Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Szijjártó a frekvenciaháborúról: csinált balhé

"Demokráciához nehezen illőnek" nevezte Kóka János vizsgálóbizottság-javaslatát Szijjártó Péter a botrányt kavart rádiós ügyben.

Az országos kereskedelmi rádiófrekvenciák odaítélése körüli polémiát "az újkori magyar médiatörténet egyik legnagyobb csinált balhéjának" nevezte a politikus a Fidelitas pénteki budapesti médiakonferenciáján.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője pénteken nyílt levélben fordult Mesterházy Attila MSZP-s és Navracsics Tibor fideszes frakcióvezetőkhöz, akiktől azt kérte: a hétfői rendkívüli házbizottsági ülésen pártjuk támogassa, hogy soron kívüli döntéshozatallal állhasson fel az országos rádiófrekvenciák elosztása körül kirobbant vitát tisztázó bizottság.
A kérésnek az az előzménye, hogy a szerdai házbizottsági ülésen az SZDSZ már kérte: a házszabálytól való eltéréssel döntsenek hétfőn a bizottság létrehozásáról a rádiós frekvenciapályázatok ügyében. Akkor ezt az indítványt az MSZP elutasította, a Fidesz pedig nem nyilatkozott a szándékairól.

Kóka János az MTI-hez is eljuttatott nyílt levele szerint nemcsak a Sláger és Danubius rádiói hallgatói, hanem általában a joguralmat és a sajtószabadságot féltő demokraták is felháborodtak az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pártdelegáltjainak minapi döntésén. "Közkeletű az a feltételezés, hogy az Önök pártjai a színfalak mögött megállapodtak a rádiófrekvenciák elosztásáról" - írja.

Az ORTT szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg.
A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. pancser 2009. október 31. 22:48
  „Patriot! "Szeretem" amikor valaki magát a többi ember fölé helyezi. Tudd meg 9 millió 999 ezer jobb hazafi van nálad. Akikkel szimpatizálsz az a kör a haza ellensége, gyűlöletet szít a haza polgárai között. A Sláger meg a Danubius tényleg igényeket elégít ki. Nincsen szükségünk kalandorokra. Mondd már meg mert szertném tudni, hogyan lehet 5 millió ft-os Kft-től több száz millás ígéretet elfogadni? Miért nem volt jó és reális azoké akik 12 éve gyakorolják ezt a mesterséget? Két frekvencia van és két párt, felettéb gyanús ez a fene nagy megegyezés.”
 • 57. Shaki 2009. október 31. 14:21
  „Patriot
  Belül igen, kívül nagyon nem!:) Vagy öregednem kéne belül a korommal együtt? Tudtam, hogy nem hagyod szó nélkül az ízlésvilágomat!:))))”
 • 56. Patriot 2009. október 31. 12:59
  „moderálva”
 • 55. Shaki 2009. október 31. 12:05
  „De akkor áruld el nekem, te mit szeretsz? Szeretsz egyáltalán valamit? Én sem szeretem a kibeszélő szarságokat, de van, aki igen. Bántom őket? Nem teszem. DE! Imádom a Vészhelyzetet és most lehet megkövezel, de elkezdődött a Guldenburgok öröksége a story tv-n. A Jóbarátokról meg nem is beszélek, meg van az összes évad!Imádom, szeretem a régi sorozatokat, de nem nézem a Barátok köztet, nekem pl. az a szenny! A rádióból csak kettőt akarok ismerni, fájna, ha nem lennének! Igazából ez a lényege az egész fórumnak! De esküszöm, ha még egyszer lemocskozod azt, amit sok ember szeret, az összes fórumon lemocskozok mindent, amit te szeretsz!!És itt a mindenen van a hangsúly!:) És azt meg tényleg nem értem, hogy örülök,hogy ez a liberális mocsok amit "ezek" képviselnek egyre jobban szorul vissza és ez csak a kezdet.. írtad.
  te örülsz a másoknak (akárkinek) okozott problémáknak?”
 • 54. Patriot 2009. október 31. 11:48
  „Shaki!
  Ne vedd zokon amiért örülök,hogy ez a liberális mocsok amit "ezek" képviselnek egyre jobban szorul vissza és ez csak a kezdet..

