Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Pozsonyban felavatták az ismeretlen idióta emlékművét

Pozsony - "Fico, bújj elő!" skandálta a tömeg tegnap este az újnáci tüntetés után a szlovák fővárosban, majd felavatták az "ismeretlen idióta szobrát". A fejetlen alak szimbolizálja a szlovák kormánypolitikát, a vörös nyakkendő Fico-ra, a kézben tartott piásüveg pedig Slotára utal- mondták a szónokok.

A tiltakozó megemlékezésen az emberek kulcsaikat csörgették, miközben a kormányhivatal előtt felavatták az „Ismeretlen Idióta emlékművét“. A fej nélküli férfialak teljes ruházata egy vörös nyakkendő, a műanyag bábu egyik kezében egy pálinkásüveget, másikban egy reklámszatyrot tart.

Az ismeretlen idióta szobra Pozsonyban
Az ismeretlen idióta szobra Pozsonyban

Ondrej Dostál, az OKS alelnöke közölte, a szobor a kormányfő fejetlen politikáját testesíti meg, a vörös nyakkendő pedig Fico ideológiájára utal. Az üveg azt szimbolizálja, hogy Slota rendszeresen részegen lép a nyilvánosság elé, míg a reklámtáska a HZDS-re vonatkozik, amely 7 millió koronát kapott egy rokkantnyugdíjastól szatyorban, miközben elnöke antiszemita sértésekkel vagdalkozik a parlamentben.

 Fico, bújj elő! - kiabálták hétfőn este a pozsonyi kormányhivatal előtt tüntetők. A parlamenten kívüli Polgári Konzervatív Párt (OKS) szervezésében néhány százan gyűltek össze, hogy megemlékezzenek a bársonyos forradalom 19. évfordulójáról, egyúttal tiltakozzanak a szlovák kormány politikája ellen is.
A Szlovák Nemzeti Felkelés terén többen gyertyát tartottak kezükben, mások transzparenseket.  „Ne lépjünk hátrafelé!“ - hirdették a tüntetők. A tiltakozók később az igazságügyi minisztériumhoz, végül a kormányhivatalhoz vonultak. A szónokok ©tefan Harabin igazságügyi minisztert is ostorozták, mondván, a tárcát nem vezetheti olyan személy, akit már többször is hazugságon kaptak, ráadásul jó személyes kapcsolata van egy szervezett bűnözéssel gyanúsítható emberrel.

Nehezményezték azt is, hogy a kommunista rezsim bukásának évfordulóján a szlovák házelnök Kínába utazott, míg Robert Fico miniszterelnök a Pozsony-Nagyszombat közti autópálya egyik szakaszán kezdődő építkezés ünnepélyes megnyitóján vett részt.

Olvasóink írták

 • 17. joco 2008. november 19. 08:18
  „jockey 2008.11.18. 22:34 végig olvasva a reagálásokat, valoszinü nekem céloztad hozzászolásodat.Hát kedves "büszke" magyar- ki idegennyelvü nevet választ magának-én csak azt irtam, hogy "szélsöjobbos csapat mit is szolna, ha a Trianon "napján" vonulgatnának itt szlovák ...?" Érted? Én sem Trianonra sem a benesi dekrétumra nem vagyok "büszke", de leginkább azokra nem akik "lehetövétették" azokat - érted ?elinditottak két világháborut és el is vesztették azt- érted? és tán a fenti háborukat kirobbantokat és mai eszmei követöiket illene elöször szidni, tudod azokat akik már akkor is és most is "büszke"(mély)magyarok voltak .Érted Te büszke ANGOLnevü mélymagyar?
  Vagy tán azt is ird meg, hogy tényleg mit is szolnál Te és elv-társaid ha a két VH. befejezésének (emlék)napján román és slovák (korabeli)egyenruhás ( slovák és román szélsöjobbos elv-társaitok) katonai alakzatokban vonulgatnának hazánk területén?”
 • 16. jockey 2008. november 18. 22:34
  „Azért az elég szomorú, hogy van olyan "magyar" állampolgár, aki büszke Trianonra és a benesi dekrétumokra. Nagyon szomorú!”
 • 15. Primax 2008. november 18. 15:37
  „"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik".
  Ahogyan Virág elvtárs mondta volt...”
 • 14. joco 2008. november 18. 15:09
  „p.pablowsky 2008.11.18. 08:34 miért az elvtárs szo zavar?.de Neked (de csak Neked)csak könnyités kedvéért: én a Te elv-társaidrol irtam, érted? és a többi általam leirtakra- ha már "megszolitottál" miért nem válaszolsz?:
  " tudod azért mert ök nem a bécsi döntés évforduloján "vonulgattak" . ja és nem egy másik ország területén."Te ill.szélsöjobbos csapat mit is szolna, ha a Trianon "napján" vonulgatnának itt szlovák elv-társaitok, vagy a benesi dekrétum "születésnapján"? .ja és haver? a "szlogenjeik" nagyon hasonlitanak elvtársaiédhoz("bolsevik").
  knifemaster 2008.11.18. 08:58 tudod a szélsöjobbos elvek alapja, hogy "kirtaná" a másik nemzet ott élő-kisebbségben lévő tagjait.Lehet az ugyanolyan neonáci, de ha más nemzet tagja, hát akkor annyi.
  Fody 2008.11.18. 09:17 amiröl irtál"Ezen "terv" alapján Szlovákiában a soviniszta slota maradhat" ez a demokrácia következménye, tudod VÁLASZTÁSOK, de szerencsére nálunk eddig még nem sikerült(csak Csurka papának) bejuttni a parlamentbe.Na de ne "izguljatok" szélsöjobbos akárkik, a fideszes Wittner igyekszik a fidesz hátán bejutattni ezeket a ...”
 • 13. Putyilov 2008. november 18. 12:53
  „Őket miért nem verik szét a saját hazájukban??? Ez is hungaricum lenne??
  Csak nálunk megy,hogy nem érti magyar a magyart??”
 • 12. Fody 2008. november 18. 09:17
  „Kinifemaster!

