Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Támadás Zalaegerszegen: rongálás miatt nyomoznak

Rongálás vétsége miatt indított nyomozást a rendőrség a zalaegerszegi roma családot ért támadás ügyében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdai rövid közleményében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Egyelőre nem tudni, miért támadtak a családra. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőrség megerősíti a környéken a járőrszolgálatot.
Szerda hajnalban két óra körül négy-öt darab, ököl nagyságú követ dobtak be egy zalaegerszegi ház ablakain. Az egyik kő az ágyban fekvő gyerekek feje mellé esett, üvegszilánkok is hullottak rájuk. Senki sem sérült meg, de a neve elhallgatását kérő édesanya a Független Hírügynökség tudósítójának azt mondta: nagyon megijedtek. Először azt hitték, puskával lőnek rájuk, így fel sem mertek kelni az ágyból, nehogy eltalálják őket.

A földszintes családi ház egyik szobájában a szülők aludtak két gyermekükkel, a másikban a nagyszülők. A szülők elmondása szerint a gyerekek nem mernek visszamenni a házba. A helyszínelő rendőrök azt ígérték a családnak, hogy a környéken megerősítik a járőrszolgálatot.

Az utcában többnyire roma családok laknak, a sértettek azt mondják: nekik nem volt haragosuk, ezért is gondolják, hogy cigány származásuk miatt támadhatták meg őket.

Tavaly nyár óta nyolcszor támadtak meg otthonukban roma családokat. Négyen meghaltak, négyen megsérültek. A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója múlt heti sajtótájékoztatóján valószínűnek nevezte, hogy a támadásokat ugyanazon személyek követhették el.


Korábban:

Támadás egy roma család ellen Zalaegerszegen

Kövekkel dobták be egy családi ház ablakait szerda hajnalban Zalaegerszegen. A támadásban nem sérült meg senki, de néhány kő az alvó gyerekek mellett ért földet -mondta el a Független Hírügynökségnek a családfő, aki nevét nem kívánja nyilvánosságra hozni.
A rendőrség délutánra ígért tájékoztatást az ügyben.

