Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Szökésben van a magyar warezkirály

A Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított K. Balázs és nyolc társa ellen, miután öt szerverteremben 43 szervert, és a hatóság becslése szerint 200-250 terabyte jogvédett tartalmat foglaltak le a keddi warezrazzián.

A warezszerverek egy részét dupla padlóba rejtve találták meg, a lefoglalt adatmennyiség világviszonylatban is rekordnak számíthat. Hatan előzetes letartóztatásba kerültek, K. Balázs külföldre menekült. Egy korábbi warezrazzián még a rendőrség oldalán, szakértőként vett részt az az internetvállalkozó, akit most nyolc társával együtt üzletszerűen elkövetett szerzői jogsértéssel gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A hatóság szerint a gyanúsítottak 2006 augusztusától több gazdasági társaság nevében eljárva legális szerverhoszting szolgáltatással leplezték több száz smswarez, smsweb és torrentoldal működtetését, melyek emelt díjas sms-ek ellenében jogvédett tartalmak letöltését tették lehetővé. K. Balázs és társai az illegális szolgáltatásokat kéretlen reklámlevelekben hirdették.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2007 óta nyomoz az ügyben. 2009 márciusában szakértőt rendeltek ki, aki tíz warezszerveren vizsgálódott, és arra a megállapításra jutott, hogy K. Balázs és társai több mint 21 ezer szerzőnek legalább 365 millió forintos kárt okoztak.
A keddi warezrazzia idején öt szerverteremben volt házkutatás, 43 warezszervert foglaltak le, összesen 200-250 terabyte jogvédett tartalommal. Az NNI szerint a világon ezidáig egyidőben lefoglalt legnagyobb mennyiségű illegális tartalom 65 terabyte volt, tehát feltehetően rekordot döntöttek. A warezszerverek egy részét a dupla padlózatban elrejtve találták meg a rendőrök.

A warezrazzia idején kilenc embert vontak eljárás alá, közülük hat embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A csoport vezetője, K. Balázs azonban - ahogyan azt már tegnap megírtuk - elkerülte a letartóztatást, és jelenleg is szökésben van. Az Index kérdésére Gazdag Tibor, az NNI Bűnügyi Főosztály Csúcstechnológiai Osztályának vezetője azt mondta, hogy K. Balázs feltehetően külföldre menekült.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, K. Balázs tavaly egy dominikai offshore cég mögé próbálta rejteni a warezzel és a spammel kapcsolatos tevékenységeit, vállalkozásai visszatérő vendégek voltak a spammerek leleplezésére szakosodott magyar Spamwiki szégyenfalán.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. elemér 2009. április 20. 12:34
  „Nagy háborukat ezért is egyedüli világhatalom. Legnagyobb probléma most Pakisztán, ha nem tudnak ott rendet teremteni akkor azt nekünk kell. Nem lehet megengedni a terroristák képzését. Ezek elárasztják a világot, terveznek és robbangatnak. Felkell keresni öket és átvilágittani.”
 • 39. gagarin 2009. április 20. 10:20
  „elemér:milyen háborút nyert az USA? Vietnam,Afganisztán,Irak??????????????????????????????????????????
  Csak a fegyverkészletet csökkentették,hogy a sok niggernek legyen veled együtt munkája!”
 • 38. elemér 2009. április 20. 02:08
  „Z.K. Pszichiáternél:
  - Volt elmebeteg a családjában ?
  - Igen, az apám.
  - Miben nyilvánult meg ?
  - Mo.-ban ment, pedig bátyám már milliomos az USA-ban.”
 • 37. Zaraki_Kenpachi 2009. április 20. 00:54
  „Nekem csak egy kis amcsi seggdugasz ne pattogjon :))) Ha nem lenne Spanyolország, Portugália, Anglia, Hollandia, akkor a te se tudtál volna kihúzni a tengeren túlra :)))

