Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Perújítási nyomozás indul a móri ügyben

Perújítási nyomozást rendelt el Kaiser Ede perújítási kérelmében a Fővárosi Ítélőtábla - tájékoztatott a móri bankrablás miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztését töltő elítélt ügyvédje, Dezső Antal kedd este.
Az ügyvédet azt követően kereste meg a távirati iroda, hogy a Fővárosi Ítélőtábla szóvivője megerősítette: a Fővárosi Ítélőtábla döntött a perújítási kérelem ügyében. Dezső Antal kedden kapta meg a döntésről szóló értesítést, e szerint a Fővárosi Ítélőtábla perújítási nyomozás lefolytatására kötelezte a Győri Fellebbviteli Főügyészséget.

A Fővárosi Ítélőtábla helyt adott annak, amit a kérelmében kért - mondta el az ügyvéd - és bizonyítékok beszerzésére kötelezte az ügyészséget. Dezső Antal a táblabíróság döntése legfontosabb részének nevezte, hogy a bíróság nem értett egyet azzal az ügyészi állásponttal, miszerint idő előtti a perújítás lehetősége. Mint a védő ismertette, a bíróság szerint a perújítás "nem függhet egy másik büntetőeljárástól".

A 2002. május 9-én elkövetett móri bankrablás miatt jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Kaiser Ede ügyvédje azt követően nyújtott be perújítási kérelmet, hogy januárban új körülmény merült fel a nyolc halálos áldozatot követelő bűncselekmény ügyében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az év elején tartott sajtótájékoztatójukon azt jelentették be: összefüggés van a móri bankrablás és a 2003 júliusában elkövetett veszprémi postásgyilkosság között. Azt is közölték: a Tarján melletti erdőben olyan lőszerhüvelyeket találtak, amelyeknek egy része a móri bankrablásnál használt fegyverből származik.

A rendőrség egy hónappal később őrizetbe vette N. Lászlót és W. Róbertet, akiket jelenleg a móri bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. Egyikük be is ismerte, hogy a bankrablás idején a pénzintézet ajtajában állt.

A két újabb gyanúsított őrizetbe vételét követően Kaiser Ede ügyvédje perújítási kérelmet nyújtott be, mert állítása szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda újabb gyanúsításai olyan új tényt jelentenek, amelyek egy perújítás során Kaiser Ede felmentését valószínűsítik a móri vádpont alól.

A perújítási kérelmet az annak értékelésére kijelölt Győri Fellebbviteli Főügyészség nem támogatta. Az ügyészség áprilisban jelentette be, hogy a kérelem elutasítását kezdeményezik a Fővárosi Ítélőtáblánál. Az ügyészségi álláspont szerint a kérelem adatai alapján egyelőre nincs mód a perújítási eljárás lefolytatására. Erre a Nemzeti Nyomozó Irodánál N. László és W. Róbert tatabányai gyanúsítottak ellen folyamatban lévő nyomozás befejezésekor, a vádemelést követően kerülhet sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerőszakoltak egy 11 éves kislányt

Tovább olvasom