Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: kompiláció okozhat komplikációt

Nem dokumentum, hanem a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) belső információiból, valamint a cikk szerzőjének ezekből levont következtetéseiből álló kompiláció - összeállítás - jelent meg a múlt hétvégén a romagyilkosságokkal kapcsolatban a sajtóban - áll a Nemzetbiztonsági Iroda hétfői közleményében, amely szerint a szakminiszter kész a jövő héten ismertetni, hogy milyen szerepük volt a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a romagyilkosságok felderítésében.
"Aki nemzetbiztonsági információt kiad, manipulál, ilyen adattal bármilyen módon üzérkedik, annak szembe kell néznie a megfelelő jogkövetkezményekkel" - hangsúlyozza a közlemény.

A miniszter utasítására külön értékelik, hogy milyen szerepük volt a szolgálatoknak ezen ügy felderítésében, és tekintetbe veszik ennek során azt, hogy az azóta letartóztatott feltételezett elkövetők egyike szélsőséges szervezetben vett részt és ezért korábban huzamosabb ideig az NBH látókörében volt - tette hozzá a közlemény, amely külön hangsúlyozta, hogy "az adott ügyben a szolgálatok a legszorosabban együttműködtek a rendőrséggel, amelynek átadtak minden rendelkezésére álló adatot".

"A Nemzetbiztonsági Hivatal ebben az ügyben külső engedélyhez kötött titkos információgyűjtést addig folytatott, ameddig annak törvényi feltételei fennálltak" - fogalmazott a közlemény, amely szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a romagyilkosságok ügyében - ugyancsak a nemzetbiztonsági törvénynek megfelelő módon - "erői és eszközei maximális összpontosításával hozzájárult a feltételezett elkövetők elfogásához".

Olvasóink írták

 • 3. Csetneky 2009. szeptember 02. 11:28
  „Néhány Mszp-s politikussal meg kellene erősíteni a Nemzetbiztonsági Szolgálatot, mert ez igen-igen gyenge hazugság. Ha már a munkájukhoz nem értenek rendesen, legalább alkalmazzanak a profi hazudozókat.”
 • 2. hehe08 2009. szeptember 01. 08:01
  „Ez az egész olyan mint amikor azt mondták, hogy atomreaktor csernobilban? felrobbant? áááá dehogy....
  aztán igen felrobbant, de nem veszélyes......

  kommunista információgépezet munkálkodik......

  gusztustalan!

  éljen az igaz államvezetés!!! :D

  (más országban ezek már a kötélen lógnának.....)”
 • 1. Goldmund 2009. augusztus 31. 22:50
  „Mellébeszélés az egész!
  Addig figyelték "az egyik feltételezett elkövetőt", amíg fegyvereket kezdett vásárolni. Utána fentről megtiltották az NBH számára a további megfigyelést.
  Akinek van egy kis sütnivalója, az érti miről van szó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejszével fenyegette a rendőröket, börtönt kapott

Fegyházbüntetésre ítélt egy rendőröket fejszével fenyegető kaposvári férfit a Somogy Megyei Bíróság hétfőn. Tovább olvasom