Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: lezárta a nyomozást a rendőrség

Lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a romagyilkosságok ügyében; a rendőrség mind a négy, őrizetbe vett gyanúsított ellen vádemelést javasol.

14 óra 6 perc

A romák sérelmére elkövetett támadássorozat két gyanúsítottja, K. István és P. Zsolt volt szélsőjobb beállítottságú, mindketten kötődtek szélsőséges szervezethez - mondta Tóth András, a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

A főosztályvezető a gyanúsítottakról szólva közölte: K. Árpád az ismerősei elmondása szerint csendes, zárkózott személyiség volt, aki nézeteit nem hangoztatta, nem hívta fel magára a figyelmet.

K. István köztudottan romaellenes, antiszemita volt és ezt hangoztatta is. Az iskolában magatartási zavarai voltak, és szélsőséges szervezetekhez kötődött. A rendőrség tájékoztatása szerint ez a két szervezet a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség valamint a Vér és Becsület volt.

A harmadik gyanúsított, P. Zsolt bűnözői kapcsolatokkal rendelkezett, ő is szélsőjobb beállítottságú volt, romaellenes, és ő is kötődött a két előbb említett szélsőséges szervezethez - mondta.

13 óra 34 perc

A romák sérelmére elkövetett támadássorozat elkövetői csak olyan helyszínek vonatkozásában tettek beismerő vallomásokat, ahol nem sérült meg senki - mondta Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az NNI vezetője beszámolt róla, hogy az elkövetők részben beismerő vallomásokat is tettek. Az MTI kérdésére, hogy ez pontosan mit jelent, kifejtette: olyan helyszínek tekintetében kaptak a cselekményekkel kapcsolatban "egyértelmű válaszokat", vagyis beismerő és másokra terhelő vallomásokat, ahol az elkövetés "egyszerű" volt, nem sérült meg senki, és nem tudják tagadni, hogy a helyszínen jártak.

Azoknál a helyszíneknél, ahol az elkövetés súlyosabb következménnyel járt, vagyis megsérült vagy meghalt valaki, nem vállalják ennek a felelősségét, nem tettek beismerő vallomást - szögezte le.

11 óra 40 perc

Csizner Zoltán összesítése szerint a nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában egyedülálló bűncselekmény-sorozatban 9 helyszínen összesen 78 lövés történt, 7 helyszínen összesen 11 Molotov-koktélt dobtak el.

A bűncselekmények során hatan haltak meg, köztük egy gyerek, továbbá öten súlyosan megsérültek és köztük is van egy gyerek. A nyomozók szerint összesen 55 ember testi épségét veszélyeztették az elkövetők.

Az NNI megbízott vezetőjének közlése szerint a bűncselekmény-sorozat azért is egyedülálló, mert a korábbiakkal ellentétben nem szexuális indíttatású volt, nem anyagi haszonszerzés motiválta a tetteseket, hanem az emberölés volt a céljuk.

Olvasóink írták

 • 14. kőmarad 2010. augusztus 16. 18:56
  „xkluzív: Nyílt levél a cigányok elleni támadások egyik gyanúsítottjától

  2010-08-15 19:08 barikád.hu
  Röhög a markába a cigány, a Nemzeti (Nemzetközi) Nyomozó Iroda arcátlan magabiztossággal állítja, hogy ismét hibátlan felderítő munkát végeztek. Megvannak a cigánygyilkosok, a bizonyítékok kétségtelenek, hiszen ,,a TV2 is azt mondta".

  Első kézből és a teljes nyomozati anyag ismeretében állítom azt, hogy ez hazugság.

  Petőfi Attila és Bencze elvtárs eltávolítása után úgy tolja el magától az ügyet a Nyomozó Iroda, mint rabbi a sonkát. A nagy kapkodásban nem volt már idő feltárni a gyanúsítottakat tisztázó körülményeket. A koncepcióval szemben álló, azok felderítésére irányuló indítványokat a Pest Megyei Főügyészség eltaposta. Köszönjük dr. Szabó Zsolt ügyész úrnak ,,pártatlanságát".

  Több helyszínen semmi, azaz semmi nem utal arra, hogy a letartóztatottak közül valaha is járt volna ott bárki is. A hatóság retteg attól, hogy kimondja, dilettáns munkát végzett és az elvárt eredményt még a törvénytelen beavatkozások sem hozták meg.

  Nos, röviden a ,,megdönthetetlen" bizonyítékokról:

  -A mindent vivő dns mintákat a rendőrök azokon a helyszíneken talált tárgyakon rögzítették, ahol emberölés nem történt. Ezen dns minták eredete is homályos.
  -Az elfogás előtti fegyverszakértői vélemények több és más fegyverekre utalnak, mint amiket a rendőrség lefoglalt.
  -A fegyverek a letartóztatás napján kerültek a feltalálási helyükre, azt, hogy ki és miért tette oda, senki nem vizsgálta.
  -Bebizonyosodott, hogy a Tatárszentgyörgyön megtalált töltényhüvelyek a két helyszínelés között kerültek a tetthelyre.
  -A gyanúsítottakra nézve terhelő lábnyomok és keréknyomok nem köthetők emberölések helyszíneihez.
  -Ujjlenyomatot egyáltalán nem rögzítettek, sehol.
  -A rendőrség felrúgta a házkutatások törvényi követelményeit, gyakorlatilag ,,kirabolta" az átkutatott ingatlanokat.
  -Cs. István, a bajtársaira valló besúgó és a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) tisztje, bizonyos H. Ernő Lóránd ,,kapcsolatát" a nyomozás nem tisztázta.

