Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Schiffer András beszélt a legtöbbet idén a parlamentben

Schiffer András (LMP) szólalt fel a legtöbbször, és beszélt a legtöbbet az idén a parlamentben - derül ki az Országgyűlés adataiból.

A felszólalásban legaktívabb képviselők az új parlamenti pártok soraiban ülnek. Schiffer András 190 alkalommal szólalt fel és 15 órát beszélt a Házban.

A felszólalások számát tekintve 174-gyel követi őt Vágó Gábor (LMP), majd 166-tal Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik), aki összességében alig fél órával beszélt kevesebbet Schiffer Andrásnál. Vágó Gábor ugyan második a felszólalások számában, de csak nagyjából fele annyi időt, közel nyolc órát beszélt, mint a listát vezető párttársa.

A felszólalások összidejét nézve Schiffer András és Gaudi-Nagy Tamás mögött a harmadik Volner János (Jobbik) majdnem 12 órányi beszéddel. Őt követi Novák Előd (Jobbik) közel tíz órával.

A szocialisták közül Lamperth Mónika (MSZP) 7 óra 17 perccel vezet, míg a kormánypárti politikusok közül az új parlamenti ciklusban Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a legtöbbet 7 óra hét perccel.

Az előző parlamenti ciklus 2010-re átnyúló időszakában Bajnai Gordon akkori kormányfő 53 percet beszélt a plénum előtt. Az új parlamenti ciklusban Orbán Viktor miniszterelnök 22 alkalommal szólalt fel, 6 óra 35 percben.

A frakcióvezetők összehasonlításában Schiffer András majdnem négyszer annyit beszélt, mint Lázár János (Fidesz), aki 33 felszólalásában közel 4 órára vette igénybe a képviselők figyelmét.

Vona Gábor (Jobbik) 2 óra 53 percet beszélt és 23 alkalommal szólalt fel. Harrach Péter (KDNP) 31-szer beszélt, összesen 2 óra 13 percben, Mesterházy Attila 19 felszólalása összesen két órán át tartott.

Azok közül, akik csupán egy alkalommal beszéltek az új parlamenti ciklusban, a legrövidebb felszólalás - egy másodperccel - Meggyes Tamás (Fidesz) nevéhez fűződik, aki igennel válaszolt egy ügyrendben elhangzott kérdésre.

Az új parlamenti ciklusban 24 képviselő nem szólalt fel a Házban. Köztük van például Vitányi Iván (MSZP), Illés Zoltán (Fidesz), és Demeter Ervin (Fidesz) - derül ki az Országgyűlés internetes oldalán közzétett adatokból.

Olvasóink írták

 • 6. Pikulics 2010. december 27. 20:34
  „Ezzel az erövel akár hallgathatott volna. Annak lett volna értelme.”
 • 5. Cloeon_dipterum 2010. december 27. 16:35
  „Gondolom, 385 felelős magyar képviselő hallgatta mindvégig.”
 • 4. Mankapunka 2010. december 27. 12:12
  „Annyit beszélt,mint a Mai nap szépe????”
 • 3. lapi 2010. december 27. 10:26
  „hát beszélne ő többet is ha hagynák!”
 • 2. Valaki 2010. december 27. 09:48
  „Beszélni sokat beszélt, csak értelmeset nem mondott! A szokásos szadeszos hazudozások. :)))”
 • 1. annobon 2010. december 27. 09:35
  „Persze, hogy sokat beszélt Schiffer. Hiszen ő még új az országgyűlésben. Majd rájön, hogy felesleges annyit szerepelnie, attól még nem lesz több a képviselői fizetése. Meg kevesebb sem. Amúgy meg tökmindegy, hogy az ellenzékiek mennyit szólalnak fel, értelme úgysincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár szerint nonszensz kifogások érik a médiatörvényt

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a médiatörvényt érő külföldi kifogások jó része nonszensz, hiszen a törvény európai példák alapján született. Tovább olvasom