Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nemzeti konzultáció: ˝Orbán Viktor ne költsön újabb százmilliókat kampánylevelekre!˝

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktort és kormányát, ne költsön el újabb százmillió forintokat kampánylevelekre.
Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktort és kormányát, ne költsön el újabb százmillió forintokat kampánylevelekre.

Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében teljes kudarcnak minősítette a most zajló nemzeti konzultációt, amelynek íveit a választásra jogosult 8,2 millió embernek eddig mindössze 8 százaléka küldte vissza, szerinte ez az érdeklődés hiányát mutatja.(A júniusban kipostázott, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó konzultációs ívekre augusztus 20-ig várja a válaszokat a kormányzat.)

Török Zsolt értelmetlennek és populista lépésnek minősítette, hogy a miniszterelnök - a Magyar Közlönyben megjelentek szerint - nemsokára újabb levelet küld az állampolgároknak, "most éppen a munkahelyvédelmi akciótervnek nevezett kormányzati lózungról".

A szocialista politikus szerint már az előző konzultációban kiderült, hogy Orbán Viktor hiába költött 850 millió forintos "személyes kampányra". Közleményében úgy vélte: a forrásokat inkább munkahelyteremtésre kellene fordítani.

A Blikk írt arról kedden, hogy alig egy héttel az augusztus 20-i határidő lejárta előtt közel 700 ezren küldték vissza a kérdőíveket.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. zakarias3 2012. augusztus 15. 21:14
  „T.H.B. Elfogja mondani a tutit!Kis türelmet kérek!”
 • 40. nagytibi 2012. augusztus 15. 14:30
  „BJ.MÓVÁR tetszik vagy nem ez van, kis törpe vagy nem kis törpe akkor is ez van, kétharmad vagy nem kétharmad akkor is ez van és még lesz is legalább két évig, de ahogy az ellenzéket nézem ez lesz még jó pár évig. Gyurcsány üti az mszp-t, az mszp Gyurcsányt, az Lmp mindkettőt!Hát árulja már el nekem hogyan lesz így nagy baloldali összefogás és kormánybuktatás?”
 • 39. BJ.MÓVÁR 2012. augusztus 15. 13:29
  „Amilyen gyatra érdeklődés van a konzultációjára,nyugodtan le is mondhatna! Hol a kétharmad? Ezért találják ki a regisztrációt,mert mindenáron nyerni akarnak a 2014-es választáson,csak még nem tudják hogyan!! A választási rendszer ami az egyetlen talán,ami rendesen ,problémamentesen működik-sok mással ellentétben!!! Muszáj mindenbe belekontárkodni??? A választási kampányban a kis törpe erről mélyen hallgatott ,hogy szinte mindent saját szájíze szerint meg akar változtatni!!!”
 • 38. mir 2012. augusztus 15. 12:07
  „28. Dr.Lang 2012.08.14. 21:16

  Elhiszem, hogy külföldről szebben néz ki ennek a bandának a ténykedése de először haza kéne jönnöd nem?”
 • 37. morz 2012. augusztus 15. 11:32
  „A választási regisztrációt azért vezetik be - mondá a Vezér- hogy aki nem akar szavazni, azt később ne is zargassák a további küldemémnyekkel. De jó hogy ennyire óvják a nyugalmunk.
  Talán az egy kicsit fontosabb "zargatás" lenne mint ez a propaganda. Ezzel a sz_rr_l nem kéne minket zargatni.”
 • 36. zsír.a.buli? 2012. augusztus 15. 11:31
  „a feldolgozók tucatszám nyitják a fekálíával szennyezett/kitöltött konzultációs lapokat, vajon azokat is beleszámolják?”
 • 35. vitriol2 2012. augusztus 15. 08:37
  „Fülkés éltapsolok!
  már eltelt több mint két év a szocik "kormányzása" ota, mindent ugy csináltatok ahogy a kedves vezető mondta(parancsolta), és mi is az EREDMÉNY.?
  ja és a fülkés "eredményt" jol tükrözi, hogy a kedves vezetövel már annyian sem akarnak "konzultálni", mint ahányan rá szavaztak. ja és kérek egy kis segitséget Töletek, mondjátok már el, hogy vezéretek milyen
  uj "politika rendszere"gondolt a demokrácia helyet?”
 • 34. Primax 2012. augusztus 15. 07:59
  „Nemzeti inzultáció...”
 • 33. széchenyi12 2012. augusztus 15. 07:46
  „Orbán kormány= teljes gazdasági csőd! Olyan országot teremtett, ahol lassan felkopik az állunk és a "jó derék" kisebbség is csak provokálja a dolgozó magyart. Meg naponta öldösi őket! Persze cigánybűnözés sincs! Legalábbis Orbán szerint!”
 • 32. Accra 2012. augusztus 14. 23:16
  „Dr.Lang,
  látom Te is bedőltél a kérdéseknek. Örül a lelked, hogy valaki kiváncsi a véleményedre, de azt nem veszed észre, hogy a döntés már régen kész van, csak egy kis biodíszlet kell hozzá, hogy jobban eladható legyen.
  Csak nehogy azt hidd, hogy bárkit érdekel a válasz, vagy hogy az lenne alapja a későbbi döntéseknek.

