Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Tíz milliárd: az OTP és az Erste Bank ad hitelt Budapestnek

A fővárosi önkormányzat két részletben, öt-öt milliárd forintos hitelkeretre kért ajánlatokat a 2011-es költségvetésében jóváhagyott, éven túli lejáratú hitelkeretei biztosítására.
A fővárosi önkormányzat két részletben, öt-öt milliárd forintos hitelkeretre kért ajánlatokat a 2011-es költségvetésében jóváhagyott, éven túli lejáratú hitelkeretei biztosítására. A tendert az OTP és az Erste nyerte meg - írta a Napi Gazdaság csütörtökön az uniós közbeszerzési értesítő alapján.

Az OTP Bank Nyrt. két évre szóló hitelkeretet biztosíthat, a szerződés nettó értéke 104 millió forint, míg a három évre szólót az Erste Bank Hungary Zrt. nyújthatja, a hitelfelvétel költsége 128,4 millió forint.

A lap emlékeztet arra, hogy Atkári Jánosnak, a főpolgármester pénzügyi főtanácsadójának korábbi bejelentése szerint összesen 55 milliárd forintos hitelfelvétel és -lehívás szerepelt az idei költségvetésében, ebből 45 milliárd a korábban megkötött hitelszerződések alapján lehívható, tízmilliárd forintot pedig a törvényi kötelezettség teljesítése miatt kell felvennie a fővárosnak, hogy a kiadás és a bevétel egyensúlyban legyen.

A főtanácsadó szerint az összeget valószínűleg nem költi el a főváros, de likviditási tartalékra van szüksége, mert olyan nagy összegű uniós beruházások futnak, amelyek tipikusan utófinanszírozással működnek.
A főváros tárgyalásos közbeszerzési eljáráson választotta ki a pénzintézeteket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraszervezik: nyolc egészségügyi térség lesz

Az egészségügy újraszervezése során megmarad a szabad orvos- és intézményválasztás, ám az ország… Tovább olvasom