Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Sem szociális, sem költségvetési sokkterápia nem jöhet

Szükség van a munkabéreket terhelő adók jelentős csökkentésére, ám az nem járhat az adóbevételek csökkenésével - mondta a keddi Nabucco-konferencia szünetében a magyar miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a következő 3-4 évben valóban csökkenteni kell az állami kiadásokat, ám ez nem jelenthet sem szociális, sem költségvetési sokkterápiát. Az adóbevételeket máshonnan kell pótolni, ugyanis a csökkenő bevételek vagy eladósodáshoz vezetnek, vagy radikális kiadáscsökkentésekkel járnának, ám ez nem járható út - mondta a kormányfő.

Olvasóink írták

 • 9. gjozsi88 2009. január 28. 19:23
  „Adócsökkentés kell ,akkor jobban fizetünk!!! Mennyire csökkenjen az adó?A 300 ft vizitdíj is sok volt!Ha meg csökken az adó akkor nem birjuk kifizetni a "két ember utazik a vonaton" projekteket, a sok haszontalan ingyendiplomát,rengeteg jól élő közalkalmazottat,a sok 13.havi fizetést,nyugdijat! De ezt csak az a hülye Feri akarja elvenni,de a Fidesz nem engedi,nem baj,ha a Gyurcsánynak adtak hitelt,adnak az Orbánnak is! Adnak? Szerintem a világbank unja a Viktor populizmusát,mert ez sokba kerül nekik! Ez a jobboldal,szerintem nagy tévedése!”
 • 8. elemér 2009. január 28. 01:08
  „Ezt az adórendszert amit ott használnak ugytudom az USA-tol vették át annakidején. Elég sok probléma van vele ezért Obama megváltoztatja.”
 • 7. hehe08 2009. január 27. 19:13
  „A cikkhez:
  Már meg sem lepődök, hogy hazudik.........

  pmfc!
  Igen, a fekete munka nagy veszély, de rengeteg közgazdász leírta, hogy a gazdaság fehérítése csak átlátható és roppantúl kedvezményes adózás bevezetésével lehetséges.
  (pl szlovákia.... ott sem minden fenékig tejfel, de az emberek jó része nem feketézik, mert minek??? így legalább nyugodtan alszik, mert ha befizeti a 19% adót a nyeresége után akkor békén hagyják...!!!!!!)

  persze gond a magyar mentalitás..... (ha nem lopunk semmink sincs)
  de egy szigorú ellenőrzési rendszerrel ezt pár 10 éven belül át lehetne nevelni az emberekben......persze ilyenkor szükséges, hogy ne nagyon legyenek egyenlőbbek........hm.....”
 • 6. hehe08 2009. január 27. 19:08
  „Ha ez megnyugtat, én elolvasom..... :)
  Sőt, igazat is adok neked!!!!

  Az a baj, ha más (olyan akinek lehetősége lenne tenni) olvassa is akkor is csak vállatvon.......

  Persze értem én, hogy most már nehéz kiebrudalni az irányítókat (bankok, multik..stb), de sosem késő elkezdeni.......
  A globalizációnak köszönhetően (ami persze más országokat is érint) nincs magyar gazdaság.
  Nincsenek magyar termékek, vagy ha mégis akkor a rájuk rótt plusz terhek miatt (amit a multi nem fizet) majdnemhogy megfizethetetlen az átlagember számára.....

  Szomorú, hogy itt tartunk, de a legszomorúbb, hogy nem teszünk ellene........”
 • 5. pmfc 2009. január 27. 19:06
  „load 2009.01.27. 14:05

  Nagy igazság! De Feri mikor volt utoljára egyenes??? EZ állandóan csak ígérget, meg félrebeszél. Sőt talán már meg is hülyült. Mostanában már rángásai is vannak...

  albatrosz 2009.01.27. 15:17

  Így van. egyszerű és átlátható adózás. CSAK ahhoz amit írtál két dolog még szükséges:

  1. hiteles kormány, aki nem lopja el az én adómat.
  2. olyan emberek, akik kérik a kömüvestől a számlát. (csakhogy ki az a hülye, aki ha olcsóbban is elvégzik neki a munkát, inkább a drágábbat de számlával választja...) szóval ehhez meg adócsökkentés kell!!!”
 • 4. albatrosz 2009. január 27. 15:37
  „Már többször megirtam. Nem adóreformra van szükség, ha nem a jelenlegi, pártállami időkben, l984-88 ban bebetonozott adótörvények és adóigazgatási jogszabályokat ugy ahogy vannak ki kell dobni a szemétbe!Magyarországnak egy teljesen uj, egyértelmü adózási törvényre lenne szüksége.Olyan adótörvényre, amely nem biztosit kibuvókat, jogtalan kedvezményeket. És egy olyan szervezetre amelyik felderitiés szigoruan felelsősségre vonja azokat,akik kibujnak az adófizetési kötelezettségek alól. (pld a rokkant nyugdijas kömüves,aki napi nyolc-tiz órát feketén dolgozik) De lenne még néhány javaslatom! De ki olvassa ezt el?”
 • 3. albatrosz 2009. január 27. 15:17
  „Több TV csatornán is figyelemmel követtem GY.F. miniszterelnökünk eszement eszmefuttatásait! Értelmetlen, összefüggéstelen szövegelése csak arra jó, hogy megzavarja a tudatlanokat. Szégyelem,hogy ez az ember még miniszterelnök, jó lenne ha követné az Izlandi példát, +Vereselvtárs is+ és sürgősen lemondana!”
 • 2. load 2009. január 27. 14:33
  „Bocsánat!
  Az összeg helyesen: másfél-kétezer milliárd!!!
  Nem mindegy!”
 • 1. load 2009. január 27. 14:05
  „Ez így egy tökéletesen értelmetlen hadova.
  Mi lenne, ha kiállna és azt mondaná, hogy:
  Érdemi adócsökkentéshez másfél-kétmilliárd forint kiadáscsökkentést kell véghez vinni a költségvetésben.
  Ez fájdalmas elvonásokkal jár, főleg az alacsony jövedelműek szenvedik meg, de két év után eljön a fenntartható gazdasági növekedés, ami majd bőven kárpótol mindenkit.
  Ez világos beszéd lenne.
  De így....?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétlopják a határátkelőket

Győr-Moson-Sopron - Közös lónak túros a háta – az egy éve üresen álló határátkelők esetében… Tovább olvasom