Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Több pénz jut a közutakra és a vasúthálózatra

A gazdasági válság egyelőre nem változtat a kormány infrastruktúra-fejlesztési tervein: sem a projektek leállításáról, sem azok felgyorsításáról nincs hír - írja a Napi Gazdaság.
Jelentősen javulhat a közúthálózat minősége - Napi Gazdaság
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője a lapnak elmondta: A NIF semmilyen jelzést nem kapott arra, hogy a számukra beállított projektek indulása késne, vagy bármilyen más változás következne a válság miatt. Míg azonban korábban a gyorsforgalmi utak építésére koncentrált az állam, újabban a rossz állapotban lévő közúthálózat és vasútvonalak fejlesztése is komoly hangsúlyt kap

. Az infrastruktúra-fejlesztő tavaly 78 kilométer gyorsforgalmit adott át 281 milliárd forint fejlesztésből, idén ez alig 7 kilométer lesz 17 milliárdból. A közutaknál tavaly 41 kilométer készült el csaknem 17 milliárdból, idén 142 kilométert terveznek átadni 28 milliárd forintból, illetve további 14,4 millió euró értékben.

Fotóillusztráció: Krizsán Csaba
Fotóillusztráció: Krizsán Csaba

A vasúthálózatot érintő beruházások is jóval meghaladják az előző évit - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

 • 5. Kami45 2009. február 02. 20:25
  „Ha ha, mint mindig....”
 • 4. pancser 2009. február 02. 14:16
  „3-nak! Igazad van, van de amit írtam az az átlagosnál sokkal veszélyesebb. Ne felejtsük el ott erős a kamionforgalom, a gödrök mélysége a 20 cm-t is meghaladja. Aki például este egy kisebb kerekű autóval beleszalad, abból tragikus hír lesz ezeken az online oldalakon. Egyetlen helyen van egy tábla, de sajnos nem csak ez a gödör éltveszélyes, mert a tábla kitétele óta nagyon romlott a helyzet. Állítólag fizetnek ha az autó megrongálódik, de mi van akkor ha valaki ebbe bele is hal. Az út különösen Jánossomorjánál szépnek látszik, váratlanul jelennek meg a gödrök, sötétben mindez láthatatlan, közben a kamionok 5-10-es csoportokban húznak el melletted!”
 • 3. Goldman 2009. február 02. 13:58
  „Ami azt illeti a 86-os megyei szakasza úgy rossz ahogy van. Meg a többi út is. Talán időben kellene a kátyúkat eltüntetni, de úgy, hogy egy hét múlva is látszódjon a munka.
  Meg az egész útrendszert normálisan megcsinálni, mert egyiknek sincs megfelelő alapja, hiszen a fotón is látszódik milyen tré a minőség.”
 • 2. pancser 2009. február 02. 13:42
  „Minden olvasónak felhívom a szíves figyelmét, hogy a 86-os úton Jánossomorja és Bősárkány között iszonyú gödrök vannak, amelyek miatt akár fejre is állhat az autós. Ez leginkább Jánossomorja után a szeméttelepig jobb sávban, Bősárkány előtt pedig a bal sávban fordul elő a Rábca hídtól a faluig! Mindenki vigyázzon aki arra jár.”
 • 1. matriné 2009. február 02. 12:21
  „Persze mire odaérne el is sikkadna!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: az elmúlt 20 év legnagyobb reformja jön

Az elmúlt húsz év legnagyobb adó- és szociális reformját kívánja végrehajtani a kormány. Az átlakítás a foglalkoztatás kérdéseit is érinti. Tovább olvasom