Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Részországgyűléseket tart az MSZP - Áprilisban Győrben

Április 6-án Győrben a gazdasági fejlődés, az oktatás és a fejlesztéspolitika lesz a téma.

Részországgyűléseket tart szerdától az MSZP a helyi közösségekkel és a választópolgárokkal való aktívabb kapcsolattartás érdekében - közölte Mesterházy Attila a szocialista képviselőcsoport hétfői ülése után újságírókkal.

A pártelnök-frakcióvezető elmondta, hogy az év végéig tervezett részországgyűlések alkalmával délelőttönként nyilvános frakcióülést tartanak, megbeszélést folytatnak a helyi közélet szereplőivel, civilekkel, vállalkozások és intézmények vezetőivel, majd délutánonként a Hallasd a hangod! elnevezésű kampányukhoz kapcsolódóan lakossági fórumokon vesznek részt a szocialista politikusok.

Az első részországgyűlést szerdán Kazincbarcikán a szociális egyenlőtlenségekről, a szegénység kezeléséről, a munkahelyteremtésről és a közmunkaprogramról rendezi az MSZP. Egy héttel később Szegeden az önkormányzatokról és a jogállamiságról lesz szó, míg április 6-án Győrben a gazdasági fejlődés, az oktatás és a fejlesztéspolitika lesz a téma.

Szintén az év végéig terveznek választókerületi napokat tartani a szocialisták. Mesterházy Attila elvárásként fogalmazta meg, hogy az 58 MSZP-s képviselő mind a 176 egyéni választókerületbe jusson el a következő hónapokban.

Indoklásul azt mondta: a szocialisták nem felülről vezérelt, hanem alulról építkező társadalomban hisznek, ehhez pedig elengedhetetlen a helyi közösségekkel való aktívabb, rendszeresebb kapcsolattartás, véleményük megismerése.

Az MSZP terveiről szólva közölte, hogy a következő hetekben számos szakpolitikai kérdésben fognak parlamenti vitanapot, konferenciákat, szakmai egyeztetéseket kezdeményezni. Közéjük sorolta a munkahelyteremtést, a szegénység kezelését, a közbiztonságot, "a zöld gazdaságot", az oktatást és a fejlesztéspolitikát.

Újságírói kérdésre válaszolva Mesterházy Attila elmondta: a Kossuth-címert ábrázoló kitűzőt visel a zakóján, amelyet a Fidesz képviselői a kilencvenes években hivatalossá akartak tenni. "Szerintem igazuk volt" - fogalmazott.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. load 2011. március 23. 17:52
  „39. pancser
  Túl alacsony a veszélyérzeted ahhoz képest, hogy most már szinte naponta bukik le egy-egy Fidesz-KDMP-s polgármester képviselő azzal, hogy törvényellenesen két helyről is költségtérítést vett fel.
  Ráadásul szinte mindannyian úgy magyarázzák a megtévedésüket, hogy az a 300-400 ezer forint fel sem tűnt nekik a számlaértesítőn.
  Az effajta figyelmetlenség és slendriánság piszokul tudja csípni a szemét az olyanoknak, akik ennek az összegnek a feléből kénytelenek családostul megélni havonta.
  Pedig az ilyenek vannak többségben.
  Ha a választóknak elegük lett az MSZP-ből, az nem garancia arra, hogy a FIDESZ-ből nem lesz elegük.
  Sőt!
  Arra meg tényleg ne vegyél mérget, hogy az elkövetkezendő három évben nem bukkan fel egy olyan alakulat, aki meg tudja szólítani annak 4-5 millió választónak egy jelentősebb részét, akik a jelenlegi palettáról eddig nem tudtak maguknak - számukra elfogadható - pártot választani.
  A Fidesz túl gátlástalan, túl mohó és - veled együtt - túl elbizakodott.
  Azzal együtt, hogy a - saját hatalmuk bebetonozásán kívül - eddig kormányzati sikereket még nem nagyon értek el.”
 • 39. pancser 2011. március 23. 00:04
  „Országgyűlés 10-en egynehány százalék birtokában, akit még a Jobbik is megelőz! Kapjatok már észbe az ilyen dolog kontraproduktív. Az MSZP valószínűleg soha nem támad fel, olyan teher van rajta. Ezt a Gyurcsány szélhámosnak köszönhetik, ezt már alig egy-két hónap múltán az élesebb szemű megfigyelők jó látták. Az egész párt pajzsként használta Fletót, az meg nem nézett hátra. Sőt az öszödi beszéd után is mentek a dolgok tovább, sőt újabb bajokkal tetéződtek. Ezt a párt soha nem tudja kinőni, a Fidesz ha nem jön egy új erő, marad. Ki az új erő? MSZP politkusok most már a fiatalabbak is gyanúba keveredtek, esetlen, ügyetlen unalmas politizálásuk miatt. Nincsen már a placcon csak a Fidesz! A Jobbik? OV. akkor töri el a gerincét ennek a pártnak amikor akarja. Most ugyan még nem akarja, de eljön az idő, már ma is éppen elég felületet kínálnak a pofozásra.”
 • 38. load 2011. március 22. 18:28
  „36. galamblelkü
  "Részországgyűlés!Értelmezze már valaki ,mi a csuda ez?"

