Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Orbán véleményét is kikérte a házvásárlásról Szijjártó

Szijjártó Péter Magyaroszág és az Egyesült Államok kapcsolatáról adott interjújában házvásárlásáról is beszélt. Az interjúban kiemelte, az Egyesült Államok a barátunk.
Az Egyesült Államok a barátunk; a barátok hangjára odafigyelünk - erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Népszabadságnak, illetve a Napi Gazdaságnak adott, szerdán megjelent interjúiban beszélt.

Bill Clinton és Barack Obama volt és jelenlegi amerikai elnök kritikáira a Napi Gazdaságnak adott interjújában a tárcavezető úgy reagált: "akik azt mondták nekik, hogy Magyarországon általános kormányzati korlátozás, nyomásgyakorlás van a civil szervezetek ellen, azok nem mondtak igazat nekik, félrevezették őket".

A miniszter Victoria Nuland, az amerikai külügy európai ügyekért felelős államtitkárának bírálatára azt mondta: régiónkban szabadságszerető emberek élnek, akik nem viselnék el, ha bárki korlátozni akarná szabadságukat, jogaikat.

Szijjártó Péter mindkét lapnak adott interjújában kitért arra, hogy a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok jók, az amerikai cégek 50 ezer embernek adnak munkát, az általuk befektetett tőke eléri a kilencmilliárd forintot.

A tárcája átszervezésével kapcsolatban a Napi Gazdaságnak adott interjújában arról is beszélt: új világrend jött létre gazdaságilag, politikailag és katonailag, ezért a külpolitikának is meg kell változnia. A külgazdasági politika elsődleges szempontjának a magyar gazdaság és a magyar vállalatok érdekérvényesítésének kell lennie - hangsúlyozta. Hozzátette: az elbocsátások nem l'art pour l'art módon folynak, hanem az intézmény áramvonalasítása zajlik. Szerinte nem feltételez igazán hatékony munkamegosztást, hogy 925 emberből 405 közigazgatási, tehát adminisztrációs területen dolgozott.

A házvásárlásrólA miniszter a Népszabadságnak adott interjújában a házvásárlásával összefüggésben arról is beszélt, hogy többször világossá tette, hogy a fizetéséből származó megtakarítások, a befektetések hozamai és a szülői háttér együtt alakítják az anyagi helyzetét.

"A szüleim egy élet megfeszített munkájával stabil anyagi hátteret biztosítanak nekem, testvéremnek és az unokáiknak is. Ezt nem vagyok hajlandó sem titkolni, sem szégyellni" - fogalmazott.

Hozzátette: minden létező hatóság minden létező hivatalos eljárásában, minden szükséges dokumentumot rendelkezésre tud bocsátani. Arról is szólt, hogy a vásárlás előtt beszélt a kormányfővel, aki biztatta.

"Azt mondta, fontos, hogy egy ország külügyminisztere méltó módon tudja fogadni partnereit akár az otthonában is" - idézte a miniszterelnököt Szijjártó Péter.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Kiss Ernő ellen

A nyugalmazott rendőr-dandártábornokkal szemben folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett… Tovább olvasom