Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Országos riasztás pusztító álvihar miatt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szervezésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a közszolgálati média és a TV2 bevonásával pusztító vihart feltételezve ma kommunikációs tesztgyakorlatot tart.
Ennek keretében országos riasztást ad ki a főigazgatóság, a riasztás fiktív helyszínekre vonatkozik majd.

A gyakorlat során a médiaszolgáltatók tesztelik a katasztrófavédelmi szervek részére a törvényben biztosított kommunikációs csatornákat és valós helyzetet imitáló tesztüzeneteket tesznek közzé.

Cél, hogy a lakosság is megismerhesse a katasztrófák esetén történő riasztás és tájékoztatás új formáját. Így jelentősen csökkenthető annak kockázata, hogy például egy hirtelen jött, valódi, pusztító vihar vagy más katasztrófa személyi sérüléseket, komoly anyagi károkat okozzon – áll a közleményben.

A fiktív helyek neveit A Gyűrűk ura című könyv filmváltozatából választotta a főigazgatóság.

Olvasóink írták

 • 2. miracle 2011. május 17. 22:44
  „2 dolog még.
  1. Mit kell vajon azon gyakorolni, hogy az OMSZ-ből valaki odaszól egy előre megadott számra és akkor bemondják? Tényleg marha bonyolult.
  2. Ha viszont olyan hosszú az a riasztási lánc, hogy külön gyakorolni kell nehogy az információ úgy eltorzuljon a végére, hogy a pusztító vihar helyett pusztuló ihar legyen, akkor addigra úgyis kisüt a nap, de addig is nem lehetne-e, hogy a legvégső fázisban a bemondó néni a mikrofonját nem kapcsolja "ON" állásba, csak úgy tesz mintha ?”
 • 1. miracle 2011. május 17. 21:07
  „A Kisalföld is tarthatna kommunikációs gyakorlatot.
  Ma, KEDDEN mindenki megnyugodva olvassa, hogy már tán meg is volt.
  Holnap, SZERDÁN, amikor meg tényleg beolvassák, akkor meg betoj.k. Ugyanis holnap lesz!
  Arra jó lesz amúgy, hogyha majd tényleg jön a vihar nyáron, akkor legyintsenek az emberek: na megint gyakorolnak, mint májusban...
  Ha meg holnap lesz nagy vihar, az lesz az igazi pech.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett a bérmegállapodás a paksi atomerőműben

Tíz tárgyalási forduló eredményeként aláírták a bérmegállapodást a paksi atomerőműben. A dolgozók átlagkeresete minimum négy százalékkal, ezen belül az alapbérük három százalékkal nő. Tovább olvasom