Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Orbán Kairóban is hangsúlyozta az euró megvédését

Az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki az Arab Liga főtitkárával lezajhlott kairói találkozója után, vasárnap Orbán Viktor.

Az egyiptomi látogatáson lévő miniszterelnök elmondta, a magyar EU-elnökség alatt is a gazdaság az egyik legfontosabb kérdés, majd ismét megerősítette, fő cél az euró megvédése.

A magyar tárgyalódelegáció tagjaitól az MTI úgy értesült, hogy a megbeszélésen Amr Músza, az Arab Liga főtitkára egyebek mellett tájékoztatta Orbán Viktort az izraeli-arab konfliktusról, a tunéziai, az iraki és a szudáni helyzetről.

Amr Músza a találkozó után újságírók előtt azt mondta, túlzó volna ragályosnak nevezni a tunéziai események esetleges elterjedését, inkább hosszú távú megoldást kellene keresni, mert megítélése szerint korántsem politikai, hanem gazdasági és szociális okai vannak a történteknek.

Közép-Európán múlik egész Európa gazdasági jövője - hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap Kairóban, a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon elmondott beszédében.

A miniszterelnök a konferencián röviden ismertette a magyar gazdaság helyzetét, megismételve: idén a deficit nem lesz több 3 százaléknál, Magyarország pedig az egyike annak a két EU-tagállamnak, ahol csökkenni fog az államadósság.

Kiemelte, céljuk, hogy a fiataloknak, az új generációknak lehetőséget adjanak arra, hogy munkájuk legyen, és családot alapíthassanak. Mint mondta, a választások óta eltelt hét hónap, és a magyarok már nem olyan pesszimisták, mint akkor.

Orbán Viktor szerint azokat, akik Magyarországon fektetnek be, nemcsak jó gazdasági lehetőségek, hanem egy barátságos nemzet is várja.

