Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Visszahúzódó, érzékeny, családszerető. A hangulata nagyon változékony.
Mindig mindenben bizonytalan, azért csak olyan határozott egyéniségű társ mellett érzi jól magát, aki hajlandó helyette is dönteni, intézkedni, cselekedni, s főleg felelősséget vállalni.

Általános horoszkóp
- az állatöv negyedik jegye
Eleme: a víz
Stabilitása: kardinális
uralkodó bolygója a Hold
Polaritás: negatív 

Alkalmazkodó-képességének köszönhetően hamar beleszokik az új helyzetekbe, gyorsan köt barátságot, s bár ezek a kapcsolatok csak felszínesek, mégis teljesen kielégítik, mert így nem kell önmagát kiszolgáltatnia. Ám egyetlen apró kellemetlenség is elég, hogy megsértődjön, visszavonuljon és egykori barátjától örökre elszakadjon. Ez a túlzott érzékenység nemcsak a Rák nőkre jellemző, hanem a férfiakra is. Mimóza természete miatt sokan elkerülik. A Rák jegy szülöttei nagyon nőiesek, anyáskodók, háziasak, gondoskodók. Mindenük a család, az otthon, melynek csinosítására rengeteg időt fordítanak.

A lakása meghitt és barátságos, de igencsak túlzsúfolt, mert rengeteg - más számára fölöslegesnek tűnő - csecsebecsével van tele. A Rák jegyre ugyanis nagyon jellemző a gyűjtőszenvedély. Már gyermekkorában tele a szekrénye gyufásdobozzal, csillogó kaviccsal, szalvétával, képeslappal. Később bélyeget vagy régi pénzt gyűjt, s ha anyagi helyzete engedi, festményt, régiségeket. Nagyon ad magára, megjelenésére. Gondosan ügyel arra, hogy egyéniségéhez illő frizurát, ruhát, sminket viseljen. Kedvence a hosszú, leomló haj, a lágy tapintású kelme, de szívesen hord kényelmes otthonkát, szabadidőruhát is.

A Rák férfi is sokat áll a tükör előtt. Gondosan összeállított ruhatára kényelmes. Legkedvesebb lakberendezési tárgya a tükör, és egy fotel, valahol a könyvespolc (vagy kandalló) közelében. Jól érzi magát egyedül, de szívesen hív meg otthonába sok embert, akiket örömmel ki is szolgál. Ha a vendégek váratlanul érkeznek, akkor sem jön zavarba. Pillanatok alatt ínycsiklandó falatokat varázsol az asztalra, és közben vidáman szórakoztatja az egybegyűlteket. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom