Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Több mint félmillió forintos büntetés ittas vezetésért

Szokatlanul súlyos büntetést, 520 ezer forint pénzbírságot szabott ki ittas vezetés miatt egy helyi lakosra és 1 év 4 hónapra eltiltotta a férfit a vezetéstől nem jogerősen a Hajdúszoboszlói Városi Bíróság - közölte Kelemen Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrök január 10-én este igazoltatták a 40 éves férfit, s ennek során megállapították, hogy a sofőr szeszes italt fogyasztott. A két alkalommal is alkalmazott alkoholteszt kimutatta, hogy a férfit a vérében lévő alkohol mennyisége már befolyásolta a biztonságos járművezetésben.

A nyomozás lefolytatása után a rendőrség kezdeményezésére - mivel a bíróság elé állítás feltételei fennálltak - a Hajdúszoboszlói Városi Ügyészség indítványozta a gyorsított eljárást.

A szokatlanul nagy összegű pénzbüntetés kiszabását a 2010. január 1-jétől hatályos törvénymódosítás tette lehetővé.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. Tapsi 2010. január 28. 06:31
  „Példás büntetés! Remélem bírói gyakorlat lesz! Van aki józanul ül a volánhoz, és azokat hazavárják.”
 • 57. Mankapunka 2010. január 28. 01:02
  „Dörgés Van benne néhány baki,azért picit érdekes.

  Mondjuk én macska és kutya miatt még soha az életben nem rántottam el kormányt,főleg nem ilyen két betonfal között nem tenném.”
 • 56. Dörgés 2010. január 28. 00:06
  „Még olcsón meg úszta.
  http://www.youtube.com/watch?v=Fgr4jmVwjGk&NR=1
  Láss, tanulj, érezd át, gondolkodj...”
 • 55. Truder 2010. január 27. 21:11
  „Az anyukám szomszédjában lakott egy család, ahol az apa masszív alkoholista volt. Az utcában sok kisgyerek cseperedett akkortájt, és ő nap nap után részegen vezetett haza .. Nyomta ész nélkül a dudát, mire a felesége kijött kaput nyitni. Ezerszer szóltak a szomszédok, de hiába, hogy ne üljön volán mögé, ha iszik. Mire a rendőr kijött, már késő volt, mert addigra beállt az udvarra, nem volt bizonyítható, hogy ő vezetett...
  A sors szomorú iróniája, hogy a 18 éves lányát majdnem a házuk előtt gázolta halálra egy ittas nő. ..Az apát (az alkohol mellett) ez vitte a sírba. Tehát nulla tolerancia, és kész!”
 • 54. kivagyokén 2010. január 27. 20:28
  „45. szocdem 2010.01.27. 14:46

  Az italozással kapcsolatban. Nézd meg, mennyi ittas vezető okoz balesetet, mennyi munkahelyi baleset után találnak alkoholt a szervezetben, mennyi BEVALLOTT, és megállapított alkoholista van kis hazánkban.

  Lehet hogy Te, és még rajtad kívül pár ezer ember tudja mi a határ. De a gyereked is tudja disco után? Ne érts félre, nem kóstolgatlak, de nagyon sok ember van már temetőben, mert ,,aki egy sör után nem tud vezetni, az nem tud a nélkül se"
  Ha másért nem iszik, mert félti a jogosítványát, már megéri a szigor.

  Kikérheted hogy a MAGYAR nem alávalóbb más népeknél. Erre azt tudom mondani, még emlékszem a 80´ évekre, mikor "megszálltuk" Ausztriát, hűtőládát-videót vásárolva! Van tapasztalatom a nyaralók "kultúrált" viselkedésével kapcsolatban is. Komolyan állítom szégyelltem magamat, hogy egy országból érkeztem velük! A legutolsó afrikai törzs kultúráltabban viselkedik, mint a nagy nemzeti hovatartozására büszke honfitársaink némelyike.”
 • 53. Mankapunka 2010. január 27. 18:06
  „kvantum
  Nagybátyámat is psizkálták már,mert a konyakosmeggyet kimutatta a szonda,mivel van 140 kilo és nem háj,így valószínű többet eszik belőle,hogy élvezni tudja az ízét.

  Látszik nem jártok a falvakban kocsival,megrögzült autópályások vagytok valószínű.
  Egy faluban majdnem mindenki iszik valamennyit és úgy vezet kocsit,motort, biciklit.

