" jelölti állitásakor a "begyüjtött" cetliknél kb. 200-t találtak érvénytelenek(hamisnak/hamisitottnak) csöndbe maradtak”
 • 42. Phobos 2010. április 09. 09:12
  „Én különben kezdek aggódni egy kicsit.
  Most párt szimpátiától függetlenül mondom, hogy megvezetnek bennünket.
  1. Gondoljuk kicsit bele, ha a fideszes, ezekről a csalásokról nyíltan mer beszélni, akkor mi megy a háttérben ?
  2. Este bekapcsolom a TV-t (nem kellet volna) az ECHO tv-n egy szó sincs a fidesz botrányról, de a hír-tv-sem.
  A "magyar" hírlap azt állítja, hogy mind ez csak hazugság, és a jobbik csinálta. (mikor már kiderültek hogy a felvételek hitelesek)
  A magyar nemzet arról győzködi az embereket hogy a szocik listája sokkal nagyobb, szóval ők sokkal veszélyesebbek !!
  Ezek teljesen hülyének nézik az embert, (igaz joggal). Egyszerűen meghatározzák, hogy mit láthatunk hallhatunk, (nem véletlen hogy rengeteg cigány bűntényről szó sem esik, mert ugye csak borzolnák a idegeket, és arra nincs szükségünk)
  Az a legszomorúbb az egészben, hogy sok embernek nincs internet, nem tud hozzáférni ezekhez a hírekhez, nem tud 5-6 újságot venni, mindent elolvasni, és összerakni az igazságot.
  Ha valaki lop pár száz milliót, az már teljesen természetes, mindenki legyint rá, és továbbra is rá szavaz.
  Már 100x kiderült hogy a két nagy párt semmiben nem különbözik egymástól, és még is nagyon jól megélnek, a médiával a hátuk mögött pedig manipulálják az embereket.
  Mit kell csinálni, tényleg el kell menni innen más országba?? Én nem szeretnék, de a helyzet egyre reménytelenebb !”
 • 41. muskátli 2010. április 09. 08:48
  „Ugyanmá! Tök mindegy melyik nyer. Mind csak csal. Ha nem jut semmire, akkor az elözö kormány hibáira mutogat, mert annyi hibát követett el, hogy lehetetlen kijavitani. Ez mindig igy megy. A saját zsebük meg továbbra is tellik! Változás itt soha sem lesz, Mszp vagy Fidesz? Csal mindegyik, egyiket sem kell félteni! Lényeg, hogy porondra kerül, aztán akkor már az ö bevétele biztositott, a kisember meg le van szarva. A sok-sok igéret amit elöre megigérnek, aztán ugysem teljesitík, az csak látványosság, különben nem szavazna rájuk senki!”
 • 40. FREDDY/S 2010. április 09. 07:49
  „A tisztesség nem erőssége az MSZP-nek, mert hazudtak reggel, délbe meg össze-vissza, nemde...”
 • 39. zotyo 2010. április 09. 07:29
  „Közhírré tétetik!Az Orbán bányákba megint lesz munkaerő felvétel és újra lesz Tokaj hegyalján szőlészetben is munka!De csak becsületes munkavállalókat várnak!”
 • 38. Eva- 2010. április 09. 07:29
  „"Nagy Testvérek - mindenki figyelt mindenkit?
  Megjelent: 2010.04. 9. 06:27
  Frissítve: 2010.04. 9. 06:26
  Ugyanaz a vád, ugyanaz a védekezés!

  Az MSZP szerint provokáció a Magyar Nemzet Online-on megjelent videó, az nem más, mint a Fidesz kétségbeesett kísérlete arra, hogy próbálja elterelni a figyelmet tiltott adatbázisáról. A párt tagadja, hogy sokkal alaposabb adatbázisa lenne, mint amivel most a Fideszt vádolja.

  A szocialisták szóvivője, ugyanazt mondta, mint a fideszes Szijjártó Péter: pártjának kizárólag legális adatbázisa van. Budai Bernadett megjegyezte: a videón szereplő férfi nem ismerős nekik, az vélhetően egy fideszes statiszta.

  Előzőleg az Országos Választási Bizottság úgy döntött, feljelentést tesze a rendőrségen, mert több jogszabályt megsértett a Fidesz a választók adatainak gyűjtésével. Az MSZP az államfő megszólalását kérte, de Sólyom László a pártok adatkezelésével kapcsolatban az adatvédelmi biztostól várja a tények megállapítását.

  A Fidesz az MSZP és a Jobbik hazugsághadjáratának minősítette a Kubatov-ügyet. Tegnap egyébként újabb hangfelvétel került fel a YouTube videomegosztóra, amelyet szintén Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonítanak.

  A beszélő - a videó feliratozása szerint Kubatov Gábor - feltehetően a pécsi választásokról elmondja: "volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap. Majd fölhívta az aktivistáját és a következő dolgot kérdezte: te, Jóska, nem mennél le megnézni a postaládákat, állítólag turkáltak (...). Jóska lement, és láss csodát, megtalálta a szórólapokat. Visszatelefonált, hogy itt van egy szórólap a postaládában, tele van a lépcsőház szórólappal, tegnap ürítettem ki, hát tegnap még nem volt ott. Jóska, akkor menj el, aztán jelentsd be a bizottságnak. És bejelentette. Ezekre a dolgokra kell törekedni".
  Forrás: MTI"

  " segíteni szeretnénk szegény Fidesznek. Itt vagyunk. "Komcsik" vagyunk, ha ez a nem-fideszes szinonimája, ! ."

  Ez a jobbikra is igaz?!”
 • 37. AHA 2010. április 09. 07:02
  „"ráadásul mindezt úgy, hogy aki nem rájuk szavazott, az kommunista!?!"
  hordópali 2010.04.09. 06:54

  Nem feltétlen gondolják úgy,hogy az komcsi.
  3(!)-szor jött hozzám vissza egy fideszes aktivista a kopogtatóért,mert tudták,hogy mindig rájuk szavaztunk.
  Aztán amikor a harmadik után is elutasítottam,akkor halkan megjegyezte,hogy ha a Jobbikra szavazunk az sem rossz.

  ...és egyáltalán nem fog fájni ha mindenhonnan lecserélik a komcsi bagázst.
  Ha egyáltalán ők lesznek többségben.:-)”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét regionális központja lesz az e-önkormányzati szolgáltatásoknak

Mind a hét régióban elindul az on-line, egyablakos önkormányzati közigazgatási szolgáltatások kiépítéséhez szükséges, úgynevezett ASP-központok kiépítése. Tovább olvasom