Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Őrizetben egy környezetvédő?

Úgy tudjuk, a rendőrség hétfőn őrizetbe vette egy környezetvédelmi egyesület vezetőjét, egy az Audi-beruházással kapcsolatos ügyben.
Az egyik természetvédelmi szervezet korábban az Észak–Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által az Audinak kiadott környezethasználati engedélyt megfellebbezte, majd az országos főfelügyelőség elutasító, jogerős határozata után nemrégiben a megyei bíróságon felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. Emellett az Európai Unió környezetvédelmi biztosától a hónapok óta zajló növény- és állatvilág áttelepítés ideiglenes leállítását kérték.

Vezetője korábban úgy fogalmazott: a civilekkel nem is tartottak egyeztetést a beruházásról, levegőnek nézték őket. Mint mondták, nem ellenezik a fejlesztést, de abban nem csak az Audinak, mindenkinek nyertesnek kell lennie.

Információink szerint egy tiszántúli székhelyű társulat vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette, ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat vizsgálatot. Úgy tudjuk, zsarolási ügyről lehet szó, mely kapcsolatba hozható az Audi győri beruházásával.

Ami még tény: tegnap az érintett társulat honlapjára hiába próbáltunk rákattintani, az már nem volt elérhető, a közlés szerint „fejlesztés alatt áll". A társulat vezetője telefonját kikapcsolta, így nem tudtunk vele beszélni. Több a társulat tagjaihoz tartozó telefonszámot is hívtunk, ám ott sem jártunk sikerrel.

Az Audi Hungaria Motor Kft.-nél semmilyen formában nem kívánták kommentálni a Kisalföld információját. Az ügyben megkerestük a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivőjét, Bartha Lászlót is, ő azonban csak mára ígért tájékoztatást. Az Országos Rendőrfőkapitányság sajtóosztályát is hívtuk, ott értesüléseinket nem cáfolták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy Attila: ma Magyarországon társadalmi, gazdasági és demokratikus válság van

Mesterházy Attila szerint ma Magyarországon társadalmi, gazdasági és demokratikus válság van; az… Tovább olvasom