Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Nevelés a kistérség szolgálatában

Ötéves jubileumát ünnepli Mezőörsön a Magyar Műhely Alapítvány által működtetett általános iskola. Alapításkor a környezettudatos, keresztény szemléletű magyarságtudatra nevelést tűzték ki célul.
A közelmúltban a Bakonyi Önkormányzati Társulás által kezdeményezett független szakértői felmérés a mezőörsi alapítványi iskolát javasolta térségi központként. Az öt éve működő intézményben – ahová Mezőörsön kívül Rétalapról, Mindszentpusztáról, Bársonyosról is járnak gyerekek – ehhez mind a szakmai, mind pedig a tárgyi és a személyi feltételek adottak.

„ Népünk hagyományait akarjuk őrizni, új hagyományokat akarunk teremteni. Diákjaink eredményei azt bizonyítják: a múlt és a jelen jól szolgálja a jövő céljait" – hangsúlyozta érdeklődésünkre Szabó Tiborné igazgató, majd példaként törekvéseikből a megyei környezetvédelmi verseny megrendezését, a megyei megmérettetéseken való sikeres szereplést említette.

Szabó Gyula, a fenntartó Magyar Műhely Alapítvány kuratóriumának elnöke a Kisalföldnek elmondta: az esélyegyenlőség megteremtésével, vállalva a tehetséggondozást, megtartóerőnek szánták az intézményt a város felé kacsingató helyi és környékbeli gyermekek, fiatalok számára. A falvakban szinte egyedülálló módon az 1999-től felső tagozattal működő általános iskola 2001-ben négyosztályos gimnáziummal bővült.
– Bízom benne, hogy az iskoláinkban felnövekvő gyerekek olyan felnőttekké válnak, akik jó szívvel őrzik kötődésüket szülőföldjükhöz, munkájukkal igyekeznek segíteni Mezőörsöt és a hozzá tartozó kistérséget, tevékenységükkel központunk és az itt élők hasznára válnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos ablak

Stephen King csak tudja: az írókkal többnyire soha nem történik semmi. Ők nem élik az életet, hanem… Tovább olvasom