Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Orbán Viktor a Facebookon - Húsvéti üzenet

Sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi a kormányfő, hogy a köztársasági elnök húsvéthétfőn írhatja alá az új alkotmányt, amely "az újjászületés dokumentuma" lehet. Orbán Viktor erről a Facebookon közzétett húsvéti üzenetében beszél.

A miniszterelnök, a Parlament mellett, a József Attila szobornál felvett videoüzenetében úgy fogalmaz: "egy évvel ezelőtt arra kötöttünk egymással szövetséget, hogy Magyarországból olyan helyet faragunk (...), ahol az örömök száma, az elégedettségre okot adó dolgok száma messze meghaladja a mindennapi élet nehézségeit. Ez a munka megkezdődött, hosszú út áll még előttünk, fontos állomáshoz érkeztünk".

Mint mondta, sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi, hogy a köztársasági elnök húsvéthétfőn írhatja alá az elfogadott, új alkotmányt. Éppen azon a napon történhet meg az aláírás, amely egybeesik az egy évvel ezelőtti, kétharmados választási győzelem napjával - tette hozzá.

"Az alkotmány fontos dolog, nagyszerű teljesítmény, hogy sikerült megalkotnunk. Az alkotmány lehet az újjászületés dokumentuma. Az alkotmány az a biztos alap, amelyre felépíthetjük a közös jövőnket, az alkotmány lesz az a dokumentum, amely pajzsként megvédi majd a magyarok közösségét azokkal a bajokkal szemben, amelyekkel szemben védtelennek bizonyultunk az elmúlt nyolc év során" - hangsúlyozta.

"Mindannyiunknak oka van hát az örömre, új alkotmányunk van, itt a húsvét" - mondta Orbán Viktor, aki úgy fogalmaz, a húsvét a feltámadásról szól, arról, hogy az élet végül mégiscsak győz, arról, hogy a jövő a mienk, ha akarjuk, akkor nem elszenvednünk kell, hanem saját magunk képére formálhatjuk.

Olvasóink írták

  • 1. öszödiböszme 2011. április 24. 00:00
    „Tehát nem köztársági elnök hanem egy analfabéta csicska. Nem alkotmány hanem tákolmány. A többi passzol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járható a Lágymányosi híd

Befejezték a műszaki mentést a Lágymányosi hídon, amelyet előzőleg egy szalagkorlátnak ütközött… Tovább olvasom