Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Rendőrségi intézkedéssel végződött a Fidesz fóruma

A fórumon Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője tett fel néhány kérdést. A Fidesz szerint Tardi ütött, Tardi szerint őt támadta meg egy aktivista.
Atrocitás történt Miskolc Martin-kertvárosi részében csütörtök este egy lakossági-választási fórumon, a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A történtekről mást mond a Fidesz és a Jobbik.

Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje, az MTI-hez eljuttatott közleményében tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, azt, ami a Fidesz csütörtöki martin-kertvárosi fórumán történt, ahol Tardi Bélát, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetőjét egy Fidesz aktivista "minden további nélkül megtámadhatta".

Megfogalmazása szerint csak azért, mert Tardi Béla "fel merte tenni a kérdést: hova tűnt a lakossági fórumról a városrész kormánypárti képviselője, a trafikbotrányról elhíresült Takács Gábor. "Erre a kérdésre lehetett volna azt is válaszolni, hogy nem mer az emberek szemébe nézni, ehelyett azonban egyszerűen megtámadták a kérdezőt" - írta.

Jakab Péter közölte azt is: "merőben új, hogy egy fideszes fórumon a hatalomnak nem tetsző kérdésre agresszió legyen a válasz, Tardi Béla természetesen azonnal értesítette a rendőrséget, mi pedig bízunk benne, hogy a támadó megkapja méltó büntetését."

Soós Attila, a miskolci képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-KDNP frakciójának szóvivője közleményben viszont azt tudatta: "példátlan jobbikos fizikai erőszak" történt a miskolci választási kampányban. Mint írta: a rendszerváltoztatás óta választási kampányban még nem történt a csütörtök estihez mérhető, fizikai erőszakos cselekmény Miskolcon.

"Emberi mivoltából vetkőzött ki a Jobbik politikusa, ráadásul pont egy női képviselőjelölt lakossági fórumán" - írta.

Közleménye szerint a rendben zajló lakossági fórum vége felé megjelent Tardi Béla, "a magát, az érpataki modell jogászának nevező férfi, nem sokkal érkezése után, ízléstelen beszólásaival, ordítozásával csinált botrányt, majd az őt, a helyiségből kitessékelni igyekvők egyikét arcul csapta."

A Miskolcon párját ritkító incidensnek, a Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt, Szécsényi Mariann vetett véget azzal, hogy rendőrségi intézkedést, rendőri segítséget kért - írta.

Soós Attila "minden jó érzésű miskolci polgár nevében" azt követeli, hogy a magát a rend pártjának nevező Jobbik polgármesterjelöltje, Jakab Péter, kérjen bocsánatot ezért a gyalázatért Szécsényi Mariann jelölttársnőjétől és a választási fórum minden résztvevőjétől.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, ennek keretében adatokat, információkat szereznek be, illetve tanúkat hallgatnak ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatással mentenek meg egy tőzeges mocsarat

A Duna-Tisza köze tőzeges mocsarainak egyik utolsó "hírmondóját" próbálják megmenteni Kiskunhalas… Tovább olvasom