Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Nincs érdemi átjárás a Fidesz és a Jobbik választói között

A Századvég legfrissebb felmérése szerint nincs érdemi átjárás a Fidesz és a Jobbik választói tömbjei között.
A Századvég legfrissebb felmérése szerint nincs érdemi átjárás a Fidesz és a Jobbik választói tömbjei között. A november elején készített közvélemény-kutatás szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök elutasítottsága a radikálisok között alacsonyabb, mint Orbán Viktor kormányfőé.

Az adatok szerint a felnőtt népesség 21 százaléka vallja magát Fidesz-szavazónak, 9 százaléka pedig Jobbik-szimpatizánsnak. A Fidesz-szavazók 96 százaléka Orbán Viktort látná szívesen továbbra is kormányfőként, olyan választót azonban nem találtak közöttük, aki Vona Gábort jelölte meg preferált miniszterelnökként.

A kutatás eredményei szerint a kormánypárt jelenlegi támogatóinak 93 százaléka 2010-ben is a Fideszre szavazott, és 2 százalék alatt van azok aránya, akik 2010-ben még a Jobbikra szavaztak. A Századvég összegzése alapján a Jobbiktól a Fidesz felé nincs érdemi mozgás. Ezt erősíti az is, hogy a jelenlegi jobbikosok 82 százalékának kedvezőtlen a véleménye Orbán Viktorról és a Fideszről, és csak 8 százalékuk vélekedik pozitívan a miniszterelnökről.

A Jobbik választóinak 18 százaléka szavazott 2010-ben a Fideszre, 5 százaléka pedig az MSZP-re, vagyis a teljes választói népességből körülbelül 1,5 százaléknyi Fidesz-szavazó vált Jobbik-szavazóvá.
Bajnai Gordont a jobbikos szavazók 22 százaléka kedveli, és 61 százaléka utasítja el, vagyis jóval többen rokonszenveznek vele, mint Orbán Viktorral - zárul a Századvég közvélemény-kutatásának összegzése.

A kutatást telefonon végezték 1000 ember megkérdezésével november második hetében. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékkal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - írta a Századvég.

Olvasóink írták

  • 2. néha_benézek_ha_marhaságot_látok 2012. november 15. 09:15
    „aktuális Goebbels-i propaganda újabb gyöngyszemét olvashattuk”
  • 1. embertelen 2012. november 14. 20:22
    „A cikkben leírtak teljesen igazak. Hülye lenne az, aki a Jobbikból átmenne egy teljesen erkölcstelen, hazudozó, hitelét vesztett másik táborba!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKV egyenruhában árul hamis bérleteket egy férfi Budapesten

BKV egyenruhában árul hamis éves BKK-bérleteket egy férfi Budapest különböző közintézményeiben. Tovább olvasom