  Remélem hamarosan büntethetőségi kategória lesz a Mónika só, Joshi barát és Benkő homokozik című műsorok szerkesztése illetve műsorra tűzése!”
 • 53. Shaki 2009. október 31. 10:11
  „Patriot
  Látom már a másik fórumon is produkálod magad ez ügyben, csak szét ne ess a nagy gyűlölettől!”
 • 52. Shaki 2009. október 31. 09:53
  „www.hallgatokaradioert.hu
  És bár sejtem, hogy sok eredményt nem hoz az online aláírásgyűjtés, de legalább a számok törvénye alapján kiderül, hogy milyen fajta emberek élnek ebben az országban. Mert olyan szemét és bunkó beszólásokat, amiket ezen hír kapcsán a drága fórumozók beírogattak-tiszteletem a kivételeknek, ők úgyis tudják, kihez szól-, hát nagyon kevés helyen olvastam. Még a gyerekgyilkos apa és neje elítélésénél sem voltak ennyire agresszív beszólások. Bár ők még meg is érdemelték volna! Ezek szerint a rádióban dolgozó emberek( mert nem ingyenélők, hanem dolgoznak, csak szerencsésebb és jobb a munkahelyük, mint nekünk), nagyobb mocsodékok a pedofíl és gyerekgyilkos etnikai kisebbségnél!!”
 • 51. Patriot 2009. október 31. 08:48
  „..ja és a pancsereknek ajánlom a Népszabi cikkét:" Lobbisták harca,avagy hogyan vérzett el a Sláger és a Danubius"

  Utána lehet fideszelni hazugsággyártó pancserek!”
 • 50. Patriot 2009. október 31. 07:41
  „pancser én nem hiszek a Te narancsszínű szalagodban,ezzel nálam ne próbálkozz!
  Tőkeemelés! ..ennyi az egész..
  Valószínűleg a sikeres pályázat után felsorakoznak a befektetők a nyertes mögé, és ha tartalmas anyagot adott le akkor vigye sikerre az új rádiót.
  Pályázatok elbírálásánál pedig egyáltalán ne az legyen a döntő érv,hogy ki mennyi tőkével rendelkezik mert akkor ilyen "Lali királyok és Jáksó bohócok" fogják uralni a médiát!”
 • 49. pancser 2009. október 31. 07:21
  „Patriot én narancs színű szalaggal kérdezem, hogyan állhat neki egy 5 millió cég egy ekkera vállakozásnak. Nyilván úgy, hogy némely bank fideszes segédlettel mögé áll(mutyi). Ha nem tudja fizetni az Advenió kft a beígért össszeget az államnak, vagy a hitelt visszafizetni a banknak, a be nem folyt összeget lenyeli az állam, a bank elbukott hitelét meg megoldják bank konszolidációval a mi adónkból. Szaros lett a narancs ebben az ügyben is.”
 • 48. pancser 2009. október 31. 07:14
  „43! Most jön csak az ízlésrabság, Olyan naív vagy mint a maszületett egér,vagy egy tökös veréb. A beígért pénzt ha nem tudják fizetni mégis mi fog történni? Talán a rádiózni kívánó ügyvéd meg fogja téríteni az államnak beígért összeget? Mégis miből? Abból az 5 millió Ft törzstőkéből amiből alapította az Advenio kft-ét? Próbáld meg, alapíts te is egy ilyen céget, és próbáljál százmilliós hiteleket szerezni vazze! Kurva nagy disznóságok kellenek ehhez, hogy hogyan lehet 5 millióra 100 milliókat felvenni ezt Fletótól is meg lehetne kérdezni. Azt az 5 milliót is a szép lassan, de biztosan tönkretett volt állami gazdaságokból szerezte, persze törvényesen. A disznóság hatalmas így igaz, ebben az országban vadkelet keveredik a vadnyugattal, a bennfentesek fosztogatják az országot, most már egyetértve, nagykoalícióban.”
 • 47. thaibox 2009. október 31. 07:13
  „A helyzet a következő, a pályazatokról, adatokról mindent lehet tudni most már, és ez tény, valami nagy gáz történt, ugyan is tökéletesen levezette az ORTT elnöke, jogszabályokra hivatkozva,hogy mi a probléma a pályázatokkal, és, hogy miért, ezek tények, jogszabályok, de mégsem lettek kizárva, tehát jogszerütlenül lett kihirdetve nyertes, és ezért bukták el a pályázatokat a Sláger és a Danubius is, nem tiszta verseny történt, ha az lett volna, akkor nem lenne ekkora felháborodás. Tehát mielött vki, hülyeségeket irogat, nézzen utána,hogy mizu van.
  Nasi12 , ne nézzél sok filmet este 10 után, mert nagyon butit, ne haragudjál.
  Semmi hadat uzenés nincsen, semmi buzditás nincsen a Slager részéröl, és nem ök juttaták oda az országot ahol most tart, ilyen ökörséget miért irsz? Ki mondta,hogy halgasd? Tekerd át ember.
  Az ország sajnos azért tart ott,mert ilyen és hozzád hasonló emberek élnek benne.
  Egy szociologus a HVG-nek azt nyilatkozta, hogy johetnek ,mehetnek itt a politikusok , akár evente lehet uj kormányunk, akkor sem lessz jobb, nem fog történi addig semmi, amig a társadalomban, az emberek fejében nincs rend rakva. Tehát egy kicsit nézzünk magunk körül, nézzünk magunkban, nézzünk körül a saját kis portánkon, a többit utána megbeszéljük!
  Szép napot nektek!”
 • 46. Patriot 2009. október 31. 07:13
  „Tűzzünk szalagokat!

