Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Nyilvánosságra hozták az illegális idősotthonok listáját

Az ÁFSZ honlapján nyilvánosságra hozta az engedély nélkül működő idősotthonok listáját, amelyek ellen már eljárás is indult. Megyei intézmény nincs a "szégyenlistán".

A lista szerint főleg Hajdú-Bihar, Somogy és Pest megyében terjedtek el az engedély nélküli szociális szolgáltatások, amelyek közül a leggyakoribb a bentlakásos szociális intézményi ellátás.

Megyei intézmény nincs az Állami Foglalkoztatási Szolgálat által közölt újabb feketelistán, a térségünkhöz legközelebb eső engedély nélküli intézmény gárdonyi.

Szakértők úgy vélik, a listán szereplő tizenhét otthon csupán a töredéke az engedéllyel nem rendelkező intézményeknek.

A szolgáltatások működtetői gyakran anyagi, vagyoni kárt okoznak, oly módon, hogy megszerzik az ellátott ingatlanját, illetve az indokoltnál magasabb térítési díjat szednek be.

Előfordulhat az élet és a testi épség veszélyeztetése is, a jellemző alacsony ellátási színvonal az ellátott halálához is vezethet.

Olvasóink írták

 • 4. gyene 2010. augusztus 12. 07:12
  „Köszönöm vanessa!”
 • 3. vanessa 2010. augusztus 10. 22:38
  „győrujfalun van nyugdijas otthon ,ha vesztek lakást ott az örökölhetö,nagyon szép hely , nem illegális, nyugodtan merem ajánlani, jártam ott ismeröseimnél,nagyon szép környzetben élnek, orvosi ellátást kapnak, növérek is vannak mindenkinek saját lakrésze van fözési lehetőség,”
 • 2. gyene 2010. augusztus 10. 12:26
  „Én is szeretnék otthonba menni. A családomtól nem várhatom el, hogy felmondják az úgy is nehezen megtartott munkahelyet.
  Hol lehet ez ügyben érdeklődni, melyik intézet működik jogosan?
  Nem szeretném a pénzt befizetni, és utána meg nem kapok semmit!
  Aztán se pénz, se posztó!”
 • 1. MTT 2010. augusztus 10. 10:26
  „Meg amelyiknek van engedélye, azt is vizsgálni kéne, hogy hogyan is működik az a bizonyos "várólista" és hány számjegyből áll az "adomány". Sokan meglepődnének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Licit az árvízkárosultakért

A magyar pop élet sztárjainak relikviáira licitálhatnak az érdeklődők csütörtökig az egyik aukciós… Tovább olvasom