A családfő elmondása szerint nincs haragosuk, ezért attól tartanak, hogy cigányszármazásuk miatt támadták meg őket. Utcájukban romák laknak, az ő házuk az utolsó előtti, de mivel az utolsó házat senki nem lakja jelenleg, a családfő arra gondol, hogy senkisem lakik a szomszédban, és ezért tá,adták meg az ő házukat. Délelőtt még tartott a helyszínelés, a rendőrség egyelőre nem tudott semmit mondani az üggyel kapcsolatban, délutánra ígérnek tájékoztatást.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. antilibsi 2009. március 18. 08:42
  „Hát persze, hogy nem volt haragosuk! Ezért is nyilvánvaló, hogy a származásuk miatt támadták meg ezeket a szegény, becsületes, adófizető magyar állampolgárokat. Mellékes tény, hogy még itt sincsen meg az elkövető, de hát ez mindegy is. A lényeg, hogy rasszizmus, aztán kész. Így megy ez ma Magyarországon!”
 • 56. Freddy01 2009. március 06. 16:42
  „Segélyosztáskor kobozza el az élősködő cigányok pénzét a cseh városvezetés
  Csehországban már több mint százezer ember írta alá azt a petíciót, amely támogatja Chomutov város vezetésének igen helyes fellépését a lakbért nem fizető cigányok ellen.
  Mint a Lidové Noviny című cseh napilap cikkéből kiderül, az észak-csehországi Chomutov vezetése januárban döntött úgy, hogy a közüzemi tartozásokat az érintetteknek juttatott szociális támogatásokból rendezi, miután a retkek többszöri felszólítás ellenére még a minimális lakbért sem voltak hajlandóak megfizetni, s nem fizetnek a fűtésért, vízért és a gázért sem.
  A város polgármester asszonya egy végrehajtó céget bízott meg az ügy kezelésével, amelynek képviselői jelen vannak a szociális támogatások kifizetésénél. Amikor a cigányok megkapják a pénzt, a végrehajtók a tartozás törlesztése címén azonnal el is kobozzák tőlük az összeg nagyobbik részét. A nem fizetőket ugyanakkor szükséglakásokba költöztetik.
  A lakbért nem fizető chomutoviak témája néhány hete került a közvélemény érdeklődésének a középpontjába, s a lapokban éles vita zajlik róla. Az eljárás éles bírálatokat váltott ki, az emberi jogi biztos és az emberi jogi miniszter természetesen a hatékony gyakorlat beszüntetését követelték. A korrekt belügyminiszter viszont támogatásáról biztosította Ivana Rápková polgármestert. A város vezetése kitart álláspontja mellett, s hasonlóan kíván eljárni a februári szociális támogatások kifizetésénél is.
  Az interneten közzétett petíciót alig egy hét alatt több mint százezer támogató írta alá. A Lidové Noviny a kezdeményezés sikerét figyelemreméltónak minősítette.”
 • 55. H.Gabi 2009. március 05. 13:29
  „Ezek arra is képesek, hogy megrongálják saját házukat, vagy megöljék saját vérüket, hogy jobb színben látszódjanak és ne kelljen dolgozni.
  Kíváncsi lennék, hogy a sok celeb és politikus, mikor utazik el egy magyar ember temetésére, akit ezek a gyilkosok ölnek meg...”
 • 54. kisköcsög 2009. március 05. 11:53
  „Tehát csakis a rasszista hősugárzók lehettek, vagy egy fehér magyar banda, aki kiautókázik oda, csak azért, hogy egy kővel bedobja az ablakot, majd eltűnik, mint a köd. Azt persze senki sem valószínűsíti, hogy egy másik tetves lehetett, ilyen ugye sosem történik.)”
 • 53. Poltergeist 2009. március 05. 11:33
  „jockey 2009.03.05. 10:51----->azért mert ez egy politikai kampányfogás.
  Na bántsa senki ezeket a kéménylövedékeket inkább mindenki kezdjen el tőlük lopni,de minden amit ér még azt is amit használni sem tudtok csak lopjatok tőlük.Aztán majd ha átjönne akkor lehet elásni a kertbe.”
 • 52. jockey 2009. március 05. 10:51
  „Vajon hány rongálás vétség miatt indítanak nyomozást naponta az országban? Miért csak erről az egyről harsog a média? Ki kelti a hangulatot, ki is szítja a tüzet?”
 • 51. kisköcsög 2009. március 05. 07:48
  „Ez csak arra jó,hogy a szutykok felhivják magukra a figyelmet.”
 • 50. Sandro 2009. március 05. 00:39
  „nos akkor a cigánynak nem lehet mondani ,hogy cigány hanem roma .Akkor a Magyarokra nem lehet mondani ,hogy magyar hanem Hungaricum. Feltehetőleg,nem tudom ,hát ez nem semmi.cigánybűnözés az nincs de mohácsi minden következmény nélkül állíthatja az egész országról hogy rasszista gyilkos,hogy van ez? Tehát akinek a száját elhagyja a cigány szó az megérdemli a halált ,így van viktória?romaszervezetek demonstrációt szerveznek ,ha a Magyarok csinálnak ilyat akkor azt megfélemlítésnek nevezik.”
 • 49. pamplona 2009. március 04. 23:52
  „A rádió febr.28.adiki déli krónikájában az egyik cigányfajvédő jogvédő azt mondta,hogy eddig azért nem tört még ki a polgárháború mert acigányok nagyon béketűrő természetűek! Azt hittem, ennek hallatán,hogy a pofám leszakad!”
 • 48. Túrabakancs 2009. március 04. 22:34
  „"Hivatalos közleményben kért bocsánatot Mohácsi Viktória, amiért a köztelevízió a Szólás szabadsága című műsorában azt állította azért késelték meg Marian Cozmát, mert a sportoló provokálta az elkövetőket. "Azért történt (a bűncselekmény), mert cigányozott Cozma feltehetőleg, vagy nem tudom" - mondta a liberális képviselőnő."
  Na ezért is beteg ez a nő!!!”
 • 47. Túrabakancs 2009. március 04. 22:09
  „Magyarország egyik legveszedelmesebb díszcigánya Mohácsi Viktória! Állandóan
  rasszistának állítja be a magyarokat, a külföld pedig folyamatosan bedől ennek a
  baromságnak! Nem elég az ország gondja, még ez a vadbarom riherongy is
  rátesz egy lapáttal! Mikor állítja meg valaki jogi úton ezt a magyarellenes ném-
  bert? Miért nem perelik már be rágalmazás címszó alatt? Fogy az emberek türel-
  me!”
 • 46. nocomment41 2009. március 04. 22:03
  „Tatárszentgyörgy: bepanaszolta a rendőrséget Mohácsi Viktória
  Az SZDSZ-es EP-képviselő szerint az elkövetők forró nyomon üldözése helyett a rendőrség számos esetben fontosabbnak tartotta az azonnali sajtónyilatkozatokat, amelyekben sürgősen kizárták a rasszista indítékot.
  "Bepanaszolta a rendőrséget Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő (SZDSZ) a Független Rendészeti Panasztestületnél. "A tatárszentgyörgyi ügy kapcsán már azzal kellett szembesülnöm, hogy a cselekményt kezdetben balesetnek kívánták beállítani, a helybéliektől el sem fogadták az egyértelműen szándékos emberölésre utaló bizonyítékokat, söréteket, a meggyilkolt gyermek véres, átlyuggatott ruházatát" - olvasható a képviselő közleményében."
  "A szabad demokrata politikus feltételezése szerint ezen "elhamarkodott, szakmailag megalapozatlan" nyilatkozatok hátterében bizonyos rendőri szervek vélt megfelelési igénye áll.