  Piros szalagot a helyi szocialista irodákban ,kék szalagot pediglen a liberálisoknál lehet vételezni.”
 • 45. Patriot 2009. október 31. 07:08
  „Primax elvtárs, Boldvai vagyongyarapodásáról igen lapít. Hol van az a fene nagy igazságérzete? Pedig szívesen olvasnám bölcs elemzését milyen szerepet játszott a Tocsik ügyben ez a szocialista sikerember.

  ..ja a táblákat készítem,neked is egyet!”
 • 44. Jandex 2009. október 31. 05:49
  „39. hozzászólás andreash
  Persze,megyek!!!Hiszen ők is ott vannak minden megszűnő munkahelynél és tiltakoznak mint állat!!!!!!!!!!”
 • 43. nasi12 2009. október 31. 02:10
  „Tisztelt fórumozó társak!
  Valóban eget verő nagy disznóság történt, a két rádióadóval.
  Mesélik, hogy hőseink, mikor lejárt a szerződésük, nagy titokban beballagtak a szadeszos pártirodába, egy-egy degeszre tömött diplomata táskával, majd egy jelentőségteljes kacsintás után a tíz évvel ezelőtti díjjal ismét megkötötték a szerződést, széles mosollyal átadták a táskákat, aztán meleg" baráti kézfogással gyorsan elbúcsúztak egymástól.
  Sajnos a Köztársasági Elnök Úr, kiszúrta a mutyizást, és az aláírásra váró szerződést vizsgálatra átadta a jogi szakértőknek, akik rémülten közölték, nincs egy pont sem, ami szabályos lenne benne.
  Na erre aztán gyorsan nyilvánosan is meghirdették a pályázatot, és nem tehettek mást, nagyságrendekkel nagyobb összegért, de kénytelenek voltak odaadni a többet ígérőknek.
  Félő, hogy a táskányi lóvéknak már bottal verhetik a nyomát, így a rádióknak nem marad más hátra, mint a felháborodás.
  BorosBocskor celeb riporterek hadat üzentek mindenkinek és szinte már nyílt ellenállásra buzdítanak.
  Én kíváncsian várom a végkifejletet, hogy az ország két legnagyobb kábítóművésze, akik az ölükbe pottyant hatalmukat, szerény tudásukat, nem a nemzet nevelésére, hanem annak elgagyisodására használták, mikor szabatják kisebbre mellénykéjüket.
  Valljuk be, az ő tevékenységük is hozzá járult ahhoz, hogy idáig jutottunk, hiszen a sok ökörködéssel elterelték a figyelmünket, így a politika nyugodtan végezhette áldásos tevékenységét.
  Míg ők az agyunkat hülyítették, addig a vezetőink a zsebünket ürítették.
  Napközben pedig a szerkesztőprogramot véletlenszerű lejátszásra állítva, a kb. 200 szám keverését rábízták az automatizált stúdió robottechnikájára.
  Bravó!
  Zeneileg remélem felszabadulunk végre!”
 • 42. Silence 2009. október 31. 00:07
  „Nekem egy percet nem fog hiányozni egyik sem. Viszont a HVG online változatán van egy korrekt írás a témáról, amit szerintem érdemes elolvasni.
  itt>> http://href.hu/x/agrc”
 • 41. Túrabakancs 2009. október 30. 23:55
  „Kár előre siránkoznotok a megszüntetett adókkal kapcsolatban,
  hiszen a kedvelt műsorvezetőket úgyis alkalmazni fogja majd valamelyik másik csatorna, vagy rádió. Az új rádiók pedig lehet
  hogy még jobbak lesznek mint az előzőek, tehát felesleges
  óbégatni. El tudja valaki képzelni, hogy azokon egész nap poli-
  tikai duma fog menni? Ugyan már, ne legyünk naivak! Kell a hallgatottság, hiszen a bevételt ezek alapján tudja biztosítani
  mindegyik adó, méghozzá a reklámozók segítségével. Az üzlet mindenhol üzlet. Ami változni fog az szerintem a hírek minősége, és jobbra tolódottsága.”
 • 40. pancser 2009. október 30. 23:35
  „No lám, jobbikos barátunk lincselést emleget, -ez rájuk vall- olyan rádióval kapcsolatban amelyet milliók hallgattak. Ez ám valami más mint demokrácia. Érdekes Szjjártó is, ha valami döntésüket (segítségükkel szűnik meg a két közkedvelt rádió) megkérdőjelezik akár milliónyian az nem demokratikus. Nem baj elvtársak ezeket a szavazatokat elvesztitek, nem lesz kétharmad. A Jobbik meg ne örüljön mert ők hoznák csak az igazi rosszkedvet az országra, még azt is előírnák milyen a népi ruha. Fehér vászongatya bornyúszájú inggel, árvalányhaj a kalap mellett, minisztereknek díszmatyar.
  Azt hiszem ezzel a botránnyal derül ki, hogy mindenféle pártharcnál rosszabb a megegyezés a mutyi!”
 • 39. andreash 2009. október 30. 23:11
  „Egy politikai döntéshozatal értelmében 2009. november közepétől megszűnik a két legnagyobb kereskedelmi rádió Magyarországon.