  A cikkből:
  "A pártelnök-frakcióvezető elmondta, hogy az év végéig tervezett részországgyűlések alkalmával délelőttönként nyilvános frakcióülést tartanak, megbeszélést folytatnak a helyi közélet szereplőivel, civilekkel, vállalkozások és intézmények vezetőivel, majd délutánonként a Hallasd a hangod! elnevezésű kampányukhoz kapcsolódóan lakossági fórumokon vesznek részt a szocialista politikusok."
  Csak el kellene olvasni!”
 • 37. load 2011. március 22. 18:24
  „35. pancser
  Köszönöm.
  Megnyugtattál.”
 • 36. galamblelkü 2011. március 22. 18:06
  „Részországgyűlés!Értelmezze már valaki ,mi a csuda ez?Megbizóik keményen bánnak az MSZP-vel.Higyék el macerás lesz ezt szegényeknek megcsinálni.”
 • 35. pancser 2011. március 22. 17:59
  „30-ra gondoltam! Te itt még nem tartasz, bocs!”
 • 34. pancser 2011. március 22. 17:57
  „33! .avarodott elme furcsa tartalmú írásokat eredményez.”
 • 33. load 2011. március 22. 16:37
  „25. 1120
  Ejnye!
  Ne legyél már ennyire fantáziátlan, földhözragadt!
  A leves 2006, Orbán 72 órás ultimátuma óta fő.
  Tudod, amikor azt mondta, hogy ebben a helyzetben csak egy nemzeti egységkormány oldhatja meg a pénzügyi és erkölcsi válságot.
  Most van Nemzeti Ügyek Kormánya, meg van a válság is.
  A "magyar társadalom józan többsége" meg úgy érzi, hogy itt az igéretekkel valami baj van.
  Te nem úgy látod?”
 • 32. Phobos 2011. március 22. 15:11
  „Lemondott Hunvald fideszes bűntársa

