Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Őrző-védő céget alapított a Magyar Nemzeti Bank

A társaság fő feladata a jegybank és telephelyeinek védelme fegyveres biztonsági őrséggel, az induló létszáma száz fő lesz.
Saját őrző-védő céget alapított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 200 millió forint alaptőkével MNB-Biztonsági Zrt. néven.

A társaság fő tevékenysége a személybiztonsági tevékenység, a székhelye azonos a jegybank Szabadság téri központi épületének címével.

"A fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény alapján a Magyar Nemzeti Bank, mint az állam működése szempontjából kiemelkedően fontos tevékenységet végző szervezet, védelmének fegyveres biztonsági őrséggel törénő ellátása érdekében létrehozta az MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt.-t - indokolta az Napi.hu-nak az új tevékenységét.

A biztonsági cég induló létszáma 100 fő lesz. Feladata az MNB székhelyének és telephelyeinek őrzése, valamint a pénz és értékszállítási tevékenység biztosítása. Személyvédelmi tevékenységet nem végez.

A társaságot egyszemélyes vezérigazgatósággal alapították, a vezérigazgató Marosán Attila, aki 2010-től a Köztársasági Őrezred személyvédelmi főosztályának vezetője volt, illetve egykor többek közt Mádl Ferenc és Sólyom László köztársasági elnököket is védte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szén-monoxid-mérgezés veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem

A fűtési szezon közeledtével érdemes ellenőriztetni a tüzelő- és fűtőberendezéseket, a kéményeket és… Tovább olvasom