Olvasóink írták

 • 17. öszödiböszme 2011. január 24. 22:57
  „Csatlakozom loadhoz! Hiszen elsősorban emberek vagyunk.”
 • 16. load 2011. január 24. 22:39
  „12. kovacsne24
  Ez egy nagyon szép cselekedet volt.
  Kívánom, hogy legyen hozzá ereje, bátorsága, pénze, de legfőképp embersége, hogy máskor, másokkal is meg tudja tenni!”
 • 15. öszödiböszme 2011. január 24. 18:54
  „14. Na a flettot biztos nem. De a zsebdiktátort sem. Ez a véleményem, talán nem csak nekem. Szánalmas? Lehet. Mondjuk az én nyelvem nem kopik el. Ezt úgy hívják demokrácia. Még. Tudod homo sapiens vagyok, és nem valami narancszombi!”
 • 14. omarhulm 2011. január 24. 17:55
  „A magad nevébe irkáljál böszme! Te biztos a névadódat várod vissza, de ez nem sokakat érdekel. Szánalmas...”
 • 13. öszödiböszme 2011. január 24. 11:33
  „Kairó! Onnan haza tudsz menni vitya mindkét otthonodba akár gyalog is. India és Busmanföld! Na, go home órsos úr. Mi nem várunk vissza!”
 • 12. kovacsne24 2011. január 24. 10:52
  „Nem témákhoz írok, de szeretném megosztani az örömöm, ami tegnap töstént velem.
  minden vassárnap d.e. járok sz.t.misére /templom nevét nem írom/ s ott hétről-hétre van egy fiatal hajléktalan férfi, bármilyen idő van, ott ül a lépcsőn.
  Tegnap d.e.vittem neki egy kockás gyapjú-sált, szivesen elfogadta.
  Elérkezett az áldoztatás, s Ő úgy állt az előtérben imádkozva, nyakában a kapott sállal, mintha Ő lett volna a legszebb ünnepi ruhában, - köszönöm, hogy leíthattam
  kné24”
 • 11. tati 2011. január 24. 08:26
  „nem megvédeni,hanem mielőbb bevezetni kell!!!
  ezen járna inkább az esze.
  sokkal kevesebb spekuláns tudna gyorsan meggazdagodni,nem is beszélve a ..dókról.”
 • 10. load 2011. január 23. 21:59
  „8. BsBe
  A konfliktusok éleződése július 1. utánra halasztódott.”
 • 9. háté 2011. január 23. 21:20
  „Itt van leírva!
  Azzsidó állammal kötött euro-mediterrán megállapodás részletei
  http://www.complex.hu/kzldat/t1000111.htm/t1000111_0.htm”
 • 8. BsBe 2011. január 23. 20:56
  „"Nick Cohen, a lap szemleírója szerint mindenki egyetértett abban, hogy nem kell felhajtást csinálni, amikor Orbán Viktor a hétvégén átvette az EU-elnöki tisztséget. Az EU technokratái megengedik, hogy Orbán "eljátssza a nagyfiút" a nemzetközi porondon, ha a magyar kormányfő megengedi, hogy a színfalak mögött Brüsszel irányítsa Európát. Brüsszel ennek fejében biztosította a Fideszt, hogy nem fogja túlságosan közelről szemlélni, hogy Orbán Viktor miként irányítja Magyarországot - írta a The Observer szemleírója a "Ki száll szembe a gyűlölettel Magyarországon?" címet viselő cikkben.
  Cohen szerint mindkét fél fenntartja azt a látszatot, hogy Magyarország tisztességes demokrácia, és nem ejtenek szót arról "a ronda kis államról", amely Európa határain belül fejlődik ki. Európa vezetőinek hallgatása jól szolgálja a Fidesz érdekeit. "A korrupt és inkompetens magyar baloldal felett aratott földcsuszamlásszerű győzelem óta (a Fidesz) Magyarországot - nos, azt nem mondom, hogy fasiszta, vagy akár újfasiszta országgá alakítaná, de vegyük észre, hogy az Orbán patriótái által a Duna mentén épített ´új társadalomból´ ódon, visszataszító bűz árad" - írja a szerző.
  Ez kiérződik a Fidesz propagandájából is. A lap szerint a kormány első intézkedéseként elrendelte a középületekben nyilatkozatának közzétételét; ez arról tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a magyar nemzet 2010 tavaszán ismét erőt gyűjtött, és sikeres forradalmat hajtott végre a szavazófülkékben. Mindenki örüljön, mert a Fidesz "a munkára, az otthonra, a családra, az egészségre és a rendre alapozott, ragyogó új holnap felé vezeti Magyarországot" - olvasható az újságban."”
 • 7. Jandex 2011. január 23. 20:27
  „Vitt néhány piramisjátékot és elcseréli krokodilcsipeszre!:)))/tiszta torgyán csak nem cseresznyében utazik!/
  Na,ha ő védi meg az Eurót akkor nagy balhé várható!/gondolom valamelyik nevelőapja elkísérte?! csányi? demján?/”
 • 6. miracle 2011. január 23. 20:03
  „"Magyarország pedig az egyike annak a két EU-tagállamnak, ahol csökkenni fog az államadósság."
  Ja, azokkal a magánnyugdíj milliárdokból, amit éppen jól megvédenek.”
 • 5. janika 2011. január 23. 16:00
  „Mi a jó Istent keres Orbán Kairóba? Csak nem Ő akar lenni az arab-zsidó békéltető? Vagy lehet, hogy a mi cigányainknak keres egy országot a zsidók mellé?”
 • 4. meir 2011. január 23. 15:37
  „Na!!
  most aztan kaptok Arabokat is!!
  gondolom ohatatlanul a Muslim Brother´s is bekerul az orszagba!”
 • 3. Muaddib 2011. január 23. 15:29
  „euro”
 • 2. thermál 2011. január 23. 14:27
  „Bocsánat MTI , ezt a tudósítást már előre megírták ? Akkor a továbbiakban azt is írják meg, hogy mi történt a látogatás során. Még szerencse, hogy nem esett az eső, vagy hó a sivatagban , mert akkor az nem szerepel a tudósításban.”
 • 1. VJack 2011. január 23. 14:18
  „Ez a Zorbán meg a fidesz annyi mindent véd meg, komolyan mondom. Csodálom, hogy nem kapus volt a Felcsút FC-nél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: százezrek veszíthetik el mindenüket

Az MSZP szerint több százezer ember van kitéve annak a veszélynek, hogy mindenét elveszíti. Tovább olvasom