Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Tarlós: rosszul időzített túlbuzgóság volt a Sirályban tartott razzia

Feleslegesnek és a kerület rosszul időzített túlbuzgóságának nevezte Tarlós István főpolgármester a Sirály nevű belvárosi klubban tartott éjszakai razziát.
Feleslegesnek és a kerület rosszul időzített túlbuzgóságának nevezte Tarlós István főpolgármester a Sirály nevű belvárosi klubban tartott éjszakai razziát. Szerinte ezzel kommunikációs felülethez segítettek egy "zavaros motivációtól vezérelt csoportosulást".

A szombatra virradóra tartott akcióról több hírportál is beszámolt. Az Index azt írta: a bent tartózkodóktól megtudták, hogy általános fokozott ellenőrzésre hivatkozva éjfél körül 20-25 rendőr razziázott a Király utcai Sirályban. Mindenkit igazoltattak, és senki nem hagyhatta el a helyet. A rendőrök - akik nem sokkal egy óra után távoztak - egy része egyenruhás, a másik részük civil ruhában volt - olvasható a cikkben. Az Origo úgy tudja, egy rendőr állítólag azt mondta az ott lévő fiatalok kérdésére, hogy körözött bűnözőt keresnek.

Tarlós István főpolgármester szombat délelőtt közleményben reagált a történtekre. Az MTI-hez eljuttatott kommünikében azt írta, "az utóbbi napok fővárosi intézkedéseinek ismeretében feleslegesnek tartom a kerület rosszul időzített túlbuzgóságát: az eredménytelen húsvéti éjszakai razziát". Álláspontja szerint ezzel csak "érdemtelenül kommunikációs felülethez segítettek egy szabálytalanságot szabálytalanságra halmozó, zavaros motivációtól vezérelt csoportosulást, alkalmat adva a közvélemény ismételt félrevezetésére".

A főváros vagyonkezelő cége múlt pénteken szerette volna birtokba venni a VI. kerületi Király utcai ingatlant, de mintegy nyolcvan fiatal megakadályozta azt. A klubhelyiség használatáról vita bontakozott ki a Marom Egyesület és a főváros között. Másnap a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nyílt levelet intézett a főpolgármesterhez. Feldmájer Péter elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató azt kérte Tarlós Istvántól, hogy "Magyarország Alaptörvényének szellemében" függessze fel a Sirály Klub bezárásának végrehajtását a zsidóság egyik legfontosabb ünnepe, a pészach végéig, azaz április 3-áig. Kérésüket azzal indokolták, hogy a Marom Egyesület ebben az évben is meghirdette a szokásos közösségi széder estéjét, amelyen sokan szeretnének részt venni.

Ezt követően Tarlós István vasárnap közölte: a zsidó pészachra és a keresztény húsvétra való tekintettel haladékot kap a Sirály. A városvezető az MTI-nek azt mondta: az ünnepek után az érintetteknek el kell hagyniuk a fővárosi tulajdonú ingatlant.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdot ad az állam a beregszászi magyar főiskolának

Félmilliárd forintot csoportosít át a kormány a tartalékból a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar… Tovább olvasom