  Te meg látod rajta hogy hullán van,és szépen kikerülöd.”
 • 52. jirzi1 2010. január 27. 18:03
  „szocdem Úgy látom te valami nagyon képzett kocsmapultnál okosodott politikus lehetsz.Ellenben veled nekem sem vallási sem politikai hovatartozásom nincs .Ne legyen így ,de ha egy ittas sofőr elütné valamelyik szerettedet valószínű nem lenne büntetés amit sokalnál.”
 • 51. kvantum 2010. január 27. 15:50
  „49. hozzászólás szocdem 2010.01.27. 15:23

  Itt a fórumon megmutathatod milyen okos vagy, viszont egy tapasztalt rendőr/nyomozó a képedbe röhög, ha ilyen szöveget mondasz neki. Mehetsz vért adni legalább..”
 • 50. Mankapunka 2010. január 27. 15:29
  „Én meg inkább arra szeretnék meg kérni mindenkit,hogy ha zöld van és elindul a sor akkor mindenki induljon már el,mert elég zavaró,hogy mi a sor végén nem érünk át a lámpán,mert a kedves"kolléga" lusta azt a rohadt lámpát figyelni. Köszönöm”
 • 49. szocdem 2010. január 27. 15:23
  „47 kvantum!

  Nem ártana ha elolvasnád ezzel kapcsolatban az IOI szakirányú körlevelét. Abban olyan kitételek vannak, amik eleve megkérdőjelezik a mérések pontosságát vagyis nem egzaktul meghatározható, hogy egy adott időben az elfogyasztott alkohol mennyisége milyen befolyással bírt a sofőrre.
  Ezért nem alklamazzák - az alapvető jogok tisztelete miatt - a nulltoleranciát sehol a világon rajtunk kivül.

  Kivéve persze azerbajdzsánt, de ott vallási az ok. (muzulmán nem iszik akkor se ha nem vezet)”
 • 48. szocdem 2010. január 27. 15:19
  „46 kvantum.

  Mellé állhatsz kivagyokénnek a szégyenpadon.

  Semmiylen adat nem támasztja alá azt amit állitasz. ezzel már nálad nagyobb emberek is beégtek - kár hülyeségeket idehordani.
  Semmiylen politikai pocskondiázásról nincs szó abban, hogy a magyar senkinél sem alávalóbb, ezért ugyan úgy kell élnie olyan törvények súlya alatt ami a többi európai népet jellemzi. A nulltolerancia törvény egy bolsi demagóg azerbajdzsáni törvény, mivel ott van legközelebb ehez hasonló. A szomszédban nincs. Ez a lényeg, ezért kell eltörölni - hacsak nem terveznek egyesek tömeges visszavonulást az azeri, vagy a kazahsztáni (egykori) szálláshelyekre.”
 • 47. kvantum 2010. január 27. 15:07
  „Egyébként hajtogatod még állandóan ezt az "egy pohár" sörös példádat. Rosszul deklarálod a mennyiséget, mert azt nem pohárban számítják, hanem a véralkohol szintjét mérik, az elkövetőé pedig minden valószínűséggel meghaladta a bűncselekménybe való rangsorolás értékét (már csak a büntetés mértékéből ítélve). (Skandináv modell - Európai, tehát hazudsz folyamatosan azzal kapcsolatban, hogy nem Európai törvényeink vannak)”
 • 46. kvantum 2010. január 27. 14:57
  „szocdem

  Kivagyokén a tények alapján ítélkezett, méghozzá annak a ténynek a függvényében, hogy a mi országunkban történik a legtöbb ittas vezetés miatt bekövetkező halálos baleset (Európában), Veled ellentétben ő nem a semmit hajtja folyamatosan és nem érzelgős politikai pocskondiázásokba íveli át a mondanivalóját.

  Kivagyokén

  Egyetértek veled, egy korábbi hozzászólótól idéztem az első bekezdésemet.”
 • 45. szocdem 2010. január 27. 14:46
  „kivagyokén!
  Ezt írod:
  "Lehet hogy máshpl működik a dolog, de a magyar emberek nagy többsége sajnos nem ismeri a mértéket, és a saját képességeit."

  Ezt kikérem az összes magyar állampolgár nevében! A magyar semmivel sem alávalóbb más nemzeteknél!!!
  A nulltoleráns tv megalkotói és szekértolói viszont épp ezt a demagóg dumát mellékelték a baromságaikhoz - mert Ők okosabbnak hiszik magukat mint az átlag. ez elitizmus, ami legalább olyan undorító mint a bolsevizmus, vagy a fasizmus! Szóval szégyelheted magad mindenkivel együtt aki ilyet mer állitani!

  Mivel viszont a magyar semmivel sem alávalóbb más népeknél, igenis joga van az ebéd utáni söréhez vagy borához neki is! Akkor is ha a libsi individualisták ezt nem akarják megadni neki - és az iszik-vezet mutyi csak a saját berkeikben működik, és csak ott bocsánaos.
  Még az oroszok se hordanak össze iylen baromságot a nulltoleranciával kapcsolatban, pedig ha valakik azok nagyon mértéktelenek, és nagyon demagógok.”
 • 44. szocdem 2010. január 27. 14:33
  „jirzi1!

  Te nem iszol rendesen...rosszabb bőrben vagy percről percre, a vége letális..

  1. nincsenek elvtársaim. (veld ellentétben nem vagyok bolsi)
  2. a feliratos mellény a sötét középkort hozná vissza ami a bolsik szellemiségével azonos
  3. európa legbrutálisabb büntetőtörvényei uralkodnak hazánkban - hála a bolsi demagóg morálnak. El kell a felét törölni - mivel csak a személy elleni bűnért kiszabható büntik állják meg a helyüket.

