Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Rosszul lett a klinika előtt, a dolgozók nem segítettek

Nem segítettek azon az asszonyon az egyik klinika dolgozói Pécsett, aki szombaton rosszul lett az intézménytől csaknem ötven méterre, az utcán. A klinikán azt mondták a segítségért siető férfinek, hogy hívjanak mentőt az asszonyhoz.
Szombaton délután negyed kettő körül történt az eset. Egy ötven év körüli asszony rosszul lett Pécs egyik utcájában, csaknem ötven méterre az egyik klinikától. A földre esett, a járókelők siettek a segítségére. "Odarohantam a nénihez, és megkérdeztem, hogy tudok-e valamiben segíteni? Annyit mondott, hogy pacemakeres és rosszul érzi magát." - mondta a Független Hírügynökségnek Dani Szilvia, az egyik szemtanú. Hozzátette: eközben egy másik járókelő berohant a közeli urológiára, hogy segítséget hívjon, de nem kapott. Onnan elzavarták, mondván, hogy ez nem az ő feladatuk, hívjunk mentőt.

A mentősök csaknem tíz perc múlva értek a helyszínre, az asszonyt kórházba vitték, és a Független Hírügynökség információi szerint már jól van. A Független Hírügynökség kereste a klinikát is, de ott azt mondták, hogy vasárnap nincs olyan ember az intézményben, aki nyilatkozna.

Február 23-án, Kaposváron, az egyik kispostán lett rosszul egy férfi: összeesett, és elkezdett kékülni. A postai dolgozók átszaladtak segítségért a csaknem húsz méterre lévő háziorvoshoz, de ő nem ment. A mentősök gyorsan kiértek, de addigra leállt a férfi szíve, a mentősök élesztették újra. Az ÁNTSZ etikai vizsgálatot indított az orvos ellen.

