Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Összefogás: nem lehet kisajátítani az összefogás szót

A baloldali ellenzéki együttműködés az Összefogás Párt hétfői közlésére reagált, amely szerint feljelentést tettek "név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás miatt".
A baloldali ellenzéki együttműködés szerint az Összefogás Párt nem sajátíthatja ki magának az összefogás szót.

Az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Liberális Párt (MLP) által aláírt, az MTI-hez eljuttatott közleményben az Összefogás Párt hétfői közlésére reagáltak, amely szerint az Összefogás Párt feljelentést tett "név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás miatt" ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen. Szepessy Zsolt pártelnök szerint az "összefogás" név a magyar politikai életben az elmúlt öt évben jól bejáratott védjegy, szlogen egyértelműen az Összefogás Párthoz kötődött, a választók ezen a néven tudják azonosítani a pártot és tevékenységét. Közleményében lopásnak minősítette, hogy "baloldali vezetők" az Összefogás nevet saját választási kampányukban használják.

Az ellenzéki választási együttműködés közleménye szerint demonstrációkon, olvasói levelekben, lakossági fórumok hozzászólásaiban megnyilvánuló választói akarat, a köznyelv nevezte el összefogásnak baloldali ellenzéki erők koalícióját, ezért az elnevezést nem lehet kisajátítani, hiába tett feljelentést erre hivatkozva Szepessy Zsolt.

Nem formálhat magának kizárólagos jogot erre a szóra egyetlen párt sem, mint ahogy nem sajátítható ki például a magyar, a demokratikus, a népi, vagy a keresztény jelző sem - írták.

Felhívták a figyelmet arra: a magukat összefogásnak is nevező demokratikus ellenzéki pártok nem hoztak létre újabb szervezetet, választási pártot, a szórólapokon, a plakátokon és majd a szavazólapokon is a koalícióban résztvevő mind az öt párt neve és logója fog szerepelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: jelentős lépés a fiatalok foglalkoztatásában

Kétezer 18 és 35 év közötti fiatal kap vissza nem térítendő támogatást képzéséhez, üzleti terve… Tovább olvasom