  Bukásra vagytok ítélve 67 óta, és megérdemlitek.”
 • 36. elemér 2009. április 20. 00:40
  „Z.K. legnagyobb probléma manapság az Pakisztán. Tudod ott képzik a terroristákat és küldik világszerte. Nem ártana ha téged is átvilágitanának Mo.-n, mert te zavaros vagy.”
 • 35. Zaraki_Kenpachi 2009. április 19. 21:40
  „Ehh, ehh :)))) II. világháborút nyertek? :))) Szart se nyertetek :) Ami már eldőlt, könnyű játszani az észt. De arról nem szól a fáma, hogy benneteket azért evett ide a rossebb II. világháborúnál, hogy össze-vissza bombázzatok szövetségest és ellenséget egyaránt. Ott van a szégyenfoltotok Vietnám, az Öböl-háború, most Afganisztán és Irak. Történelmet írtatok? :)) Fostok az oroszoktól, az iránok a tökeiteket szorongatják, és a WTC-ek is a földdel lett egyenlő. Se mutatok, se agyatok. Semmitek sincs, amit ti tettetek volna az asztalra. A válság is nektek köszönhető, mert a ti hülye bankjaitok szarhoz se értenek. Tömitek a hamburgert és a többi szart magatokba és közben egyszerű kis szarháziak vagytok, akik még az őslakosokat is majdnem kiírtották.”
 • 34. elemér 2009. április 19. 20:44
  „Tökéletessen úgy van mint ahogy azt már elmagyaráztam. A huszadik század történelmét az amcsik irták. Két világháborut nyertek és minden valamire való intézményt a modern világban az amcsik alapitottak. NATO tagság nélkül nincs EU. csatlakozás. Mo.-n minden második ember gyagyás és minden negyedik csóro, de pofa az van. Nyugdijasok meg a kukában turkállnak.”
 • 33. Zaraki_Kenpachi 2009. április 19. 20:43
  „És meglátszik, hogy mekkora egy barom :) De figyeld csak, ez hazánk fia : ékezetesek a hozzászólások :) És úgy tudom, hogy a kinti rendszerek nem ismerik fel az ékezetes betűket :) Legalábbis a billentyűzeten ( angol 101-es ) csak alt és szám kombinációval csalható elő :)

  elemér
  Jobb, ha behúzod füled-farkad a népírtó fajtáddal együtt!!!
  - Ki irtotta ki az indiánok, mert kellett az arany és a föld???
  - Ki üldözte rezervátumokba a föld jogos tulajdonosait???
  - Ki hurcolta át a feketéket rabszolgának a tengerentúlra????
  - Ki nem ismerte el a feketéket embernek egészen Martin Luther King-ig???
  - Ki bújtatja a mai napig a Ku-klux Klán és a többi barom szervezet embereit, akik minőségükben a nácikkal egyenrangúak és azonosak???

  Gyarmat vagytok és az is maradtok, ki harcoltatok egy függetlenséget olyan földre, ami nem a tiétek, kiírtottátok a tulajdonsaikat, elüldöztétek őket! És most Oroszország, Kína, Irán megint szorongatja a tökeiteket, Afganisztán meg Irak meg a II. Vietnám lett nektek. Szóval dugulj el !”
 • 32. Truder 2009. április 19. 19:23
  „29. hozzászólás Zaraki_Kenpachi 2009.04.19. 15:38
  Ez maximálisan így van.
  Elemér hiába erőlködik...nulla történelmük van...tudatlanok,mire veri magát Elemér?Ha egy csöppnyi intelligencia szorult volna bele,ennyi ellenvélemény után már szégyenkezve rég kussolnia kéne,de ugat ész nélkül,ráadásul eszement baromságokat....”
 • 31. elemér 2009. április 19. 17:55
  „29. hozzászólás Zaraki_Kenpachi

  Nocsak Z.K. ne szaporitsd a szót, mert te igy nézel ki valahol ott a délibábos Hortobágyon.

  http://wondersofpakistan.files.wordpress.com/2008/11/img_9362-copy1.jpg”
 • 30. SCC 2009. április 19. 16:43
  „Elemér olvasd el előbb a cikket és tájékozódj egy kicsit, mielőtt beleböfögnél a nagyok dolgába! Mi tudjuk hogy miről szól Promptal egyetértek! Bár már sokszor magam sem tudom ki a scene rls-er ki a p2p. rtz6 biztos előbbi a többiek inkább p2p! A lényeg ettől nem változik!”
 • 29. Zaraki_Kenpachi 2009. április 19. 15:38
  „USA, világhatalom?????? :D :D :D

