Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Török Zsolt: ˝lehet-e egy politikust bírálni tetteiért?˝

Török Zsolt (MSZP) szerint ha az a kérdés, hogy lehet-e egy politikust bírálni tetteiért, cselekedeteiért, mondataiért egy demokráciában, akkor erre a válasz egyértelműen, igen.
Ha pedig az a kérdés, hogy lehet-e ezért megfenyegetni, lőszert, vagy fehérport küldeni, a családját riogatni, a házára Molotov-koktélt dobni, ellene terrortámadást előkészíteni, az autóját a parlament előtt megtámadni arra is egyértelmű a válasz: nem!

A szocialista politikus kedden annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a Szijjártó Péternek küldött fenyegető levél ismertetésekor azt mondta: "íme, itt az eredménye a Magyar Szocialista Párt durva, alattomos, hazug gyűlöletkampányának, amit az elmúlt hetekben és hónapokban Szijjártó Péter ellen folytattak. Gratulálunk. Gratulálunk Szabó Zoltánnak, gratulálunk Török Zsoltnak és a többi szocialista politikusnak, aki Szijjártó Péter ellen rágalomhadjáratot folytatott az elmúlt hetekben, hónapokban".

Török Zsolt szerint arra a kérdésre is egyértelműen igen a válasz, hogy lehet-e őt, Szabó Zoltánt, vagy Szijjártó Pétert bírálni, azért amit politikusként tettek, tesznek. Lehet-e ezért őket - mint ahogy ez gyakran elő is fordul - megfenyegetni? Szerintünk nem - tette hozzá. Mint mondta, szerintünk nemcsak lehet, de kötelező a megtámadottal politikus mellett lehet-e szolidaritást vállalni. "Ezt tettük ma mi is. Jó lett volna ezt hallani Cser-Palkovics Úrtól, amikor politikusainkat az elmúlt időszakban súlyos atrocitások érték" - fogalmazott.

Török Zsolt véleménye szerint ezek után még egy kérdés a "levegőben" van: lehet-e egy őrült cselekedetét politikai provokációra felhasználni. "Szerintünk nem, éppen ezért a Fidesz helyettes szóvivőjének mondatai nem reagálást igényelnek, hanem orvosért kiáltanak" - jelentette ki. Hozzátette: elhiszi, hogy Szijjártó Péternek, vagy másnak kellemetlen, ha valaki kimondja, ha vaj van a fején: mutyizott, panamázott, "de azt a pofátlan csúsztatást mégse engedje meg magának senki, hogy egyenlőség jelet tesz demokratikus bírálat és halálos fenyegetés közé".

Ha Szijjártó Péter mutyizni fog, vagy panamázni, ahogy egy jogerős bírói ítélet ezt megállapította, azt én szóvá teszem ezentúl is, ha viszont halálos fenyegetést kap, akkor szót emelek mellette, akár szeret engem, akár nem, mert ez így normális egy demokratikus országban - hangsúlyozta a szocialista politikus, aki úgy látja: kritizálni szabad, erőszakkal fenyegetni, szélsőségeseket kettős beszéddel biztatni azonban nem. Szijjártó Péter fideszes politikusnak a nap folyamán halálos fenyegetést tartalmazó levelet küldtek, s a borítékba egy éles lőszert is beletettek.

"Ön annyit hazudott már a magyar népnek, hogy szervezetünk halálra ítélte. A mellékelt lőszerből 30 darabot betáraztunk egy AK géppisztolyba. Az ítéletet végrehajtjuk" - ismertette a levél szövegét Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Olvasóink írták

 • 9. jörg 2009. december 09. 23:10
  „tosca

  érdekes, én most is látok itt egy normális bírálatot, Valóságét.
  Otromba? Trágár? Egyik sem. Reális
  Inkább TZS szavaival kellene foglalkozni és azt minősíteni!”
 • 8. Joel 2009. december 09. 20:32
  „Az egész maszop bohócbanda.
  Remélem leváltják őket jövőre, s a bűnösök börtönbe kerülnek.”
 • 7. Reális 2009. december 09. 18:07
  „Most nem tudják a budaházyra fogni!”
 • 6. idegen 2009. december 09. 10:03
  „Török Zsolt meg Szabó Zoltán az mszp bohocai. Szabó Zoltán is inkább fujta volna meg a szondát amikor ittasan vezetett. akkor hitelesebb lenne.”
 • 5. tódi 2009. december 09. 07:20
  „Sírjak vagy nevessek ?
  Leginkább hánynom kell !

  " Kedves Péter " dolgait kár szépíteni -az emberek többsége nem hülye .

  A lőszer :aki volt katona az tudja ,hogy a képen látható lőszer nem AK - ba való.
  A levél is, a cikk is nevetséges - szánalmas - népbutítás.”
 • 4. tosa2 2009. december 09. 07:02
  „3. Te is hallottad, hogy TZS ezt mondta ??????
  A bírálatokról meg annyit, hogy észrevettem, ha ezen az oldalakon valaki a fidesz
  ellen mer szólni, abban a pillanatban egyesek rávetik magukat és otromba, trágár
  hangnemben az illetőt elmondják mindennek. Még nem olvastam olyan véleményt, ami
  normális hangnemü ellenvélemény lett volna a fidesz pártiaktól.”
 • 3. ValóSág 2009. december 09. 05:49
  „Éppen a Török Zsolt szólal meg a politikusok bírálata kapcsán? Úgy három hete hallgattam a Hír-tévé betelefonálós műsorát, és egy högy telefonált Egerből. Elmesélte, hogy véletlenül az utcán találkozott a TZS-vel, és spontán szólt hozzá - fia lehetne a kora szerint -" hogy nem szégyenlik magukat ott a parlamentben, olyan törvényeket hoznak, hogy lassan már ennivalóra sem jut a szegény embereknek?" Erre a TZS azt válaszolta, hogy ne is egyenek, legalább előbb meghalnak. A högy annyira meglepődött, hogy nem tudott szólni sem a döbbenettől, azt mondta, hogy sajnálja hogy nem vágta pofon, de legközelebb meg fogja tenni.
  Hova jutottunk? Ők vezetik az országot, államférfinak hiszik magukat, olyan embereket minősítenek, akiknek a cipője talpához nem érnek fel. Gondokodjon mindenki aki rájuk adja a szavazatát.”
 • 2. meir 2009. december 08. 23:41
  „O.K.!!
  De akkor lehessen biralni MINDEGYIKET KIVETEL NELKUL!!!!
  Ne csak ezt meg azt ott de a mienket nehogy mar csak egy szoval is illetni merje barki is!!!!
  Ugy a Bal oldaliakat,mint a Jobb oldaliakat is Lehet biralni!!!!”
 • 1. t-a-ibi 2009. december 08. 20:38
  „Mi van? -elküldenek egy skulót, aztán együttérzésükről biztosítják?

  Megért mind a hűvösre!- mondjuk kőfejtőbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenmillióval vezet a munkaügyi bírság-lista éllovasa

A munkavédelmi szabálytalanságokat tekintve a kereskedelem és a vendéglátó ipar megelőzte az… Tovább olvasom