Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Simon-ügy - Az MSZP szerint Rubovszky tájékozatlan

A párt szerint az Rubovszkynak nem Mesterházytól, hanem az ügyészségtől kellene kérnie Simon Gábor vagyonnyilatkozatát.
Az MSZP tájékozatlannak nevezte Rubovszky Györgyöt, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnökét, amiért Mesterházy Attila pártelnöktől kérte pénteken Simon Gábor korábban a pártnál leadott vagyonnyilatkozatát.

Az ellenzéki párt azt közölte az MTI-vel, hogy sok híradás számolt be - mások mellett az MSZP elnökének és szóvivőjének tájékoztatása alapján - arról, hogy az ügyészség képviselői már csütörtökön elkérték és magukkal vitték ezt a dokumentumot az MSZP székházából. Rubovszky Györgynek az ügyészséghez kellene fordulnia a kérésével - jegyezték meg a szocialisták.

Előzőleg Rubovszky György levélben fordul Mesterházy Attila MSZP-elnökhöz, hogy juttassa el a testületnek Simon Gábor MSZP-nél leadott vagyonnyilatkozatát. A bizottsági elnök jelezte: hétfőn felveszi a kapcsolatot a testület tagjaival, illetve első lépésként megkeresi a legfőbb ügyészt, hogy igyekezzen segíteni a bizottságot további eljárása során.

A Magyar Nemzet február 4-én forrásmegjelölés nélkül írt arról, hogy Simon Gábornak, az MSZP elnökhelyettesének több száz millió forint van bécsi számláján, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő február 6-án közölte, hogy minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép az MSZP-ből, visszalép a képviselőjelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemondott parlamenti képviselői mandátumáról.

A legfőbb ügyészség csütörtökön közölte, Simon Gábor országgyűlési képviselői mandátumának megszűnésével megkezdődhet az érintettel szembeni büntetőeljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiegészülnek a kerettantervek

A vonatkozó jogszabály várhatóan március közepére jelenik majd meg, a nevelőtestületeknek így elég… Tovább olvasom