  Banyek a kölkök azt se tudják, hogy hogyan néz ki a Föld földrajza :) Asse tudják, ha egy térkép elé állítják őket, hogy mi hol van. Három dolgot tudnak : hol a Meki, hol a pompom lányok csapatkapitányának az öltőzője, akit az iskola bikái kúrnak minden szünetben, és hol lehet olcsón kokaint venni a kolumbiai maffiától :))) Ennyi telik tőletek :) Világhatalom :)) Mutass olyan embert, aki igazi amcsiföldi volt :))))) Múlt és történelem nélküli nemzet. Összelopkodjátok a mai napig minden országból az "alapokat", mert önmagatoktól képtelenek vagytok bármit is elérni :)) Ott van a régi hidegháború. Meg lehet nézni, hogy míg volt Szovjetunió, a tökeitek rendesen voltak szorongatva :)))”
 • 28. gagarin 2009. április 19. 15:02
  „elemér: ne szaporítsd a szót, kerüld a bőbeszédüséget................................................!
  Ne álljatok vele szóba!”
 • 27. Prompt 2009. április 19. 14:49
  „SCC ne próbálj meg elemérrel veszekedni, levisz a saját szintjére és a hülyeség szintjén simán megver.. :)
  Amúgy tényleg hullania kell az ilyen netcigányoknak akik lehúzzák ingyen a cuccot, aztán hostolják pénzért a sok noobnak, aki meg fizet érte. Úgyhogy ne sajnáljátok K. Balázst, ő egy senki, a scene releaserek nélkül (akikből egy-kettőt említett SCC) sehol nem lenne.. :)”
 • 26. elemér 2009. április 19. 14:35
  „Hogy jön ide a füzetös hely ? Egyszerüen úgy hogy buták vagytok, és ha a butaság fájna akkor ordittanátok.”
 • 25. SCC 2009. április 19. 13:45
  „Elemér, minek osztod az észt amikor azt sem tudod mit beszélsz és kevered a szezont a fazonnal!? Hogy jön ide a belinkelt pcworld hír?
  Hogy jön ide a Piratebay? Az egy szar nyilvános tracker! A hazai netcigányok pedig fizetős smsweb, ftp szervereket üzemeltettek valamint köthető hozzájuk minimum kettő zárt torrent tracker (emelt díjas sms regisztrációval)! És minek linkelsz be angol nyelvű szöveget amikor van sokkal komolyabb írás magyarul a témáról? VAgy az már nem megy?”
 • 24. Nahááát 2009. április 19. 12:59
  „Te elemér! Az, hogy egy agyatlan barom vagy, azt tudjuk. De, ha már itt osztod az észt - mert ahol élsz, senki nem kiváncsi rád - legalább tanulj meg írni!!! De még jobb lenne, ha a másik agyhalott társaddal (pampi ápolt) egy külön, csak nektek szóló fórumon böfizgetnétek egymásnak. HÚZZ MÁR ANYÁDBA!!!”
 • 23. elemér 2009. április 19. 12:28
  „Nocsak hagyjuk ezt az okoskodást Gazsi. Mikor lett belölled magyar ? Az USA már világhatalom volt mikor Einstein és a tudósok megérkeztek. Örültek mint majom a farkának hogy a bukott Eu.-t elhagyták. A szerverterületek pedig tudják hogy butavagy mint a segg, akárhogy is állitják azt.”
 • 22. Zaraki_Kenpachi 2009. április 19. 12:03
  „Te Gazsi, lehet, hogy a világhálón vagyunk, de ez magyar szerver, magyar újság, magyar terület. És szerintem bármikor beállítható lenne, hogy csak belföldi területről lehessen fellépni, ugyanis a szerverterületek tudják, hogy belföldi vagy külföldi-e az, aki épp ír.

  És köszönjük, de a nagy amcsi ötletbörzésből nem kérünk :) Te már nem vagy magyar, oda tartozol. Egy múlt nélküli országhoz, aki és ami Európából fejlődött ki. És gondolták áttelepszenek, mert ott mindent szabad. Nem tartanátok ahol vagytok, ha nem csábítjátok el Európa fiait, akkor még mindig amish módjára vakarnátok a szart.”
 • 21. dr73 2009. április 19. 11:36
  „Tudod mivel segítenél ?

  Ha megszűnnél.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgozói harmadától megválik a magyar Pepsi

A PepsiAmericas FÁÜ Zrt. hamarosan 30 százalékos, mintegy kétszáz dolgozót érintő leépítésre… Tovább olvasom