  Bilincsben a főnökHunvald György, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere és egykori SZDSZ-es bizalmasa, Gál György, valamint huszonhárom társuk nem csupán több mint hatszázmilliós kárt okoztak: az önkormányzati épületek áron aluli eladása mellett ennek az összegnek csaknem a felét kenőpénzként is zsebre tehették - derült ki az ingatlanpanama-ügy vádiratából. A Fővárosi Bíróságon alig több mint két hét múlva kezdődik a huszonöt vádlottat felvonultató per.
  Erzsébetváros tíz önkormányzati tulajdonú épületének értékesítéséhez kapcsolódóan 257 millió forint vesztegetési pénzt tett zsebre az ingatlanpanama-ügy elsőrendű vádlottja, a volt SZDSZ-es Gál György úgy, hogy az ingatlanok eladása végül meghiúsult - derült ki a Hunvald-ügy vádiratából. A megnevezett huszonöt vádlottból a bűnszervezetnek négyen voltak tagjai: a másodrendű vádlott Hunvald György korábbi MSZP-s polgármester, Gál György, aki a kerületi gazdasági bizottság elnöke volt, a harmadrendű vádlott, a szintén egykori szabad demokrata Kardos Péter, a pénzügyi bizottság volt elnöke és az értékbecsléseket készítő vállalkozó, a negyedrendű K. Lajos. Ők a bűncselekményeket hivatalos személyként követték el.
  Gál György hét ingatlan értékesítésével 603 millió forint kárt okozott, és további három ingatlan esetében 1,7 milliárdos károkozást kísérelt meg. Több esetben ,,csak" vesztegetés történt: az SZDSZ-es politikus 2003-ban és 2004-ben 366 millió forint vesztegetési pénzt kért és kapott - állapította meg a tavaly október végén vádat emelő Központi Nyomozó Főügyészség.
  Az ügy koronatanúja N. György vállalkozó lehet, aki vesztegetőként ugyan a bűncselekmények főszereplője volt, a nyomozásban őt vették először őrizetbe. Tanúként tett vallomásainak köszönhetően azonban fény derült az ingatlanpanama menetére, így nem lett gyanúsított és természetesen vádlott sem. A vádiratban összesen 17, a bűncselekmények elkövetésekor a VII. kerület tulajdonában állt ingatlan értékesítése szerepel. Gál ingatlanonként 20 és 30 millió forint közötti vesztegetési pénzt kért és kapott N. Györgytől. A vevőként feltüntetett társaságokba a vádirat szerint a valódi tulajdonosok a strómanjaikat helyezték el. Az ingatlanok vételáráról Gál György hamis értékbecsléseket készíttetett, és erre hivatkozva Hunvald támogatásával a képviselő-testület tagjainak többségét megtévesztette. Mindeközben a ,,vevők", az önkormányzati vezetők tudtával, tőkeerős külföldi befektetőkkel tárgyaltak, majd offshore cégeiken keresztül, jelentős haszonnal továbbértékesítették az ingatlanokat. A külföldiek az önkormányzatnak is készek lettek volna a lényegesen magasabb vételárat megfizetni.
  A ,,kísérletek" közül N. György az említett 257 millió forintos kenőpénzből a Király utcai ingatlanok közül a 21. szám alatti ingatlan megszerzéséért 30 milliót fizetett Gálnak, ugyanennyit a 15. szám alattiért, 20 milliót pedig a 23. szám alatti épületért. A Dob utca 14. szám alatti ingatlan 25 milliót ,,kóstált". Ezeket a pénzeket az SZDSZ-es bizottsági elnök nem fizette vissza, pedig az önkormányzat végül elállt az üzlettől, vagy az létre sem jött. A meghiúsult eladások közül a Garay utca 48. szám alatti ingatlan után 21, a Dembinszky 26. és a Dob utca 107. szám alatti épületért 20-20 millió forint kenőpénzzel gazdagodott Gál György.
  A jelenleg is rács mögött lévő Hunvald György elleni eljárás kiterjedt a volt polgármester által vagy közreműködésével kötött fiktív tanácsadói és munkaszerződésekre, a politikustársaknak és barátoknak juttatott lakások ügyeire. A hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádoltak között szerepel B. Gábor, valamint a polgármester litván barátja, Sz. Alekszadr Petrovics és Weinek Leonárd, Zugló volt SZDSZ-es polgármestere által tanácsadóként alkalmazott Dudoglo Pavel. Szintén vádolják Gál lakáshoz jutott barátnőjét, V. Évát, valamint S. Gyulát. Ugyancsak vádlott Szabó Zoltán volt MSZP-s országgyűlési képviselő, K. Zsuzsanna, a VII. kerületi önkormányzat korábbi jegyzője és B. K. Mihály, az erzsébetvárosi közterület-felügyelet volt igazgatója is közpénzen telefonálás, illetve önkényes kerékbilincs-levetetés miatt.
  A vádirat szerint a huszonöt vádlott több mint 642 millió forintos kárt okozott a VII. kerületi önkormányzatnak. Az említettek mellett az ügyészség felbujtóként közokirat-hamisítással vádolja N. György korábbi üzlettársait: N. Zoltánt, M. Jenőt, K. G. Sándort, valamint a strómanokat: Sz. Piroskát, S. Juditot, P. Sándort, S. Zoltánt, S. Istvánnét, O. Krisztinát, L. Györgyöt, H. Lászlót, B. Rózsát, H. Zoltánt.
  Lemondott a fideszes vádlott