  Mohácsi Viktória emlékeztetett arra, hogy 2008 júliusában levélben kereste meg az országos rendőrfőkapitányt, hogy vizsgálják ki a rasszista indítékokat és azt, hogy az egyes ügyek között vannak-e összefüggések. Bencze József válaszlevelében a képviselőt arról tájékoztatta, hogy rasszista motivációra, szervezett bűnelkövetésre utaló információ nincs.

  A képviselő a közleményben reményét fejezte ki, hogy az eltelt háromnegyed év történései elegendőek voltak ahhoz, hogy a megfelelő információkat beszerezzék, és a rendőri szervek hozzáállásában a megfelelő fordulat bekövetkezzen. Hozzátette: ha az általa 2008 során megfogalmazott indítékokat a rendőrség kellő alapossággal vizsgálta volna ki, talán elkerülhető lett volna négy roma - köztük az 5 éves gyermek - halála."
  http://www.hirszerzo.hu/cikk.tatarszentgyorgy_bepanaszolta_a_rendorseget_mohacsi_viktoria.99997.html”
 • 45. m3gtr 2009. március 04. 20:59
  „http://szdsz.hu/ ezek mekkora barmok”
 • 44. eheh 2009. március 04. 20:02
  „Nah a bécsi cigányokat is oda kellene küldeni, mint a magyarországiakat....

  Nos az elmúlt két évben hány EZER támadást követtek el cigányok és TÍZ embert gyilkoltak meg????
  Erről beszéljen a kisalföld.”
 • 43. Judytka 2009. március 04. 19:58
  „"Bécs - Az ausztriai roma szervezetek demonstrációt rendeznek a magyarországi cigányság elleni erőszakos cselekmények miatt. A tiltakozó akció keretében csütörtökön 17 órától a bécsi Parlamenttől sétálnak el a magyar nagykövetség épületéhez."
  Ehhez nem lehet hozzászólni..
  Nekik mi a fene nagy közük van hozzá?Milyen okosak messziről!!”
 • 42. Aladár 2009. március 04. 19:52
  „Nem volt haragosuk? A rendőrség rögtön odamegy járörözni? Nézzük csak....