A háziorvos annyit mondott, hogy azért nem ment át segíteni, mert tudta, hogy már értesítették a mentőket, és szerinte ő sem ért volna ki előbb náluk.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. login 2009. április 21. 09:23
  „Persze az is, hogy bárkinek is szóltak, annak is segíttenie kellett volna, akár azzal, hogy továbbfut orvost keresni.
  Valaki hibázott, de egyelőre nem tudni, hogy ki. Ezért egyből "orvost köpködni" nem kéne.”
 • 30. login 2009. április 21. 09:20
  „comet
  Igazad van, ez tény.
  De jelen történet esetében még mindig nem tisztázott, hogy kinek szóltak. Ami azért elég fontos részlet.”
 • 29. comet 2009. április 21. 09:10
  „elsősegélyt nyújtani minden orvosnak tudnia kell és ez kötelessége is. Aki azt megtagadja, valójában nem orvos, félrevezeti a lakosságot, és ezért meg kell büntetni.”
 • 28. hajni.horvath 2009. április 21. 08:07
  „login!
  Egyetértek,a cikk hiányos,s mint olyan,félreérthető.A "klinika dolgozói" szóösszetétel jelentheti a portást,a takarítónőt,a liftkezelőt,bárkit...
  Másrészt urológiai klinikáról lévén szó,egy pacemakeres beteg valószínűleg jobban jár a mentőkkel,akik erre is fel vannak készülve,mint egy urológussal.aki lehet,hogy csak tankönyvben találkozott még pacemakerrel...”
 • 27. metermester 2009. április 21. 07:52
  „Milyen háziorvos az, aki a haldokló beteghez kérésre ,nem hajlandó kimenni ellátni. ( orvosi eskü??)
  A húsz métert, hátramenetben is meglehet tenni egy perc alatt.”
 • 26. login 2009. április 21. 07:29
  „rendi
  A TB-t nem az orvosknak fizeted, és a nagy részét nem is ők rakják zsebre.”
 • 25. login 2009. április 21. 07:27
  „Mielőtt még megkövezitek az orvosokat a cikk kapcsán, senki sem mondta, hogy orvosnak szóltak.
  Ha berohansz egy klinikára az első két ember akivel találkozhatsz, az a potás, vagy egy másik beteg, utána jönnek kb a tologatók, meg aszisztensek, aztán ha szerencséd van utána összefuthatsz egy orvossal. A vasárnapról nem is beszélve, ha csak ügyelet van.
  Nem védem az orvosokat, mert a nagy részük "megéri a pénzét", nekem is volt nem egy ilyenhez szerencsém, de ez a cikk elég keveset árul el ahhoz, hogy egyből ítélkezzetek. Maximum emberekről tudtok általánosságban.”
 • 24. rendi 2009. április 20. 21:12
  „Kérdezem ,hogy minek fizet az ember élete végéig TB járulékot ha nem kapja meg a szükséges segitséget amikor kell???És az orvos ezekután még emelt fövel kimer menni az utcára,hiszen nem mentette meg a beteg életét.ELZAVARTÁK akkor minek a klinika csak a hálapénz elfogADÁSA A BOLDOGSÁG?????Akkor megy a gyogyitás ha elötte meg tömöm a DR..... zsebeit .Akkor miért is tették le a Hypokrates esküt "fogadom ,hogy hálapénz nélkül nem dolgozom"??”
 • 23. JÓZSINÉNI 2009. április 20. 18:48
  „Az orvosoknak üzenem! Ha a "rendszer" nem tetszik nekik,és be akarnak tartani,akkor ne a szegény,esetlek állástalan,kifacsart,pénztelen,kiszolgáltatott betegeken tegyék!”
 • 22. Löw 2009. április 20. 16:15
  „Németországból voltunk otthon húsvétra. Kisebbik lányom lebetegedett. Irány a györi korház,onnan egy másik. Össze-vissza küldözgetés. Majd a Liezen Mayer. Onnan is próbáltak lerázni mondván: mivel xy községböl jövünk ezért menjünk a tudomisén milyen utcai rendelöbe,mert oda tartozunk.
  Mindez éjfél után egy levegöt alig kapó gyerekkel.
  Mivel tele volt a hócipöm, mégis voltak olyan jók, megnézték a gyereket,s szent volt a béke.
  Na de miért nem lehetett volna mindjárt így?”
 • 21. Sophia 2009. április 20. 15:42
  „Az ilyen alja orvosok miatt lassan szégyenlem,hogy egészségügyis vagyok.Persze akadnak lelkiismeretesek is de ritka mint a fehér holló.
  Az egyik határmenti város pszichiátriáján olyan orvosok dolgoznak,hogy először azt hittem egy ápolt vett fel fehér köpenyt( amit ellopott az orvostól)és ült be a szakrendelésre mint orvos.....de nem!Maga a doktor úr volt az, aki nemtörődöm,flegma segítséget nem adó viselkedésével lejáratta az ott dolgozókat.
  Valahogy úgy érzem,hogy itt már nem a gyógyítás a cél hanem az ellenkezője!”
 • 20. todoer 2009. április 20. 15:31
