Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Somogyi Zoltán a turisztikai világszervezet főtitkár-helyettese lett

Somogyi Zoltánt választották az ENSZ Turisztikai Világszervezet (UNWTO) új főtitkárának egyik helyettesévé a szervezet közgyűlésének 18. ülésszakán hétfőn - közölte az Önkormányzati Minisztérium sajtó és kommunikációs főosztálya az MTI-vel.

Somogyi Zoltán korábban turisztikai szakállamtitkár volt, jelenleg magyar nagykövet Montenegróban. Az ENSZ Turisztikai Világszervezet (UNWTO) Közgyűlésének 18. ülésszakát október 5-9. között a kazahsztáni Asztanában rendezik meg. Az eseményen magyar küldöttséget Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár vezeti. Az ülést megelőzően tartották a világszervezet Végrehajtó Tanácsának, illetve Európai Regionális Bizottságának ülését.

A közgyűlés első napján Taleb Rifait, a világszervezet jordán ügyvezető főtitkárát választotta a szervezet vezetőjévé. A magyar turizmus diplomácia elismerését jelezte, hogy a szervezet új főtitkára a vezető testületbe három egyenrangú helyettes vezetőt választott. S egyikük Somogyi Zoltán lett - hangsúlyozza a minisztérium közleménye. Az új vezetők szakterületük irányítását 2010. januárban veszik át. Egyben Magyarország a Végrehajtó Tanács tagja maradt újabb négy évre.

A közlemény szerint Kovács Miklós szakállamtitkár a közgyűlést megelőző Végrehajtó Tanács ülésén aláhúzta, a szervezet által a válságkezelés elősegítésére létrehozott bizottság (Tourism Resilience Committee) pozitív szerepét, a valamint válságkezeléssel kapcsolatos különböző gyakorlati módszerek bemutatásának hasznosságát. A közgyűlés a továbbiakban megvitatja a válságkezeléssel kapcsolatos tagállami lépéseket, a világszervezet új főtitkára által a turizmus válságból való kivezetését elősegítendő "Megújulás programja" (Roadmap for recovery) elnevezésű javaslatot.

Továbbá dönt a turizmus világnapja 2010-es és 2011-es témájáról és a szervezet következő két évi munkaprogramjáról, valamint a turisztikai célú utazások könnyítéséről szóló nyilatkozatról is. A közgyűlés világszervezetben végzett 20 éves munkája és sikeres főtitkári tevékenysége elismeréséül Francesco Frangiallit a világszervezet tiszteletbeli főtitkárává választotta - tartalmazza a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia: Szörnyethalt az autóval ütköző motoros (Galéria)

Meghalt egy motoros férfi, aki hétfő délután összeütközött egy személyautóval a Zala megyei… Tovább olvasom