  Nekem sincs és nem is volt haragosom. Egy öt fős szoláriumban bennragadt, rohadt, cigány, roma, büdös digó banda kirabolta a lakásomat.
  A rendőrség azóta nem erősítette meg a járőrszolgálatot a környéken pedig 100%-ban fehér családok által lakott az utca. Mindegyik család fél, hogy hátrányos "fehér" megkülönböztetés miatt kipakolják őket....

  Magyar verésről, magyarok kirablásáról miért nem cikkeznek fél oldalon keresztül? Kb. két-három sort szoktak írni, mintegy felsorolás szerűen....

  Szinte biztosra veszem, hogy amint a fél kapitányságot kivezénylik a cigány övezetbe, a büdös cigányok megvédésére, addig a város másik felén megszaporodnak a lopások... Egy rendőr se lesz a környéken, mert mindegyik a koszos cigányokat védi.”
 • 41. patriot 2009. március 04. 19:45
  „Iváni kocsmát többségében a kisebbség fosztogatja! A korcsmáros szerint,és a felderített esetek is őt igazolják.”
 • 40. G.D 2009. március 04. 19:27
  „33.Judytka.
  Persze, hogy hozzá lehet szólni, mert itt egy roma családot ért a támadás - írja a cikk.
  A töbi hasonló témájú cikkhez nincs megadva a lehetöség. Hát akkor itt mondja el a nép, amit ott nem lehet.!!
  Hogy miért van ez a megkülönböztetés?!?! Már annyi jogunk sincs mint a másikaknak? - Úgy néz ki! -”
 • 39. 666.hu 2009. március 04. 18:13
  „Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója... TE kiemelten nagy-paraszt, Draskovics/Fecó seggnyalója... nem sül le a pofádról a bőr ????? Direkt szarba nyomod a magyarokat ? Öcsifej.... jó pár sima nyomozódnak több esze van, mint a gondolom Mszmp-szerelmes anyádék igencsak hülye kölykének... Az uzsorás romák nyírják a saját szemét fajtájukat, vagy a cigány belenyúlt más üzletébe..... (de ezt is kétlem egyelőre...) TUDOD TE IS EZT , te Fecó-patkány, csak az emberek figyelmét el lehet terelgetni... UGYE ????”
 • 38. pancser 2009. március 04. 18:11
  „Ha nekik szabad állítani, hogy származásuk miatt támadták meg őket, akkor én meg azt állítom, hogy cigányok támadtak cigányokra, mint már annyiszor. A cigányoktól fél 9 millió magyar ember mesze elkerüljük ahol ők laknak, ha nem akrunk balhét, bajt magunknak. Gusztos Péter is fél tőlük, meg Fodor Gábor is. Életveszélyes azokon az utcákon végighajtani ahol ők laknak. Nagy ívben kikerülöm Ivánt is. Ha kérdezi valaki miért, kénytelen vagyok azt válaszolni, félek a cigányoktól. Tudom persze, hogy nem mindegyik olyan azonban nem tudom melyiktől mi várható. Még a balhék előtt Bük felől hajtva Mihályi felé kocsikáztam, 20-30 cigányt vegyesen, láttam az utcán siettek valahova. Aztán rövidesen kiderült hogy hova mennek. Az út baloldalán egy hídon ált egy rendőrautó a rendőrök a kocsi mellett, akkor már legalább 30-40 cigány gyűrűjében és a tömeg egyre dagadt, a fél utcát is elfoglalták. Nem voltam nyugodt, de szerencsére a rendőrökkel voltak elfoglalva. Szóval a nép mást tapasztal mint amit hivatásos jogvédőink állítanak.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandparkot építenek Békéscsabán

Hőlégballon-leszállóhely, futó- és akadálypálya, kivilágított erdei sétaút és állatsimogató is lesz… Tovább olvasom