Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Orbán újra jelöli Lázárt a Fidesz frakcióvezetői posztjára

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke Lázár Jánost jelöli a párt parlamenti frakcióvezetőjének a képviselőcsoport hétfői ülésén.

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke Lázár Jánost jelöli a párt parlamenti frakcióvezetőjének a képviselőcsoport hétfői ülésén - közölte a miniszterelnök szóvivője vasárnap újságírók előtt. Ha a kormánypárti képviselők megválasztják, Lázár János, aki jelenleg is betölti a tisztséget, további három évig irányíthatja a frakciót. Szijjártó Péter emlékeztetett: a Fidesz-frakció alapszabálya szerint először egy évre választ frakcióvezetőt a képviselőcsoport, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre.

A jelölés joga a Fidesz-KDNP közös parlamenti választási lista vezetőjét illeti meg. Orbán Viktor javaslata az, hogy Lázár János az elmúlt egy év sikeres munkája után folytassa a Fidesz-frakció vezetését - mondta a szóvivő. A választások óta eltelt egy évben nemcsak rendkívül intenzív kormányzati munkára volt szükség, hanem rendkívül intenzív parlamenti törvényhozási munkára is - emelte ki, hozzátéve, hogy "a kettő együttműködése nélkül nyilvánvalóan sem a kormány, sem a parlament, illetve a parlamenti kormánypártok nem lehet, nem lehetnek sikeresek". Szijjártó Péter az eltelt egy év óriási feladatának nevezte, hogy az országot visszarántsák annak a szakadéknak a széléről, amelybe az elmúlt nyolc évben a szocialista kormányok kis híján belelökték.

A munkát a Fidesz parlamenti frakciója szerinte mindeddig maradéktalanul elvégezte, remek volt az együttműködés a kormány és a képviselőcsoport között, "és nem utolsósorban a frakció törvényalkotó munkájának köszönhetően sikerült Magyarországot visszahúzni a szakadék széléről, és (...) ma már azt tervezhetjük, hogyan jön létre tíz esztendő alatt egymillió új munkahely, és hogyan állítjuk a magyar gazdaságot egy a jelenleginél jóval magasabb, 4-6 százalékos gazdasági növekedési pályára".

A szóvivő ugyanakkor hozzátette, "ha eddig intenzív munkát igényelt a helyzet, akkor ezután még intenzívebb munkára van szükség", hiszen a kormányoldal egyik legfontosabb választási vállalásából, az új alaptörvény elfogadásából következően idén 30-35 sarkalatos jogszabályt kell elfogadni, az alkotmány ugyanis 48 témában írja elő ilyen törvény megalkotását. A sarkalatos törvények közül hatot már az Országgyűlés nyári ülésszünete előtt szeretnének megtárgyalni, és lehetőség szerint el is fogadni - tette hozzá. Szijjártó Péter megjegyezte, az államadósság legyőzéséhez szükséges Széll Kálmán Tervből fakadó törvényhozási munka ugyancsak nagy feladatot jelent. Lázár János áprilisban az MTI-nek adott interjúban azt mondta, ha Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök jelöli, újra elvállalja a frakcióvezetői tisztséget.  

Olvasóink írták

 • 5. kisem 2011. május 09. 11:05
  „Jó név ez a rommel, meg szeret ordibálni. Mindenféle marhaságot, alpári módon.

  Egyébként pedig már-már aggódtam, hogy nem jelöli újra a főnök a Költségtérítésbajnok-Törvénygyártó Janit.”
 • 4. rommel 2011. május 08. 22:20
  „JÓL CSINÁLJA !
  AZ ELLENZÉK UGATÁSA ÉS VESZETT CSAHOLÁSA IGAZOLJA A JÓ MUNKÁT !
  UGASSATOK KUTYÁK , CSAK UGASSATOK MERT KÖZELEG A SINTÉR !
  JÖN MÉG KUTYÁRA DÉR , JÖN MÉG KUTYÁRA A TÉL !
  SZIBÉRIA 2011”
 • 3. Jerry 2011. május 08. 20:01
  „Végül is érthető, hogy újra őt javasolja a vezér.Rosszabbat nem akartak helyette, jobbat meg nem találtak a fidesz közeli körökben.Hajrá narancsosok, csak így tovább, lesz ebbő la 2/3-ból még 2/300 -ad is, csak ilyen lázár, szijjártó,rogán stb kel az orbán mellé.”
 • 2. dorombolok 2011. május 08. 19:57
  „Nincs is nála jobb messze földön , mármint a fityesznek , meg a fityeszes kormánynak.Aki meg nem tud idáig eljutni az meg semmi ember!( Idézet tőle!)”
 • 1. Madarász 2011. május 08. 15:33
  „BOtrány keltésben, nagyzolásban tényleg sikeres volt.
  Nagyon igaz a fideszre, "fejétől bűzlik a hal"!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormánytól remélnek segítséget a fagykárt szenvedett szabolcsi gazdák

A fagykárt szenvedett szabolcsi gazdák ügyében tárgyalásokat kezdeményeznek az agrártárcával a… Tovább olvasom