Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Támogatókat keres, hogy megölelhesse édesanyját

A világon maximum száz olyan ember él, akinek születési rendellenesség következtében nem fejlődött ki a keze és a lába. Kollinger Szabolcs közülük az egyik.
Szabolcs Dunapatajon született, édesanyja azonban otthagyta a kórházban. A kecskeméti gyámügyön intézgették az ügyeimet, és ideiglenes otthonban helyezték el.

A fordulópont három és fél éves korában történt, amikor a Nők lapja szülőt keresett neki.

– Meggyőződésem, hogy nincsenek véletlenek az életben. A cikket elolvasta egy negyvennyolc éves, kétgyerekes újságárusnő, akinek egy keze van és a lábfeje a térdkalácsából nőtt ki. Ő vett magához, és számomra ő az anya. Mozgásjavító iskolában végeztem el az általánost. Ott mindenki valamilyen rendellenességgel született, ezért semmilyen megkülönböztetés nem volt köztünk - mondta el a Borsnak korábban Szabolcs.

– Megtanultam írni a számmal és a kis kezemmel. És megtanultam önállóan enni-inni. Úszom, focizom, és otthon pingpongozni is szoktam az unokaöcsémmel. Azt találtam ki, hogy mindkét kezemre ráerősítek egy-egy ütőt. Sajnos az öltözködésnek még csak egy része megy önállóan. Pólót, trikót már fel tudok venni - tette hozzá.

Fotó: Bors/Cser Dániel
Fotó: Bors/Cser Dániel

Egyetlen vágya, hogy végre egy kicsit önálló lehessen, amelyhez szüksége van egy bionikus karra.

"Hiába áll az OEP 80%-ot az árából, nekem akkor is fizetnem kell még kb. 2-3 millió forintot. Úgy érzem, szükségem van rátok, olvasókra, nézőkre, hallgatókra" - írja blogján Szabolcs, akinek alapítványok is ajánlottak segítséget, ő azonban a teljes árat nem fogadja el tőlük.

"Hogy miért? Főbb okom Ti vagytok. Ugyanis olvassátok az élettörténetemet, ezáltal valami újat kaptok. (...) Kaptok némi erőt is, hiszen nagyon sokan voltatok már, akik azért írtak, mert segítettem a lényemmel talpra állni, kimászni a gödörből. Ezért kérlek Titeket! Mert így sokatok erőt kap tőlem, mely legfőbb célom az életben. Az, hogy segítsek. Nem hiába kaptam egy ilyen testet egy ilyen lélek mellé" - zárta sorait Szabolcs.

Vlog


Szabolcs mindennapjairól YouTube csatornát vezet, ahol megmutatta hogyan eszik, öltözködik, hogyan nyitja ki az ajtót vagy hogyan kezeli az okostelefonját. Gyakran megosztja érzéseit és élményeit is a nézőivel. Láthatjuk szánkózni, hintázni, festeni és úszni, amit sokan elképzelehetlennek tartunk végtagok nélkül.Nick Vujicic példát mutat


A világ leghíresebb kéz és láb nélkül született embere Nick Vujicic. Ausztráliában született 1982-ben szerb emigráns szülők gyermekként. Tízévesen öngyilkosságot kísérelt meg, és azért imádkozott, hogy nőjön ki a keze-lába. Amikor édesanyja megmutatott egy cikket egy súlyosan fogyatékos emberről, megértette, hogy hasonlóan nehéz sorsa másnak is van. Tizenhét éves kora óta előadásokat tart a világ minden táján, könyveket jelentet meg és filmeket forgat. 2012-ben megnősült, és egy év múlva gyermekük született.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 ezer hamis euró volt a férfinél

A férfi a Keletiben akarta beváltani a pénzt, azonban partnere azonnal rájött a csalásra, ezért… Tovább olvasom