Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Újabb polgármesteri hivatalban kapcsolták ki az áramot

Tartozás miatt kikapcsolták az áramot szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gacsály polgármesteri hivatalában - közölte a község független polgármestere csütörtökön az MTI érdeklődésére.
A 930 lakosú település önkormányzati hivatala 1,6 millió forintos tartozást halmozott fel az E.ON Zrt.-vel szemben, ezért az épületet lekapcsolták az elektromos hálózatról - mondta Petra András. Az önkormányzat egy aggregátort köttetett be a rendszerbe, ez azonban a napi nyolc helyett csak két-három órára elegendő áramot biztosít a hivatali munkavégzéshez.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat az összes intézménye el van maradva a számlákkal, így elképzelhető, hogy nemfizetés esetén később máshol is kikapcsolják a szolgáltatást.

Gacsály adóssága július végén több mint 24 millió forint volt, ebből négymillió forinttal a Tigáz Zrt.-nek tartozott. Az adósság miatt augusztus elején kikapcsolták a gázt több intézményben, közte az idős emberek bentlakásos otthonában. Petra András elmondta: az augusztusi gondozási díjból befolyt összeget, mintegy félmillió forintot már kifizettek a szolgáltatónak, s bár ezzel nincsen rendezve a teljes tartozás, a szolgáltató partner volt abban, hogy a következő részösszeget is ilyen módon törlesszék.

Ezt a pénzt eddig élelmezésre fordították - mondta az önkormányzati vezető, hozzátéve, így nem tudni, miből szerezik be a főzéshez szükséges nyersanyagot.

A polgármester tájékoztatása szerint a halmozottan hátrányos helyzetű szatmári község 170 millió forintos éves költségvetéséből az idén csaknem 40 millió forint hiányzik. Az önkormányzat dolgozói bérekkel is el van maradva, tartozik a beszállítóinak, a szociális segélyek kifizetése után pedig nem marad pénz.

A gacsályi önkormányzat az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatási alapjának első pályázati körében 11,5 millió forintot kapott. Petra András közlése szerint a tartozások rendezése érdekében a szeptemberi, második fordulóra is benyújtják a pályázatot, de ebből bevétele leghamarabb október végén lesz a helyhatóságnak.

Szerdán Versend önkormányzatának több épületében kapcsolták ki az áramot, miután a baranyai község mintegy kétmillió forint tartozást halmozott fel, az adósságát pedig határidőre nem tudta rendezni.

Olvasóink írták

 • 7. gjozsi88 2011. augusztus 21. 13:05
  „rommel!
  A villanyt most kapcsolták ki.....azaz most jött el a sötétség!”
 • 6. rommel 2011. augusztus 21. 11:56
  „JÓZSI
  ABBAN A SÖTÉTSÉGBEN NEM VOLT VILLANY !!!”
 • 5. gjozsi88 2011. augusztus 19. 17:37
  „rommel!
  Tudjuk ez is szoci örökség....érdekes akkor mégsem kapcsolták ki a villanyt!”
 • 4. Jandex 2011. augusztus 19. 11:49
  „3. rommel 2011.08.18. 22:59
  Elég lenne egy fidesses p.mester is!”
 • 3. rommel 2011. augusztus 18. 22:59
  „TALÁN POLGÁRMESTERT KELLENE CSERÉLNI !
  ÚJ ÖTLETEK , ÚJ MEGOLDÁSOK , MÁS PROBLÉMA MEGKÖZELITÉS ÉS MEGOLDÁS !
  ERRE LENNE SZÜKSÉG !!!”
 • 2. Star-Spangled 2011. augusztus 18. 22:08
  „Milyen kicsi a vilag!!!:):):) Laktam ket evig ebben a faluban! Apam ott volt hataror (tiszt).
  Igaz akkor volt villany!:))))))”
 • 1. peet2 2011. augusztus 18. 21:17
  „Addig meg mindenki menjen el O.V:.számlájára nyaralni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Hosszúheténynél

Életét vesztette a vezetője annak a személyautónak, amely összeütközött egy másik járművel a… Tovább olvasom