Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Több szakemberre lenne szükség a munkaügyi kirendeltségeken

Létszámbővítésre lenne szükség a munkaügyi kirendeltségeken a hatékonyság növeléséhez.

Szavai szerint a nyugat-dunántúli régióban több olyan vidéki kirendeltség található amely a feladatokhoz mérten túlságosan alacsony létszámmal működik. Olyan emberekkel kell foglalkoznunk, akik helyzetük miatt fokozottan érzékenyek, sokszor azonban nem jut elegendő idő arra, hogy személyre szabott tanácsokat adjunk nekik, hogy valóban minőségi szolgáltatást nyújtsunk számukra - mondta.

Helene Sengstbratl, az osztrák munkaügyi szolgálat munkatársa elmondta: igyekeznek a munkaerő közvetítést személyre szabottan végezni, és ebben nemcsak az álláskeresők, de egyre inkább a cégek, vállalkozások is partnereik.

Ismertetése szerint az osztrák álláskeresők jelentős része már az internetről tájékozódik, keres magának munkahelyet, illetve tölti fel a megadott honlapra saját adatait, így mire a munkaerő közvetítőnél megjelennek, általában konkrét elképzeléseik vannak, ennek megvalósításához kérnek segítséget.

Az osztrák munkaügyi tapasztalatok szerint nincs gond a magyar munkavállalók mobilitásával, hiszen Ausztriában sokan vállalnak munkát. Többségük elsősorban a határhoz közeli megyékből érkezik. Rimányiné Somogyi Szilvia viszont azt hangsúlyozta: mivel Ausztriát is érinti a gazdasági válság, az ország munkaerőpiaca nem lenne képes több magyar munkavállalót fogadni. Hozzátette: fel kell készülni arra is, hogy 2011-ben megszűnik minden, a szabad munkavállalást érintő korlátozás.

A magyar és osztrák munkaügyi szervezeteknek pedig hatékonyan kell majd együttműködniük egy, az EURES mintájára szervezett munkaközvetítésben, ami nemcsak a határon átnyúló munkavállalást, hanem az egyes területeken már most jelentkező munkaerőhiány kezelését is jelenti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a szocialisták csúnyán átverik az embereket

A Fidesz szerint a távfűtés kapcsán a szocialisták csúnyán átverik az embereket, mert bár az… Tovább olvasom