  A fegyverrablás legfőbb bizonyítéka az, hogy a kérdéses fegyverek egy része állítólag mindvégig a gyanúsítottak birtokában volt.
  Micsoda alaposság, micsoda szakértelem!

  Úgy tűnik régóta zavarta már a titkosszolgákat ez a debreceni társaság.
  Cs. István irányított beépülése tette lehetővé azt, hogy ,,bizonyítékok" álljanak rendelkezésre ott és akkor, amikor a nyomozás érdeke azt megkövetelte.

  Ugyanakkor ezek a silány bizonyítékok és átlátszó trükkök aligha győzik meg a bíróságot.”
 • 13. janika 2010. augusztus 10. 20:25
  „Vala, hogy nem jó a szini körmölés!”
 • 12. miracle. 2010. augusztus 10. 08:55
  „Csizner úrhoz két kérdésem:
  Az elmúlt egy évben,javarészt idős,védtelen,sokszor magatehetetlen magyar emberek sérelmére cigányok által elkövetett gyilkosságok milyen nyomozati szakaszokban járnak,illetve hány esetben történt vádemelés..
  azt hiszem nem kell azért mind a száz valahány esetről beszámolniuk és kimaradhatnak a sorból az eltussolt ügyek is.
  A másik hasonló jellegű kérdésem pedig, hol tart a Marian Cosma-gyilkosság felderítése,tisztázódtak-e már a részletek,mikor várhatók tárgyalások, ítéletek?
  Kérdezem ezt azért mert szerintem a kitűnő sport ember halálának körülményei nem kerültek olyan vehemenciával nyomozás tárgyává, mint a 6cigányé. Csizner úr esetleges válaszát nagy érdeklődéssel olvasnánk”
 • 11. hehe08 2010. augusztus 09. 22:09
  „pedig a címből azt szűrtem le, hogy megvannak a roma gyilkosok...... (vannak páran)
  háááát nem így lett......”
 • 10. kőmarad 2010. augusztus 09. 19:04
  „szép kis színjáték az egész. vajon a jól megfizetett gyilkosok most izraelben nyaralnak?miért nem látni őket sehol és miért hallgat a média.”
 • 9. meir 2010. augusztus 09. 15:19
  „4-es!!
  az a 39-es ugynevezett "lengyel" tamadas Nem Danzig-nal volt,hanem Gleiwitz-nel!!!
  a ketto kozt van ugy 700 km-es kulombseg!!”
 • 8. Edward 2010. augusztus 09. 15:04
  „A romák sérelmére elkövetett támadássorozat elkövetői megvannak őszerintük.
  Szeretnék olyan cikkeket is olvasni amikor a Magyarok ellen több száz éve folyamatossan elkövetett a cigók általi bűncselekmények elkövetőit is elfogják,és megbüntetik őket példaszerüen.”
 • 7. Misztertejfel 2010. augusztus 09. 14:16
  „PhilippVandenberg, el fog durranni az agyad ennyi összeesküvéstől. Évente mintegy 300 gyilkosság történik Magyarországon. Én egyiket sem tudnám elkövetni, de a jelek szerint van, aki igen. Szerintem az, hogy vannak kegyetlen gyilkosok, elég magyarázat egy kegyetlen gyilkosságra és sokkal valószínűbb, mint a te agyament verziód.”
 • 6. Szabra 2010. augusztus 09. 13:49
  „Ugy-e ezek a nyomozók nem ugyanazok, akik a móri vérengzést felderítették és kitüntetést kaptak a gyors és szakszerű munkájukért ??????”
 • 5. Goldmund 2010. augusztus 09. 13:35
  „Na most ezzel a sajtótájékoztatóval hirtelen nagyon sokat megtudtunk.
  :-)))))))))”
 • 4. PhilippVandenberg 2010. augusztus 09. 13:23
  „Szerintem ez az ügy kísértetiesen hasonlít Danzig 39-es állítólagos lengyelek által való megtámadására... Ez az ügy csak ürügy a magyarság totális elnyomására. Nagy valószínűséggel a magyar titkosszolgálat követte el a bűncselekményeket, az NNI pedig tudatosan kente a magyar gyanúsítottakra az egészet, mivel az NNI tudta, hogy az egész ügy mögött a magyar titkosszolgálat áll......”
 • 3. KLeslie 2010. augusztus 09. 12:52
  „@ janika:

  termeszetesen nem,de ez a birosagon sulyosbito tenyezo”
 • 2. janika 2010. augusztus 09. 11:50
  „"nem anyagi haszonszerzés motiválta a tetteseket, hanem az emberölés volt a céljuk". Miért anyagi haszonszerzés miatt lehet gyilkolászeni?”
 • 1. fióka 2010. augusztus 09. 11:33
  „nemsokára jön a cilinderből a nyúl.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három jármű ütközött a 4-es főúton Ceglédnél

Ketten megsérültek, amikor három gépjármű összeütközött hétfőn kora délután a 4-es főúton Cegléd és… Tovább olvasom