  NE HAGYJUK, HOGY POLITIKAI ÉRDEKEKBŐL MEGSZŰNJÖN A SLÁGER ÉS A DANUBIUS RÁDIÓ!!! CSATLAKOZZUNK AZON KEZDEMÉNYEZÉSEKHEZ, MELYEK A SLÁGER ILL. DANUBIUS RÁDIÓK MEGSZÜNTETÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA IRÁNYULNAK!!!!!

  AZ SEM SZÁMÍT, HA EGYIK RÁDIÓ SEM A KEDVENCETEK, DE A SOROZATOSAN POLITIKAI ÉRDEKBŐL MEGHOZOTT DÖNTÉSEK ELUTASÍTÁSÁNAK DEMONSTRÁLÁSÁRA MINDENKÉPPEN CSATLAKOZZATOK!!!!!

  FOGJUNK ÖSSZE!!!!! EGYSÉGBEN AZ ERŐ!!!!!

  1. A rádiók megszüntetése ellenni tiltakozásul, a szimpátia és az összefogás jeleként mindenki tűzzön az autójára, kerékpárjára, táskájára, hátizsákjára, kabátjára, stb. piros (Sláger) és/vagy kék (Danubius) szalagot!!!

  2. Regisztráljatok az alábbi linken:
  http://www.hallgatokaradioert.com/tiltakozok.php

  3. Gyertek el 2009. november 8-án a Budapestre a városligeti Műjégpályára a SLÁGER SZIMPÁTIAKONCERTRE!!!

  Remélhetőleg további kezdeményezések is fogják követni ezeket, figyeljétek a rádiók weboldalát és a fórumokat!!!

  www.slager.hu
  www.danubius.hu

  VÉGÜL PEDIG: A LEHETŐ LEGTÖBB EMBERHEZ JUTTASSÁTOK EL EZT AZ ÜZENETET E-MAILBEN!!!!!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László Albániában - Albánia magyar befektetőket is vár

Albánia nyitva áll a magyar befektetők előtt - jelentette ki az albán államfő pénteken Tiranában,… Tovább olvasom