  Mai hatállyal minden közéleti pozíciójáról lemondott Lipcsey György Imre Tiszafüred Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője, a fenti összeállításban L. Györgyként szereplő stróman, a Hunvald-ügy tizennegyedik rendű vádlottja - értesült az MNO. A tavaly októbertől fideszes politikusként tevékenykedő, négyrendbeli közokirat-hamisítással vádolt Lipcsey a lap munkatársával azt közölte: ,,a napokban megjelent sajtóhírek miatt politikai közszereplésemet szüneteltetem az ellenem felmerült vádak tisztázásáig. Meglátásom szerint sem az önkormányzati képviselői mandátumomat, sem a város és a térség nevét nem árnyékolhatják be a személyemről szóló hírek, annak ellenére, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Így a képviselői munkámra sem vetülhet árnyék."
  A tavaly október 3-i önkormányzati választáskor még csak gyanúsított, néhány hét múlva pedig vádlott megdöbbentő politikusi pályafutásáról múlt szombaton a Blikk számolt be. A képviselő tegnapig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település városüzemeltetési, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsága elnöke, sőt a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács vidékfejlesztési tárca által delegált alelnöke is volt.
  Lipcsey György Imre arra a kérdésre nem válaszolt, hogy miként kerülhetett Erzsébetváros korábbi MSZP-s és SZDSZ-es vezetőihez kapcsolódó ingatlanpanama-ügy gyanúsítottjaként a kormánypártok tiszafüredi kompenzációs listájára.
  - Nagy megtiszteltetéssel töltött el a jelölés a tisztségre, az ezzel járó munkát eddig is tisztességgel és kellő alapossággal láttam el. A jövőben is a város és a térség fejlődését kívánom elősegíteni a magánszféra berkein belül, ahogy az eddig megvalósított térségi fejlesztéseink is mutatják - hangsúlyozta.
  Az ügyben az MNO hiába kereste Pintér Erikát, Tiszafüred szintén Fidesz-KDNP támogatású független polgármesterét, titkárságán közölték: egész héten szabadságon van.
  Mint ismert, Terézvárosban nemrég két MSZP-s önkormányzati képviselő is vádlott lett Verók István volt szocialista polgármester és társai büntetőügyében. A tavalyi választáskor ugyancsak gyanúsítottként indult Hatvani Csabát és Tóth Györgyöt a kerület fideszes vezetése lemondásra szólította fel. Az ellenzéki képviselők viszont azt nyilatkozták, hogy ártatlannak tartják magukat, és eszük ágában sincs távozni.
  (MNO nyomán)”
 • 31. annobon 2011. március 22. 15:09
  „Jesszus! Ilyen hosszú hozzászólásokat senki nem szeret. Csak tanácsként mondom. én is igyekszem a "Tovább olvasom..." nélkül kommentelni! :-)”
 • 30. fióka 2011. március 22. 15:02
  „Hát én meg ezt üzenem az mszp-nek meg a fidesz-nek.
  A fényes gomb.
  >
  >
  >
  > Van Európa asszonyság kabátján egy fényes gomb. Mi, magyarok
  >
  > Magyarországnak, a Hazának hívjuk. A szarkák számára viszont csak egy
  >
  > fényes gomb, amit el szeretnének lopni. Ilyen a szarkák természete.
  >
  > Hazánk történetét nézve, bőven jutott szarka, aki ránk fente a csőrét.
  >
  > Némelyiket lenyilaztuk, egynehányat elzavartunk, volt, amelyiket
  >
  > hazaküldtük.
  >
  >
  >
  > Tisztességes küzdelem volt, szemtől szembe. De most valami
  >
  > megváltozott. A szarka átváltozott. Metamorfózisa végén dögkeselyűvé
  >
  > vált. Fényes csillogó tollait szürke rejtő színekre váltotta,
  >
  > ellenfelekben tiszteletet, ébresztő harciasságát, sunyi, alattomos
  >
  > mosolyra cserélte. <moderálva.....>. Ő nem itt született, ő csak
  >
  > a pénz szagát követte. Az ő fegyverei a bankok, a médiák, a korrupt
  >
  > politikusok. Az ő harci eszközei a csábító hitelek, a hírek
  >