  Valahogy így működik: Orbán kitalálja, hogy holnaptól műanyag narancsszínű műanyag leveleket aggat a fákra. Persze, ezt nem veri nagydobra. Ezután tendenciózusan megalkotják a kérdéseket úgy, hogy az a szűk réteg, aki visszaküldi, többségében egyetértsen. Pl:
  1, Egyetért-e azzal, hogy a narancs szín kellemes a szemnek, öröm ránézni?
  2, Vagy Ön a sötét színeket szereti?
  3, Tetszik Önnek, amikor ősszel lehullanak a levelek, és kopaszak a fák?
  Szerinted, nem az 1. válasz lesz többségben?”
 • 31. load 2012. augusztus 14. 21:59
  „28.Dr.Lang
  A legutóbbi konzultációnak a 2013-as költségvetésről kellett volna szólnia.
  Még meg sem kapta mindenki a konzultációs kérdőívet, amikor a 2013-as költségvetést már is elfogadta a parlament (2012 júl. 12.).
  Na, vazze, ez ám az igazi trükk!”
 • 30. load 2012. augusztus 14. 21:50
  „17.apokalipszis
  "A baj nem most történt!Akkor amikor kiárulták az országot privatizáció címén,utána meg eladósították."
  Annyira azért ne szaladjunk vissza az okokkal, vannak itt közelibbek és közvetlenebbek is.
  Magyarország GDP arányos államadóssága nem kirívó Európában, olyan jó átlagos (80% körüli). Németországé például több, mint a miénk.
  Az adósságot ki is lehet növekedni. Csak okos, jó gazdaságpolitika kell hozzá, valamint jó gazdasági környezet.
  Orbán a kormányváltás előtt két lóra tett egyszerre.
  Egyrészt azt gondolta, hogy elég Gyurcsányékat elzavarni, és az ennek nyomán növekvő nemzetközi bizalom azonnal a hitelfeltételek javulását eredményezi.
  Másrészt elhitte Matolcsy lázálmát, hogy csökkenő adók automatikusan rohamos gazdasági növekedést generálnak.
  A kettőből egyik sem jött be neki.
  Egyrészt Orbán későbbi teljesítményét nem Gyurcsányéval, hanem Bajnaiéval hasonlították össze, akinek2009-ben sikerült egy olyan költségvetést összerakni a 2010-es évre, amire a jobboldali közgazdászok azt mondták, hogy nem csökkenti a deficitet, és fenntartja a recessziót. Ennek ellenére lett 1,2% gazdasági növekedés és a költségvetés kiadási oldalát sikerült 1.200 milliárd forinttal csökkentenie.
  Másrészt, amint végrehajtotta az "egyszeri és nagyarányú" adócsökkentést, amire azonnal beszakadt a 2011-es költségvetés. Meg is kezdődött a visszamenőleges hatályú különadók, bankadó, áfa emelés, járulék emelés stb, ami úgy hazavágta a gazdasági növekedést, hogy most éppen -1,2%-nál tartunk, de van aki egész évre -1,5%-ot tart valószínűnek.
  Ebből így nem lesz kinövekedés.
  Ezzel kellene törődni, és nem a privatizáción, meg az eladósodáson sopánkodni, mert az már befejezett tény, és nem lehet rajta változtatni.
  A gazdaság talpra állításán viszont még lehetne.
  Csak nem Matolcsyval és Orbánnal.”
 • 29. Jóleány 2012. augusztus 14. 21:42
  „A fityeszesek szórják a köznép megsarcolásával szerzett adóforintokat.
  Meddig tűrjük, hogy ezek a félkegyelműek és s...nyalóik hatalmaskodjanak felettünk.
  ÉBRESZTŐ !”
 • 28. Dr.Lang 2012. augusztus 14. 21:16