  „11 éve a beteg ( egyébként egészségügyi dolgozó ) anyámhoz nem jött ki rendelési időben a háziorvosa ,mert mint mondta , elfáradt a rendelés alatt . Anyukánk a kórházban 2 nap múlva meghalt . Ugyanez az orvos 5 évvel később a fél 12-kor elhúnyt apámhoz délután 5-kor jött ki ,noha azonnal értesítettük és ismerősök mondták hogy csak pár betege volt aznap .De a kezét dörzsölgette a jattért .Egyik esetben Orbánnak , másik esetben Gyurcsánynak hívták a miniszterelnököt , a doktornő viselkedése nem volt pártfüggő .”
 • 19. Ms.Wolf 2009. április 20. 14:34
  „Sajnos nem csak anyagilag van csődben az egészségügy, hanem erkölcsileg is.
  "Gyönyörű"”
 • 18. s.margit 2009. április 20. 13:41
  „enzof igazad van.”
 • 17. jockey 2009. április 20. 13:02
  „Sajnos az orvosok egy része ilyen. Addig jó, amig a kezük közé nem kerülsz, mert ha igen, akkor nagy valószínűséggel annyi. Nem is értem, mi a fenének fizetünk TB-t? A kis betegségből magától is meggyógyul az ember, a nagy bajban meg úgysem segítenek. Ez persze túlzás, de nem túl nagy. Lényeg, hogy keveset kell idegeskedni és a lehető legegészségesebben élni, hogy az ember ne szoruljon ezekre a köcsögökre.”
 • 16. tricse 2009. április 20. 12:00
  „Amennyiben egy közlekedési balesetnél nem segítesz ,tehát segítségnyújtás nélkül továbbmész az felróható,akkor ezt minek is nevezzem! Az orvos amint felesküdött,attól a pillanattól kezdve élete minden percében orvos kell hogy legyen---ha erre nem érzi magát alkalmasnak akkor keressen más szakmát! Bár kétlem,hogy egy autószerelő ha lát egy út szélen lerobbant jármű mellett szerencsétlenkedőt akkor elmegy mellette anélkül,hogy megkérdezné mit segíthetne!”
 • 15. Csajsziland 2009. április 20. 11:59
  „Nem értem, mire tették le a hippokrateszi esküt?!?!? Édesapámat a kaposvári kórházból egy délelőtt folyamán kétszer hazaküldték, bár beutalóval érkezett, amelyen az állt, hogy sürgős. Arra hivatkoztak, hogy nincs orvos. Végül nagy cirkuszolás után kerítettek neki egy ágyat. Utólag kiderült, agyvérzése volt.... No comment.”
 • 14. Truder 2009. április 20. 10:57
  „Emberségből megbuktak!!!Szégyellhetik magukat!Kötelességük lett volna cselekedni,még akkor is ha közvetlenül nem tudtak volna segíteni!Legalább a mentőt ŐK kihívhatták volna!”
 • 13. Szilágyi_Zsolt 2009. április 20. 10:45
  „Az olyan fogalmak, mint a figyelmesség, segítőkészség, emberi összetartás, önzetlenség, csak a tündérmesékben léteznek, a mai Magyarországon nem - eltekintve néhány "Dani Szilviától" és "másik járókelőtől", az ő példamutató viselkedésük mindenképpen dicséretes. De a klinika dolgozóié megbotránkoztató. Ennyit a hippokratészi esküről. "Nem az ő feladatuk" - ezt mondták. Nem tartozik a munkakörükbe, tehát fizetést sem kapnak érte. Akkor meg minek törjék magukat, ingyen, egy mezei járókelő koszos életéért? Nem az ő feladatuk, világosan megmondták. Lehet, viszont éppígy a hölgy segítségére siető járókelőknek sem lett volna feladatuk, hogy segítsenek, de mégis megtették, pedig nyilván mindegyiküknek megvolt az úticélja, ahová sietett. Jó tisztán látni ebben a kérdésben, hogy mire számíthat az ember az egészségügy területén. Csak azt nem tudom, hogy ha valaki csupán a hivatalos, mindennapi munkájából akar jól(!) megélni, az minek gyógyít embereket, minek választja ezt a pályát? Az tervezzen házakat, igazgasson bankot, gyárat, csináljon akármit, és markoljon fel érte nagy pénzt, de ne legyen orvos! Ez ugyanis nem egyszerűen munka, hanem ez a szó legszorosabb értelmében vett hivatás, amely egy egész életpályára szóló elhivatottságot követel. De a hócipőm tele van az olyan orvosokkal, akik a betegeik gyógyulásának árából (hálapénz, búcsúajándékok és társaik) építik az ötödik nyaralójukat és veszik a tizedik kocsijukat. Csak egyszer nyújtsa felém egy orvos hálapénzre a kezét - el is töröm, az biztos. Szemét, pénzéhes, nagyképű, dilettáns banda!”
 • 12. enzof 2009. április 20. 10:26
  „Csak akkor segítenek ha a borítékot a zsebibe nyomja az ember!!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Bajnai 110 százalékig Gyurcsány

A Bajnai Gordon által bejelentett megszorító csomag brutális, felhatalmazás nélküli és családok tízezreit hozza majd lehetetlen helyzetbe - összegezte a Fidesz álláspontját Szijjártó Péter. Tovább olvasom