Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Stepfordi feleségek (The Stepford Wives)

A felszínen Joanna élete egyszerűen tökéletes... egészen addig a katasztrofális napig, amikor minden összeomlik körülötte. Egy idegösszeroppanás kell ahhoz, hogy ő és férje, Walter felpakolják a családot, hogy mindent újrakezdjenek a connecticuti Stepford idilli kertvárosában. Joanna azonban hamar gyanút fog, hogy valami nincs rendben ezzel a látszólag tökéletes várossal...
rendező: Frank Oz

író: Ira Levin
forgatókönyvíró: Paul Rudnick
operatőr: Rob Hahn
jelmeztervező: Ann Roth
zene: David Arnold, David Mansfield, Joel McNeely
látványtervező: Jackson De Govia
vágó: Jay Rabinowitz

szereplő(k):
Nicole Kidman (Joanna Eberhard)
Matthew Broderick (Walter Kresby)
Bette Midler (Bobbie Markowitz)
Christopher Walken (Mike Wellington)
Glenn Close (Claire Wellington)
Roger Bart (Roger Bannister)

A film sztorija

Joanna Eberhart azt hiszi, a lábai előtt hever a világ. Ő az EBS tévétársaság történetének legfiatalabb elnöke, egy figyelmes férjjel és két gyönyörű gyerekkel. Úgy tűnik, minden tökéletes mígnem egy katasztrofális napon összeomlik Joanna élete.

Állásából kirúgják, már arra sem emlékszik, hová járnak suliba a srácok, a mintaházasság is becsődölni látszik... Az idegösszeroppanás után Joanna és férje úgy döntenek, ideje új életet kezdeni: összepakolják a családot, és elköltöznek az idilli kisvárosba, Stepfordba.

Stepfordban pedig minden tökéletes. A házak nagyok, tágasak, díszesek, csillognak-villognak, az ég kék, és süt a nap, a fű zöld és szépen van nyírva, és a feleségek... Elragadóak! Sütnek, főznek, mosnak, vasalnak, takarítanak, gyereket nevelnek, szőkék, folyton mosolyognak, illegnek-billegnek színes, takaros ruháikban, és fergeteges szexpartnerek a nap bármely szakában! Sőt, gombnyomásra megnő a mellük! www.port.hu

Kritikák

Port.hu - ij

"Ne várjunk túl sokat egy hollywoodiasan cifra felnőttmesétől, s egy
hetvenes évekbeli minta bájjáték megújítójától sem. A szereposztás javít valamit a helyzeten, de ez csak Nicole Kidman és Christopher Walken esetében áll. A főhősnő jellemábrázolásának szakadéknyi repedéseit például még Kidman sem tudja helyrekozmetikázni. Hiteles tv sztár, hiteles depressziós és hiteles jófeleség, de mindez egy pillanatra sem áll össze egy személyiséggé. Paul Rudnick, forgatókönyvíró a modernizálás eszközéül egy homoszexuális pár és a posztmodern karriert vesztett főhősnő beiktatását választotta, de mindez nyomtalanul siklik végig az eredeti nemek közti kiafőnök-konfliktus felszínességén egy képregény- és bábfilmközeli képi világban."
A teljes cikk

mozinet.hu - Am

"Egy ilyen kőkemény feminista alapfelütésű alkotástól joggal lehetne elvárni nőpárti filozófia következetes végig vitelét. Ennek a filmnek azonban még világnézete is kétes. Hol a férfiakat, hol a nőket gyűlöli, úgyhogy a mozi után még az ellentétes nemre sem lehet jólesően szitokszavakat szórni. A Stepfordi feleségek semmiféle indulatot, de még a mozizáshoz oly elengedhetetlenül szükséges érzelmeket sem vált ki, mivel minden szereplője bizonytalan egyéniség. A film fényképezésénél a hetvenes évek álomháztartásainak reklámillatú retróhangulata is ízléstelen giccsbe fordul át. A süllyedő hajót az egyébként kiváló szereposztás sem menti meg. Bár Glenn Close és Christopher Walken, mint Stepford uralkodó házaspárja remekül festenek egymás mellett, tehetségükből mégis csak ripacskodás jut a vászonra. Nicole Kidman pedig hiába sütögeti édességeit, hatezer habcsók nem tesz boldoggá egyetlen férfit, és egyetlen nézőt sem."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg szerkesztőségünknek!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg szerkesztőségünknek!… Tovább olvasom