  De ne aggódj: a bolsik már nem soká uralkodnak, elébb utóbb szembe kell majd nézni az eu jogharmónizációval. Akkor folytasd ezt a "vissztartó erő"- s zablatyot.”
 • 43. kivagyokén 2010. január 27. 14:31
  „Kvantum!
  Azt gondolom, hogy az ELKÖVETŐNEK kéne gondolni a családjára! Senkit nem fognak le és itatják, majd kényszerítik vezetésre. A másik amikor hivatásos sofőrök zokognak a kocsmában természetese, hogy ittas vezetésért elvették a jogsit. Miből tartja így el a családot? Véleményem egyezik a fent leírttal.

  szocdem !
  Én is Európábam élek. És egyetértek ebben az esetben a zéró toleranciával! Lehet hogy máshpl működik a dolog, de a magyar emberek nagy többsége sajnos nem ismeri a mértéket, és a saját képességeit. Egyébként az Általad említett országokban, a munkahelyeken zéró tolerancia van. Tehát ha ittasan megfogják megköszönik a munkáját. Magyarországon 20 év alatt nem lehetett kinelvelni az emberekből a munkahelyi ivást. A felmondások között indokként előkelő helyen szerepel. Miből gondolod, hogy egy esetleges engedmény esetén, ismerik a mértéket? Ja és nem egy sofőrt iserek, aki kiesik a kocsiból, és maxx 5 perc után egy feles egy sör már megvolt. Magyarországon NEM működik”
 • 42. jirzi1 2010. január 27. 14:18
  „attól hogy elolvastál 1-2 könyvet ne te akard megmondani hogy a lakosságon mi uralkodik .Senkit nem akarok fölakasztani csak azt látom hogy nem visszatartó erejűek a törvények.Nagyon is jó Részletezve:ittasan vezettem feliratú mellényben parkot takaríttatni .Főleg az elvtársaiddal .Mert aki vétkezik a törvény ellen azt az öltönye ne mentse meg a büntetés alól. Aki meg pár millával a zsebében szaladgál azt úgy sem hatja meg a fél milliós büntetés sem,ezért jó a takarítás.Csak ebben az országban ezt nem lehet kivitelezni,pont az elvtársiasság miatt:)”
 • 41. szocdem 2010. január 27. 14:02
  „kvantum!

  Az eszed nem azért állt meg mert esetleg neked kellene gondolni arra, hogy egy büntetés lehet teljesn irreális (mint ahogy minden az magyarisztánban) hanem azért mert egyszerüen nem is érzékeled a falls voltát ennek a történetnek..
  Egy törvényt egy NORMÁLIS országban akkor szoktak bevezetni, ha annak a hatásmechanizmusát leképezték. Itt az AB márhatározatban köelezte a parlamentet hogy hozzon törvényt a hatásvizsgálatra, hogy az iylen kretén, bolsi demagóg morálon alapuló joglakalmazásokat el lehessen kerülni.
  Nem tették, mert vannak sokan, akik vért, nyomort akarnak látni a nyomoruságuk alatt, hogy ettől egy kicsit jól érezzék nagukat, és a jelenlegi elitre voksoljanak..
  Magyarisztán.”
 • 40. kvantum 2010. január 27. 13:45
  „"Azért itt elég komoly büntiről van szó! Több mint fél milla! Arra nem gondoltok, hogy családja is lehet ennek az embernek? Fater felelőtlenségéről nem tehetnek, és ha törleszésben is tejjel, akkor is komoly kiadás!"

  Erre miért nekem kell gondolnom és miért nem neki? Eszem megáll komolyan...”
 • 39. szocdem 2010. január 27. 13:13
  „Kedves Lobbo71

  Én európában lakom. Akik nem fogták fel hogy ez európa, azoknak kellene ehez alkalmazkodni, vagy "elhúzni" a bolsi muzulmán valhallába nem nekem:)))))
  Gondolkozz egy kicsit el ezen..

  Egyébként az hogy elüt egy részeg, legalább annyira valószínű, mint hogy nyerek a lottón. HA hiszed ha nem, ezen a kontinensen ebben a pillanatban több millió ember ül a volán mögött, aki befejezte az ebédet, és megivott valami alkoholt.. Ott ez szóra sem érdemes, nem ettől szabad és boldog az ország, hogy az antialkoholisták acsarognak:)) Ja ami a legfontosabb: senki sem vesziti el az állását egy vacak sör miatt...
  De ez gazdasági összefüggés, amit a röghöz kötött magyarok közül csak kevesen értenek.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: a Kútvölgyi kórház nem ad tájékoztatást egy ott elhunyt kismamáról

A család kérésére nem adnak felvilágosítást a Kútvölgyi Klinikai Tömbben január 18-án elhunyt… Tovább olvasom