  Nem a nacionalizmus nem ütkőzőpont! Az nem valaki vagy valami ellen, hanem valamiért van és mindig magában hordja a szomszédos nemzetekkel való megegyezés lehetőségét. sajnos az utóbbi napokpolitikai nyilatkozataiban, és sajnos a sajtóban is sokszor a "sovinizmus" szó helyett a "nacionalizmus" szót használták, mivel a használók hozzáértők, úgy gondolom ez is egy rosszindulatú, agymosó "terv" része!
  Ezen "terv" alapján Szlovákiában a soviniszta slota maradhat, még kormámykoalícióban is, nálunk még a nacionalizmus is elítélendő és tilos lesz.”
 • 11. knifemaster 2008. november 18. 08:59
  „Rosszul írtam a soviniszta helyett sovinizmus ellenest akartam.”
 • 10. knifemaster 2008. november 18. 08:58
  „Azt had kérdezzem meg nálamnál jobban hozzáértőktől(én nem politizálok),
  hogy ha a csoport soviniszta volt,akkor az ellenségem ellensége a barátom?
  Vagy attól még megmarad az nacionalizmus mint "ütközőpont"?”
 • 9. p.pablowsky 2008. november 18. 08:44
  „Hanuka és Mindneki:
  Bocsánat. Vétek volt nem utánanézi.
  A fenti cikk újabb példa a mai média tömegbefolyásoló, manipulatív munkájára. Sajnos áldozatuk lettem. De egyszer bosszút állok. :)”
 • 8. p.pablowsky 2008. november 18. 08:34
  „Joco:
  Nem voltam senki elvtársa, nem is vagyok, és nem is leszek.
  Csak a kettős mércére szeretném felhívni a figyelmet. Amit az egyiknek lehet azt a másiknak nem? Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek. Tiszta Állatfarm, nem?”
 • 7. Hanuka 2008. november 18. 08:22
  „Csak a ködösítő cikkből az maradt ki, hogy ez egy sovinizmus ellenes társaság volt, aki épphogy Slota ellenes!

  Itt egy cikk: http://kitartas.mozgalom.org/cikk.php?t=615

  A tehát Ficóék "gesztusként" betiltottak egy nem magyarellenes szervezetet! Ti meg ezen örömködtök! Már megint átvágtak, hülyét csináltak belőletek meg gyurcsányból!”
 • 6. joco 2008. november 18. 05:54
  „p.pablowsky 2008.11.17. 21:00 -talán azért mert ök nem a bécsi döntés évforduloján "vonulgattak" . ja és nem egy másik ország területén.Te ill.szélsöjobbos csapat mit is szolna, ha a Trianon "napján" vonulgatnának itt szlovák elv-társaitok, vagy a benesi dekrétum "születésnapján"? .ja és haver? a "szlogenjeik" nagyon hasonlitanak elvtársaiédhoz("bolsevik).”
 • 5. M3gtr 2008. november 17. 22:22
  „jockey Rosszul tudod azt mondta hogy Magyar nácik nem vonulhatnak :)”
 • 4. jockey 2008. november 17. 22:16
  „Fico azt mondta, hogy őnáluk nem masírozhatnak nácik az utcákon. Akkor most mi van? Hazudik, vagy bolond? Egyre jobban hasonlít Gyurcsányra, csak egy lényeges különség van közöttük. Fico nem tette tönkre a saját hazáját gazdaságilag.”
 • 3. zotmund 2008. november 17. 21:52
  „Érdekes, hogy most sem Slovák honpolgár volt a bűnös. Azért odaát is van Gárda.”
 • 2. p.pablowsky 2008. november 17. 21:00
  „Furcsa, őket miért nem verték félholtra?

  Talán, mert ők Slota haverjai voltak?”
 • 1. upho 2008. november 17. 20:35
  „most is gardazni fogsz fico?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba lesz a közlekedési miniszter

Molnár Csabát, a gazdasági minisztérium jelenlegi államtitkárát kéri fel szerdán új közlekedési,… Tovább olvasom