  > elferdítése, elhallgatása, a magyarokat megnyomorító adók és törvények
  >
  > gyártása.
  >
  >
  >
  > Ők, jellemtelenségükből adódóan, mindenütt ott rejtőznek, ahol pénzt
  >
  > szimatolnak.
  >
  >
  >
  > De most bajban vannak! Hiába a sok ellopott pénz, hiába a zsebben lévő
  >
  > parlamenti pártok. Nincs az a pénz, amin hazát lehetne venni. Ahogy az
  >
  > olajkészlet fogy, úgy fogy az USA érdeklődése a Közel-kelet iránt.
  >
  > Amerika nélkül Izraelnek vége! Tudják ezt a zsidók, de tudják ám ezt
  >
  > az arabok is. Szóval, ha venni nem tudnak, lopnak egyet. Fényeset,
  >
  > szépet, Magyar Hazát. Jó fekvésűt, ahol korlátlanul van tiszta ivóvíz,
  >
  > jó a klíma, és ami a lényeg: nincsenek vérszomjas, bosszúálló arabok.
  >
  >
  >
  > Nosza, megvan a cél-ország, de hol fognak lakni? A stratégia készen,
  >
  > hisz jól bevált a palesztinokkal szemben is.
  >
  >
  >
  > - Építtessünk kerítéssel körbevett, jól védhető lakóparkokat a
  >
  > magyarokkal, akiket a végén úgysem fizetünk ki. Vegyük el a
  >
  > jelzáloggal terhelt ingatlanjaikat, hisz úgysem tudnak fizetni,
  >
  > (v)álság van! Igen ám, de azt azért nem várhatjuk el Izrael népétől,
  >
  > hogy a gojokkal (nem zsidó ember) egy iskolába, közös kórházba
  >
  > járjanak! Sebaj, le kell zülleszteni a magyar oktatást, be kell zárni
  >
  > az iskolákat, (amiket majd átvesznek ingyen), rá kell tenniük a
  >
  > kezüket az egészségügyre, a kórházainkra és már minden kóser.
  >
  >
  >
  > Nagy az öröm Izraelben. Csak egy a baj: az ország foglalt, tele van
  >
  > magyarokkal. Jön az ötlet: Túl sokan vannak, elég lenne 3 millió is.
  >
  > Rabszolgának. Kipattan a szikra: biztassuk fel a cigányokat, majd azok
  >
  > elvégzik a piszkos munkát, aztán persze őket telepítjük ki az üres
  >
  > Izraelbe, had legyen az araboknak is örömük benne. Tobzódnak az
  >
  > ötletekben: Mérgezzük meg őket, ismeretlen származású
  >
  > élelmiszerekkel és még pénzt is keresünk. Hirdessük, hogy trendi
  >
  > szinglinek, nem szégyen buzinak lenni. Így nem szaporodik a magyar.
  >
  > Kiírtja Önmagát.
  >
  >
  >
  > A számításaikba hiba csúszott! A terv kiszivárgott. Árulók ott is
  >
  > vannak. Még egy év kellett volna-e gyalázatos tervhez. Ezt az egy évet
  >
  > kaptuk meg a Jó Istentől, ezt az utolsó lehetőséget kell kihasználni a
  >
  > magyarnak. Mit tehetünk? Összefogunk! Számon kérünk! Számon kérjük
  >
  > jelenlegi vezetőinket, képviselőinket.........
  >
  > Nem veszünk mérget a multiktól. Nem olvasunk és nézünk hazug sajtót,
  >
  > nem hallgatjuk tovább a magyarok gyalázását a parlamenti pártoktól.
  >
  > Összefogunk! Piacra járunk, magyar árut veszünk, beszélgetünk a
  >
  > szomszédokkal, szerveződünk.
  >
  >
  >
  > Informálódunk, tervezünk, cselekszünk! Nem vagy egyedül! Hallgass a
  >
  > szívedre, keresd a tenni vágyó magunkfajtákat.
  >
  >
  >
  > Haza csak egy van! Magyarország a Magyaroké!”
 • 29. öszödiböszme 2011. március 22. 13:26
  „28 Mi van kolera, már saját magatokat is cenzúrázátok?”
 • 28. kolombela 2011. március 22. 12:43
  „27. kolombela 2011.03.22. 12:40
  Helyesen a mondat így hangzik: biztos, hogy az elmúlt 8 évet kómában töltötted.....”
 • 27. kolombela 2011. március 22. 12:40
  „20. Eva- 2011.03.22. 07:21
  Biztos hogy az elúult 8 évet nem kómában töltötted, és csak kb. 1 éve ébredtél fel! Ennyire nem lehet szenilis valaki mint te.”
 • 26. kolombela 2011. március 22. 12:37
  „15. annobon 2011.03.21. 20:43
  Így sem rossz. Ezt nevezik elvtársi elvárásnak.”
 • 25. 1120 2011. március 22. 11:37
  „EVA! Okfejtésed legnagyobb logikai bukfence ez:
  "egye/etesse csak a megfőzött 5 éve készülő levesét ő meg ."

  Érdekes...én úgy emlékszem, hogy 2002 és 2010 között mintha nem a Fidesz lett volna a "szakács" :)

  Meg ez is: "...az előállított helyzetet békaként le kell nyelni."

  Ugye nem azt akarod mondani, hogy a mostani helyzetet a Fidesz "állította elő" (mint pl. a horribilis összegű államadóságot)? A helyzet éppen hogy az, hogy az utánatok maradt romhalmazból kell hazát építeni! Szerintem sikerülni fog, mert a mostani kormány mögött ki fog tartani a többség. Még egyszer nem lehet annyi mérhetetlen mennyiségű hazugsággal beetetni a népet, mint pl. 1990 és 1994 között, amikor a néhány éve még állampárt MSZ(M)P-nek sikerült elhitetnie a többséggel, hogy hirtelen ő lett a demokrácia és a jólét záloga! Ezt soha többé nem veszi be a magyar társadalom józan többsége!! Úgyhogy ne reménykedj(etek) most néhány ciklusig labdaközelbe sem juttok!”
 • 24. öszödiböszme 2011. március 22. 10:31
  „16.rommel az ész bajnoka és társai.
  Egy kérdés. Ti mennyit kaptok a fityesztől, hogy ennyi tömény baromságot írtok? rommel te is kaptál 2500 ft-t, mert fennt tapsikoltál márc.15-n. Biztos nem vagy nagykorú.”
 • 23. kisem 2011. március 22. 07:48
  „ad. #22.)
  Valami hasonlót akartam javasolni a kérdőív(?) 13. pontjában:
  2.500 mérföld távolságra kerozint vételezni;
  irányt beállítani Ny - ÉNy-ra;
  hajtóművet beindítani;
  Start!
  Magassági kormányt maguk felé húzni ...
  Sok szerencsét!”
 • 22. Peti85 2011. március 22. 07:37
  „Mennyi elvakult Vitya király rajongó van :D Észre kéne venni, hogy ezek sem különbek...sőt...egyik sem az...Lőjük ki az egész parlamentet a Holdra, bár épületért kár volna, azt hagyjuk meg :D
  Valami hozzáértőket kellene összerakni, hátha jobb lenne ... bár már ki tudja ...”
 • 21. fióka 2011. március 22. 07:22
  „inkább tömeges öngyolkosságot kellene tartania azzal legalább segít a népnek is:)”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gulyás Gergely: Méltó alaptörvény lesz a beterjesztett kormányoldali koncepció

Az MSZP-s Bárándy Gergely szerint a tervezet nem üti meg egy alkotmánytól elvárható színvonalat. Tovább olvasom