  „Hiaba, Torok elvtarsnak az szokatlan ha valaki megkerdezi a nepet is. Ok persze trukkok szazaival ("amirol nektek nem is kell tudnotok") elinteztek a tahunk mogott a dolgokat.”
 • 27. Losba 2012. augusztus 14. 21:11
  „...700.000?,...mennyiből is....ennyit a két harmadról....”
 • 26. Ambar 2012. augusztus 14. 21:06
  „Érdekes érv.Megértőnek kell lenni mert az államadósságot vissza kell fizetni!Ez az érv pont azt mondja hogy nem kellene az állam pénzét ilyen politikai célra költeni.Semmi értelme.Normális ember ha megszorul akkor nyilván nem vesz felesleges dolgokat vagyis vigyázz arra mire költ.Nemrég jelent meg a tiltás ellenére 350milliót költöttek iroda bútorokra.Most akkor van pénz vagy nincs?!Tehát amire akarják van!Államadósság igaz, mindegyik kormány jeleskedett benne ,persze a másik mindig feleslegesen vette fel.Szerintem mindegyiknek fel kellett venni mert az ország nagy bajba volt és van is.Tehát mindegyik hibás is mert valamit rosszul csináltak!Ez nem ok arra hogy akkor most is rosszul kell csinálni Márpedig az történik..Legújabb a gazdaság teljesítménye 1.5%-al csökkent.De szinte csak nálunk!Ez nem az államadósság hibája hanem a dilettáns vezetésé!Nem mutogatni meg siker propagandát kell hirdetni amiről mindenki tudja hogy nem igaz.Hallgatni kellene a hozzáértőkre és dolgozni kellene!Én azt látom ez a hatalom leépíteni,átszervezni,ötletelni és hazudni remekül tud !De eredményt felmutatni nem !Ezt pedig mindnyájan érezzük és tudjuk akárhány semmit érő levelet küldenek!Nem kell pótcselekvés milliárdért!Ehhez a felismeréshez egyik párt szekerét sem kell tolni!”
 • 25. miracle 2012. augusztus 14. 19:40
  „galablelkü
  Több, mint a te hozzászólásodnak.
  apokalipszis
  Van itt azért néhány bibi. Szerintük ez nem megszorítás. De az. Szerintük itt minden szép és jó, növekszünk, mint a nyárfa, holott pont fordítva van. Matolcsyné férje rendszeresen fordítva tartja a papírt, amiből olvas, úgy látszik. Az meg mindig nagyon gyanús, ha feketét valaki fehérnek akarja eladni. Rejtegetnivalója van. Ez a hazudozás 30-40 éve működött, mert nem volt internet, külföldi tv, külföldi utazás, helyette pártlap, párttv, azokban dicshimnuszok, az örömhírek mantrázása, hát akkor biztos úgy is van, gondolta az egyszeri halandó. Hanyatló nyugat meg társai. Nem véletlen, hogy kézben akarják tudni a médiát, bíróságokat, hivatalokat. Nem hiányzik az ellenvélemény, az információ. Még kiderül, hogy töke van a menyasszonynak.”
 • 24. mir 2012. augusztus 14. 19:13
  „17. apokalipszis 2012.08.14. 17:23

  Privatizáció miatt érdeklődj az mdf-nél”
 • 23. mir 2012. augusztus 14. 19:08
  „19. torrente07 2012.08.14. 17:58

  Gondolom ellenzékből is ezen véleményen voltál. Talán akkor hiteles lennél :)”
 • 22. galamblelkü 2012. augusztus 14. 18:50
  „Az MSZP böfögött valamit ,Kisalföld közli,21 hozzászolás.Van ennek értelme?”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb három magyart raboltak el Szíriában

A TEK arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy elsődleges információi szerint újabb három … Tovább olvasom