Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Szerény erősödést ért el a forint szerdán

Szerény erősödést ért el, majd kissé korrigált a forint szerdán, az eurót délután négy órakor 267,50 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 268,18 forinttal szemben.
A dollár jegyzése szerdán délután 183,99 forint volt 1,4539 dolláros euró árfolyam mellett a kedd délutáni 184,59 forint és 1,4529 dollár/euró után. A svájci frank 180,95 forintot ér a keddi 181,86 forint után, 100 japán jent pedig 201,40 forinton jegyeznek az előző napi 202,80 forintos árfolyam után.

A szerdai kereskedés kezdetén az euró átmenetileg gyengült a dollárral szemben a vártnál nagyobb 2009-es német GDP csökkenés hatására, később azonban erőre kapott a görög pénzügyminiszter kijelentésére, miszerint az országnak nem lesz szüksége IMF mentőcsomagra. A devizapiacok átértékelték a múlt héten és a hét elején bejelentett kínai monetáris szigorító lépésekre tett első reakcióikat, és a folytatódó világgazdasági fellendülés reményében ismét nagyobb kockázatvállalási hajlandóságot kezdtek mutatni.

A kockázatosabb eszközökbe irányított magasabb dollár összegek dollár gyengítő hatását nem tudta ellentételezni a Fed elnökének kedd esti kijelentése a kamatemelések megkezdésének szükségességéről. A forint és a térségbeli devizák hétvégi és hétfői árfolyam emelkedését éppen a Fed kamatemelések kezdetének a romló amerikai foglalkoztatási adatok hatására eltolódó kezdődátuma idézte elő, mivel az alacsonykamat politika huzamosabb ideig történő fenntartása ismét előtérbe helyezte a dollár kamatelőny ügyletekben finanszírozó devizaként játszott szerepét, növelve ezzel a viszonylag magasabb hozamú deviza befektetéseket kereső dollár összegeket.

A kereskedők a forint nap közben elért erősödését is részben a kamatelőny üzletek gyarapodásának, részben pedig az euró erősödésének tulajdonították. Az euró 1,4456 és 1,4580 dollár között mozgott nap közben, egy hónapos árfolyamcsúcsot állítva be. A forint eközben 266 forintos euró árfolyam alatt is járt. A forint árfolyam előrejelzés változatlan a hétre: 270 forint alatti euró, a nemzetközi befektetői hangulat, az euró/dollár árfolyam változásait követő ingadozásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eva 170 milliárd forintot hozott a költségvetésnek tavaly

A Pénzügyminisztérium (PM) 172,9 milliárd forintos várakozásától alig elmaradva 169,7 milliárd… Tovább olvasom