Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Nyerjen mozijegyet az Üvegtigris 2. című filmre!

Nyerjen két jegyet az "Üvegtigris" című magyar vígjátékra, a győri Lloyd moziba!

Az elmúlt 5 évben az Üvegtigrisnek sikerült az, ami a magyar filmek közül csak keveseknek. A film a mozikon kívül elkezdte élni a saját életét. Üvegtigris rajongói klubok alakultak, több egymás utáni évben rendeztek az ország különböző pontjain Üvegtigris-fesztivált és a „Tigrisből" származó mondatok közül több szállóigeként kering.

A történet első olvasatra talán nem hordoz magában különösebb borzongató izgalmakat: egy útszéli büfékocsi egyáltalán nem ambiciózus tulajdonosa, Lali különös, időben és térben is megfoghatatlan világban él öt barátjával, aki a maguk módján próbálnak boldogulni – és a maguk módján vallanak ezek a próbálkozások rendre kudarcot. Ám helyzetük és ők maguk attól lesznek izgalmasak, hogy Laliék akkor sem adják fel életmódjukat, ha a külvilág szemében már megbuktak. Mert az ő szemükben a külvilág lényegtelen, sajátos öntörvényű világukban jól érzik magukat és nem is akarnak szembesülni azzal, hogy rég letértek arról a pályáról, amelyen a világ közben halad.

A sztori

A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki nem a pénz számít, hanem hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből. Hogy van-e az a pénz, amiért Lali lemond a Tigrisről és hogy a hat barát hogyan reagál ebben a fenyegetett helyzetben? Ezekre talált válasz a film. Amelyben a hat barát közül egyikük – Cingár – párra lel, sőt nősülni készül és a legénybúcsújára készül egy sziget, amelyre hőseink visszavonulnak, amikor a tóparton egy hirtelen jött turistacsoport és futóverseny miatt számukra már elviselhetetlenül nyüzsgővé válik az élet.

NYERJEN JEGYET A FILMRE!

Válaszoljon helyesen az alábbi kérdésre, és nyerjen két belépőjegyet a film vetítésére, a győri Lloyd moziba!
Minek vagy kinek a neve a film címét is adó Üvegtigris?

a.) egy büfésnek
b.) egy büfékocsinak
c.) egy motorosnak 

A válaszokat a jatek@kisalfold.hu címre várjuk, január 22-ig (vasárnap). Kérjük, az üzenetben tüntesse fel telefonszámát és pontos lakcímét is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak Hegedűs remekelt

asztalitenisz Széchenyi-Uniqa–Mohács 6–12

A győri Széchenyi-Uniqa… Tovább olvasom